10.8 C
Chania
Sunday, December 29, 2024

Πνίγουν στο αίμα τη Γάζα: Με βίντεο και… βελάκια πάνε να ρίξουν την ευθύνη για το νοσοκομείο στους Παλαιστίνιους – Διεθνής κατακραυγή, αυξάνονται οι νεκροί

Ημερομηνία:

Ο Τζο Μπάιντεν και ο Μπενιαμίν Νετανιάχου παραχώρησαν άλλη μια συνέντευξη Τύπου μετά τη συνάντησή τους με τα μέλη του πολεμικού υπουργικού συμβουλίου του πρωθυπουργού, κατά την δωδέκατη ημέρα του πολέμου, για να… αποφασίσουν ότι φταίει η Χαμάς για τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου στη Γάζα κι ενώ υποτίθεται ότι διερευνώνται οι ευθύνες. «Πλήττονται οι άμαχοι» λέει ο Νετανιάχου «κλαίει μαζί του» ο Μπάιντεν, με τον IDF να ανακαλύπτει νέο βίντεο. Για τυφλή προκατάληψη των ΗΠΑ υπέρ του Ισραήλ μιλά η Χαμάς, ουδέτερος ο Πούτιν. 471 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην έκρηξη.

«Καθώς το Ισραήλ στοχεύει νόμιμα τρομοκράτες, δυστυχώς οι άμαχοι πλήττονται», δήλωσε ο κ. Νετανιάχου, με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν να σπεύδει να τον… παρηγορήσει: «Οι Αμερικανοί κλαίνε μαζί σας», είπε κι ενώ την ίδια ώρα οι ισραηλινές δυνάμεις ισοπέδωναν εκ νέου τη Γάζα.

Σημειώνεται ότι το Ισραήλ, αφού βομβάρδισε ένα σχολείο του ΟΗΕ στην κεντρική Γάζα, μετά φέρεται να βομβάρδισε το νοσοκομείο Αλ Αχλί, ανακοίνωσε ότι διερευνώνται οι ευθύνες, στη συνέχεια άλλαξε το αφήγημα και τώρα ισχυρίζεται ότι την ευθύνη για το μακελειό την φέρουν οι ίδιοι οι Παλαιστίνιοι.

Ο Hassan Asleeh, δημοσιογράφος με ρεπορτάζ από τη Γάζα ανέφερε ότι τα περισσότερα θύματα της επίθεσης στο αραβικό νοσοκομείο al-Ahli ήταν άνδρες και παιδιά. «Οι γυναίκες και τα μωρά κοιμόντουσαν στα κτίρια του νοσοκομείου, στους επάνω ορόφους», δήλωσε στο Al Jazeera. «Έτσι, οι περισσότεροι από τους ανθρώπους που σκοτώθηκαν ήταν τα παιδιά και οι άνδρες που κοιμόντουσαν έξω από το χώρο του νοσοκομείου».

«Το Ισραήλ θα συνεχίσει να ζητά από τους πολίτες να μετακινηθούν σε ασφαλέστερες περιοχές καθώς επιδιώκει τους στόχους του», είπε ο Νετανιάχου και πρόσθεσε πως «ο δρόμος προς τη νίκη θα είναι μακρύς και δύσκολος».

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Τζο Μπάιντεν διαβεβαίωσε ότι θα συνεχίσει να στηρίζει το Ισραήλ για την αποφυγή «περαιτέρω τραγωδίας» για τους πολίτες, «Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με εσάς και τους εταίρους μας σε ολόκληρη την περιοχή για να αποφύγουμε περαιτέρω τραγωδία για τους αθώους πολίτες», είπε χαρακτηριστικά.

Στο πλευρό του, ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου υποσχέθηκε ότι η χώρα του «θα κάνει ό,τι μπορεί» για να μην πληγούν πολίτες.

«Είμαι θλιμμένος και σοκαρισμένος για την έκρηξη στο νοσοκομείο της Γάζας. Και με βάση αυτά που είδα, φαίνεται ότι αυτό πραγματοποιήθηκε από την αντίπαλη πλευρά», είχε δηλώσει κατά την άφιξή του στο Τελ Αβίβ ο Τζο Μπάιντεν στο πλευρό του πρωθυπουργού του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, προσθέτοντας ότι η Ουάσινγκτον θα προσφέρει ό,τι χρειάζεται στο Ισραήλ ώστε να αμυνθεί απέναντι στην οργάνωση Χαμάς.

«Πρέπει να κρατήσουμε στο μυαλό μας ότι η Χαμάς δεν αντιπροσωπεύει το σύνολο του παλαιστινιακού λαού και δεν του φέρνει παρά δεινά», πρόσθεσε ο Τζο Μπάιντεν την επομένη της επίθεσης στο νοσοκομείο της Γάζας με εκατοντάδες θύματα.

«Οι Αμερικανοί κλαίνε μαζί σας», είπε ο Μπάιντεν στον Νετανιάχου και δήλωσε ότι η Χαμάς «έσφαξε» τα θύματά της

Το Ισραήλ επιρρίπτει την ευθύνη για την επίθεση στην Ισλαμική Τζιχάντ, επικαλούμενο στοιχεία. Η Χαμάς κατηγορεί το Ισραήλ.

Ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου ευχαρίστησε τον Τζο Μπάιντεν για την «άνευ προηγουμένου» συνεργασία που έχουν τα δύο κράτη. 

Ο Αμερικανός πρόεδρος μετά τη συνάντηση υποστήριξε ότι έθεσε… «δύσκολες ερωτήσεις» στον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου. «Έθεσα δύσκολες ερωτήσεις, ως φίλος του Ισραήλ. Θα συνεχίσουμε να αποθαρρύνουμε τους παράγοντες που θέλουν να διευρύνουν αυτή τη σύγκρουση» ανέφερε ο Μπάιντεν σε μια ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ.

Τουλάχιστον 3.478 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και 12.000 τραυματίστηκαν στη Λωρίδα της Γάζας από ισραηλινά χτυπήματα από τις 7 Οκτωβρίου, ανακοίνωσε την Τετάρτη το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας.

Το υπουργείο ανέφερε επίσης ότι 471 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην έκρηξη στο νοσοκομείο Αλ Αχλί στην πόλη της Γάζας την Τρίτη.

«Συνένοχες στα εγκλήματα» οι ΗΠΑ

Mια πρώτη απάντηση στις κοινές δηλώσεις του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου έδωσε η Χαμάς.

Η Χαμάς κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι είναι «τυφλά μεροληπτικές απέναντι στο Ισραήλ», αφού ο Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι φαίνεται πως το Ισραήλ δεν βρίσκεται πίσω από τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου στη Γάζα.

Ο Οσάμα Χαμντάν, εκπρόσωπος της Χαμάς στον Λίβανο, δήλωσε την Τετάρτη κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι οι ΗΠΑ και όλες οι δυτικές χώρες που υποστηρίζουν το Ισραήλ «έχουν απόλυτη ευθύνη για τον πόλεμο κατά των αμάχων στη Γάζα».

Ο Ιρανός πρόεδρος Εμπραχίμ Ραϊσί κατηγόρησε σήμερα τις ΗΠΑ ότι είναι «συνένοχες στα εγκλήματα» του Ισραήλ, την επομένη του βομβαρδισμού νοσοκομείου στη Γάζα, την ίδια μέρα που ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν βρίσκεται στο Ισραήλ.

«Οι βόμβες που πέφτουν στον πληθυσμό της Γάζας είναι αμερικανικές (…) Ο κόσμος θεωρεί τις ΗΠΑ ως συνεργούς στα εγκλήματα του σιωνιστικού καθεστώτος», δήλωσε ο Ραϊσί απευθυνόμενος σε πολλές χιλιάδες διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν σε πλατεία της Τεχεράνης.

Από την πλευρά του, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι ο βομβαρδισμός του νοσοκομείου Al Ahli Baptist ήταν μια τρομερή καταστροφή και έδειξε πως οι μάχες μεταξύ της Χαμάς και του Ισραήλ πρέπει να σταματήσουν.

«Αναφορικά με το χτύπημα στο νοσοκομείο, η τραγωδία που συνέβη εκεί είναι τρομερό γεγονός», δήλωσε ο Πούτιν ύστερα από συνομιλίες με τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ στο Πεκίνο. «Εκατοντάδες νεκροί και εκατοντάδες τραυματίες είναι φυσικά καταστροφή».

«Πραγματικά ελπίζω ότι αυτό θα είναι ένα μήνυμα ότι είναι ανάγκη να τερματιστεί αυτή τη σύγκρουση το συντομότερο δυνατόν. Σε κάθε περίπτωση, χρειάζεται να επικεντρωθούμε στην δυνατότητα να ξεκινήσουν κάποιες επαφές και διαπραγματεύσεις».

Η Ρωσία, που έχει σχέσεις με το Ιράν, τη Χαμάς, μεγάλες αραβικές δυνάμεις καθώς επίσης με τους Παλαιστινίους και με το Ισραήλ, φέρεται να έχει δηλώσει ότι οι ΗΠΑ και η Δύση έχουν αγνοήσει την ανάγκη για ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος εντός των συνόρων του 1967.

Τη Δευτέρα, ο Πούτιν μίλησε με τον Ιρανό πρόεδρο Εμπραχίμ Ραϊσί, τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ-Άσαντ, τον Αιγύπτιο πρόεδρο Αμπντέλ Φατάχ αλ-Σίσι, τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς και τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Σε εκείνες τις συνομιλίες, ο Πούτιν δήλωσε ότι σχημάτισε την εντύπωση ότι κανένας από τους μεγάλους παίκτες δεν επιθυμεί κλιμάκωση της σύγκρουσης.

«Έχω την εντύπωση ότι κανείς δεν θέλει να συνεχιστεί αυτό, να εξελιχθεί η σύγκρουση και να επιδεινωθεί περαιτέρω η κατάσταση», δήλωσε ο Πούτιν.

«Κατά την άποψή μου, οι βασικοί παίκτες –κάποιοι εξ ορισμού δεν θέλουν, κάποιοι φοβούνται κάτι– αλλά έχω την εντύπωση ότι πρακτικά δεν υπάρχουν παίκτες έτοιμοι να προχωρήσουν την σύγκρουση και να την οδηγήσουν σε έναν πόλεμο μεγάλης κλίμακας».

Οργή στον αραβικό κόσμο 

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Μπαχρέιν, τα οποία δημιούργησαν δεσμούς με το Ισραήλ στις Συμφωνίες του Αβραάμ του 2020, καταδίκασαν την «ισραηλινή» επίθεση. «Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα καταδικάζουν έντονα την ισραηλινή επίθεση… που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο και τον τραυματισμό εκατοντάδων ανθρώπων», ανέφερε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων των ΗΑΕ νωρίς την Τετάρτη.

Το υπουργείο Εξωτερικών του Μπαχρέιν «εξέφρασε την καταδίκη του Βασιλείου για τον ισραηλινό βομβαρδισμόύ». Το Μαρόκο, μια άλλη χώρα που αναγνώρισε το Ισραήλ το 2020, το κατηγόρησε επίσης για την επίθεση, όπως και η Αίγυπτος. Ο Πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ-Σίσι καταδίκασε με τον πιο έντονο τρόπο «τον ισραηλινό βομβαρδισμό» του νοσοκομείου Ahli Arab, που οδήγησε «στον θάνατο εκατοντάδων αθώων θυμάτων». Χαρακτήρισε τον «εσκεμμένο βομβαρδισμό» μια «σαφή παραβίαση του διεθνούς δικαίου».

Η Σαουδική Αραβία, η οποία έχει τερματίσει τις συνομιλίες για πιθανούς δεσμούς με το Ισραήλ από τότε που ξέσπασε ο πόλεμος Ισραήλ-Χαμάς, χαρακτήρισε την έκρηξη «ειδεχθή έγκλημα που διέπραξαν οι ισραηλινές δυνάμεις κατοχής».

Η Ιορδανία είπε ότι το Ισραήλ «φέρει την ευθύνη για αυτό το σοβαρό περιστατικό», ενώ το Κατάρ, το οποίο έχει στενούς δεσμούς με τη Χαμάς, καταδίκασε τη «βίαιη σφαγή».

Ο Οργανισμός της Ισλαμικής Διάσκεψης, κατηγορώντας επίσης το Ισραήλ, το χαρακτήρισε «έγκλημα πολέμου, έγκλημα κατά της ανθρωπότητας και οργανωμένη κρατική τρομοκρατία».

Ο επικεφαλής του Αραβικού Συνδέσμου, Ahmed Aboul Gheit, κάλεσε την Τρίτη τους ηγέτες να «σταματήσουν αμέσως αυτή την τραγωδία». «Ποιο διαβολικό μυαλό βομβαρδίζει σκόπιμα ένα νοσοκομείο και τους ανυπεράσπιστους τροφίμους του;» έγραψε στο X, παλαιότερα στο Twitter.

Για «επικίνδυνη κλιμάκωση» των ισραηλινών επιθέσεων στη Λωρίδα της Γάζας, κάνει λόγο το υπουργείο Εξωτερικών του Κατάρ, επισημαίνοντας πως πλέον πλήττονται νοσοκομεία, σχολεία και αστικά κέντρα.

Το υπουργείο Εξωτερικών του Ιράν καταδίκασε το ισραηλινό πλήγμα σε νοσοκομείο της Γάζας, από το οποίο σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν εκατοντάδες «άοπλοι και ανυπεράσπιστοι άνθρωποι».

H σιιτική οργάνωση Χεζμπολάχ του Λιβάνου κατήγγειλε αυτό που δηλώνει ότι ήταν θανατηφόρα επίθεση του Ισραήλ σε νοσοκομείο της Γάζας με αποτέλεσμα να σκοτωθούν εκατοντάδες Παλαιστίνιοι, και ανακοίνωσε ότι η Τετάρτη θα είναι “μια μέρα πρωτοφανούς οργής” εναντίον του Ισραήλ και της επίσκεψης του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν στη χώρα αργά το βράδυ χθες Τρίτη.

“Η επίθεση αποκαλύπτει το πραγματικό εγκληματικό πρόσωπο αυτής της οντότητας και του χορηγού της (…) των Ηνωμένων Πολιτειών, που φέρουν την άμεση και πλήρη ευθύνη για τη σφαγή αυτή”, τονίζεται στην ανακοίνωση.

Η Αίγυπτος κατήγγειλε “με τον πιο έντονο τρόπο” την ισραηλινή αεροπορική επιδρομή σε νοσοκομείο της Γάζας, από την οποία έχασαν τη ζωή τους εκατοντάδες Παλαιστίνιοι, λέγοντας ότι η διεθνής κοινότητα πρέπει να παρέμβει επειγόντως για να σταματήσουν τέτοιες παραβιάσεις

Στο μεταξύ ο πρόεδρος της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι, σε συνέντευξη Τύπου στο Κάιρο, πρότεινε στο Ισραήλ να μεταφέρει τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες στην έρημο Νεγκέβ, αντί να ζητά από την Αίγυπτο να τους φιλοξενήσει.

«Υπάρχει η έρημος Νεγκέβ στο Ισραήλ. Οι Παλαιστίνιοι μπορούν να μεταφερθούν στην έρημο Νεγκέβ μέχρι να κάνουν οι Ισραηλινοί ό,τι θέλουν με τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Λωρίδα της Γάζας και στην συνέχεια να επιστρέψουν οι Παλαιστίνιοι άμαχοι», δήλωσε ο Αιγύπτιος πρόεδρος, στη συνέντευξη που έδωσε έχοντας δίπλα τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς.

«Αν οι Παλαιστίνιοι μεταφερθούν στην Αίγυπτο, η στρατιωτική επιχείρηση που άρχισε το Ισραήλ μπορεί να διαρκέσει για χρόνια. Σε αυτή την περίπτωση η Αίγυπτος θα επωμιστεί τις συνέπειες και το Σινά θα μετατραπεί σε ζώνη επιχειρήσεων κατά του Ισραήλ και τότε η Αίγυπτος θα στιγματιστεί ως βάση τρομοκρατών», πρόσθεσε ο Αιγύπτιος πρόεδρος.

Η αποδόμηση των ισχυρισμών του Ισραήλ

Ο ισραηλινός στρατός αμέσως μετά την επίθεση στο νοσοκομείο ανακοίνωσε ότι είχε προειδοποιήσει ότι θα έπρεπε να έχει εκκενωθεί το νοσοκομείο. Όταν κυκλοφόρησε η είδηση της σφαγής στο νοσοκομείο και είδαν το φως της δημοσιότητας οι φρικιαστικές εικόνες των διαμελισμένων θυμάτων, άρχισε να ισχυρίζεται ότι την ευθύνη για το μακελειό την φέρουν οι ίδιοι οι Παλαιστίνιοι.

«Ο ισραηλινός στρατός λέει ότι οι δολοφονίες εκατοντάδων ανθρώπων σε νοσοκομείο στην Λωρίδα της Γάζας προκλήθηκαν από αποτυχημένη εκτόξευση ρουκέτας από την Παλαιστινιακή Ισλαμική Τζιχάντ», όπως μετέδωσε το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.

Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού ισχυρίστηκε ότι από την έρευνα που διενεργήθηκε με βάση τα δεδομένα από το σύστημα ραντάρ, εκτοξεύτηκαν ρουκέτες από την Γάζα και μία από αυτές απέτυχε και έπληξε το νοσοκομείο. Μάλιστα οι Ισραηλινοί λένε πως υπάρχουν δύο σχετικά βίντεο. Μόνο που το πρώτο βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα – για να αποσυρθεί λίγο αργότερα – είχε χρόνο καταγραφής της εικόνας που ήταν αφού είχε γίνει η πολύνεκρη έκρηξη στο νοσοκομείο Αλ Αχλί.

Το αφήγημα αυτό έσπευσαν να υποστηρίξουν στα διεθνή ΜΜΕ και στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης εκπρόσωποι του στρατού και διάφορων ισραηλινών οργανώσεων.

Αλλά αυτή η εκδοχή δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα, για πολλούς λόγους:

  • Καμία παλαιστινιακή οργάνωση δεν έχει βόμβες και πυρομαχικά που να μπορούν να προκαλούν τόσο μεγάλη καταστροφή,
  • Ο ισραηλινός στρατός είχε καταστήσει σαφές από την πρώτη ανακοίνωση του εκπροσώπου του ότι είχε προειδοποιήσει για το χτύπημα αν δεν εκκενωνόταν το νοσοκομείο,
  • Λίγες μέρες νωρίτερα οι Ισραηλινοί είχαν βομβαρδίσει το ίδιο νοσοκομείο- συγκεκριμένα το Σάββατο, 14/10 –  προκαλώντας υλικές ζημιές,
  • Το Ισραήλ έχει χτυπήσει κι άλλα νοσοκομεία, μεταξύ των οποίων τα νοσοκομεία Αλ-Ντούρα και το Ινδονησιακό- άρα ο ισραηλινός στρατός αδιαφορεί πλήρως για τους όρους πολεμικής εμπλοκής του διεθνούς δικαίου, που ορίζουν σαφώς ότι τα νοσοκομεία είναι προστατευόμενες περιοχές,
  • Λίγο πριν από την σφαγή στο νοσοκομείο Αλ Αχλί, ισραηλινό αεροσκάφος είχε βομβαρδίσει σχολείο του ΟΗΕ – της οργάνωσης  UNRWA, στον προσφυγικό καταυλισμό Αλ Μαγκάζι, στο κεντρικό τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, σκοτώνοντας τουλάχιστον έξι άτομα (παιδιά και εργαζόμενους) και τραυματίζοντας δεκάδες,
  • Και επιπλέον, παρά την διεθνή κατακραυγή για την σφαγή στο Αλ Αχλί, λίγες ώρες αργότερα οι Ισραηλινοί βομβάρδισαν κι άλλα νοσηλευτικά κέντρα, μεταξύ των οποίων το Ευρωπαϊκό Νοσοκομείο. Την πληροφορία αυτή ανέβασε το live blog του  Aljazeera, γράφοντας «ο ανταποκριτής μας μεταδίδει ότι οι ισραηλινές κατοχικές δυνάμεις βομβάρδισαν τις εγκαταστάσεις του Ευρωπαϊκού Νοσοκομείου της Γάζας, στη Χαν Γιουνίς, στο νότιο τμήμα».

Επιμένουν στους ισχυρισμούς τους οι Ισραηλινοί

Το Ισραήλ επιμένει πως δεν ευθύνεται για τον βομβαρδισμό στο νοσοκομείο της Γάζας που έχει σοκάρει τον πλανήτη. Σε νέο του βίντεο, το οποίο ισχυρίζεται πως τραβήχτηκε από κάμερα του Channel 12, φαίνεται η Λωρίδα της Γάζας. Σε ένα στατικό πλάνο, το Ισραήλ έχει βάλει βελάκια σε σημεία, που όπως λέει, δείχνουν το σημείο εκτόξευσης ρουκετών στη Γάζα και το νοσοκομείο παραδίπλα.

«Οι αποδείξεις, τις οποίες μοιραζόμαστε μαζί σας, επιβεβαιώνουν ότι η έκρηξη σε νοσοκομείο της Γάζας προκλήθηκε από την εκτόξευση ρουκέτας του Ισλαμικού Τζιχάντ που αστόχησε», δήλωσε νωρίτερα ο υποναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι, εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Ο εκπρόσωπος του στρατού παρουσίασε επίσης χάρτες και ένα ηχητικό ντοκουμέντο, μια συνομιλία μεταξύ δύο μελών της Χαμάς στην οποία ακούγονται να λένε ότι για το πλήγμα ευθύνεται ο Ισλαμικός Τζιχάντ.

«Δεν υπήρξαν πυρά του στρατού από την ξηρά, τη θάλασσα ή τον αέρα που να έπληξαν το νοσοκομείο», δήλωσε ο Χαγκάρι.

«Τα συστήματα ραντάρ μας εντόπισαν πυραύλους που εκτόξευσαν οι τρομοκράτες από τη Γάζα την ώρα της έκρηξης και η ανάλυση της πορείας τους δείχνει ότι οι ρουκέτες εκτοξεύθηκαν κοντά στο νοσοκομείο», πρόσθεσε.

topontiki.gr

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

O «πατέρας» της ΑΙ προειδοποιεί: «Μπορεί να καταστρέψει την ανθρωπότητα τα επόμενα 30 χρόνια»

Ο Βρετανοκαναδός επιστήμονας υπολογιστών, συχνά αναφερόμενος ως «πατέρας» της τεχνητής...

Τραγωδία στον ΒΟΑΚ: Ένας νεκρός σε τροχαίο στο Σφακάκι Ρεθύμνου

Ακόμα μία ανθρώπινη ζωή χάθηκε στους δρόμους της Κρήτης,...

Κάλαντα αλληλεγγύης για τη στήριξη οικογενειών στα Χανιά

Το Σωματείο Επισιτισμού Νομού Χανίων, σε συνεργασία με τον...