Διαβάστε όλη την επιστολή εδώ:
Αξιότιμε κύριε πρωθυπουργέ,
Τα τελευταία χρόνια όλοι είδαμε με ανακούφιση και αισιοδοξία την έναρξη μιας σοβαρής, συστηματικής και ολοκληρωμένης προσπάθειας για την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων στη χώρα μας. Τα βήματα που πραγματοποιήθηκαν, ιδιαιτέρως τα τρία τελευταία χρόνια, φαίνονται σταθερά, προγραμματισμένα και προς τη θετική κατεύθυνση. Η κυβέρνηση Παπαδήμου ίδρυσε την Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ Α.Ε.), με το Προεδρικό Διάταγμα 14 (ΦΕΚ Α΄ 21/13.02.2012) υπογεγραμμένο από τους τότε υπουργούς οικονομικών Ε. Βενιζέλο και ανάπτυξης Μ. Χρυσοχοΐδη και τον υφυπουργό ενέργειας Γ. Μανιάτη.
Στις 15/9/2014 με την υπ’ αριθμόν πρωτ. Δ13/Β/Φ 9.5.15/14767 απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (βέβαια, οι αρμοδιότητες της ενέργειας έχουν ανατεθεί από εσάς στον υφυπουργό) διορίστηκαν τα πέντε εκ των επτά μελών του νέου Διοικητικού Συμβουλίου. Το τελευταίο, βάσει του άρθρου 8, παρ. 1 του ΠΔ 14/2012, «…αποτελείται από επτά (7) μέλη που διακρίνονται για την επιστημονική τους κατάρτιση και την επαγγελματική – διοικητική τους ικανότητα και που διαθέτουν γνώση και εμπειρία στον ενεργειακό τομέα και κατά προτίμηση στον τομέα της έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων».
Επειδή η θητεία των μελών του ΔΣ είναι πενταετής και επειδή η αποστολή τους είναι κεφαλαιώδους εθνικής σημασίας, όπως αυτή περιγράφεται στο ανωτέρω αναφερθέν Προεδρικό Διάταγμα, ζητώ ως πολίτης να πληροφορηθώ το σκεπτικό με το οποίο επελέγησαν τα πέντε μέλη του ΔΣ και κατά πόσον αυτοί πληρούν τα επιβαλλόμενα από το ΠΔ κριτήρια. Ιδιαιτέρως δε, όταν ένα εκ των διορισμένων μελών, σύμφωνα με το αναρτημένο στο διαδίκτυο βιογραφικό του σημείωμα (http://www.chania.gr/municipality/municipal-administration/sxetakis.html), είναι συνδικαλιστής στη Μέση Εκπαίδευση αδιαλείπτως από το 1985 έως σήμερα. Αδυνατώ, λοιπόν, να αντιληφθώ πώς είναι δυνατόν ο εν λόγω πολίτης να ικανοποιεί έστω και ένα από τα κριτήρια που θέτει το Προεδρικό Διάταγμα ως προϋποθέσεις για την πρόσληψή του.
Το θέμα του διορισμού των ημετέρων ήταν κοινός τόπος έως πρότινος και μία εκ των κύριων αιτιών που μας έφεραν σε αυτή την κατάπτωση αξιών και ηθικής. Ακόμη και έως τον Ιούνιο 2013 με τον περίφημο «καταμερισμό 4+2+1» (μήπως αυτό το κριτήριο ίσχυσε εκ παραδρομής αναδρομικά;).
Όλοι πιστέψαμε, κύριε πρωθυπουργέ, ότι κάτι θα άλλαζε, ενώ πρώτος εσείς από κοινού με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης διακηρύξατε ότι θα φέρετε νέα ήθη, νέο πνεύμα και αξιοκρατία στο κράτος. Πίστεψα, ειλικρινά, ότι σημαία των δύο κορυφαίων παραγόντων της κυβέρνησης πλέον θα ήταν η αξιοκρατία και η επιλογή των αρίστων σε καίριες και εθνικής σημασίας θέσεις, προκειμένου να δώσετε το παράδειγμα της αποποίησης του φαύλου παρελθόντος.
Με απόγνωση διαπιστώνω, αρχίζοντας από το διορισμό του εκπροσώπου της χώρας στην Παγκόσμια Τράπεζα και καταλήγοντας στον πρόσφατο διορισμό τουλάχιστον ενός μέλους του ΔΣ της ΕΔΕΥ Α.Ε., ότι οι σκοπιμότητες και η αναξιοκρατία συνεχίζονται. Το δυστύχημα, βέβαια, είναι ότι η εναλλακτική λύση διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται έτι ζοφερότερη.
Με τιμή,
Ιωακείμ Γρυσπολάκης, πρώην πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης
Τρόμος στον πλανήτη επικρατεί μετά την κλιμάκωση στον ρωσοουκρανικό πόλεμο, καθώς η Μόσχα απάντησε στα…
Θέση εμμέσως εναντίον της διαγραφής του Αντώνη Σαμαρά από την Κ.Ο. της ΝΔ, χωρίς να τον κατονομάζει,…
Του Αργύρη Αργυριάδη Δικηγόρου Εδώ και λίγες ημέρες το ΠΑΣΟΚ αποτελεί την αξιωματική αντιπολίτευση της…
Στο πλαίσιο των δράσεων του Ευρωπαϊκού Συμφώνου για το Κλίμα, συνεχίζονται το Σαββατοκύριακο και ολοκληρώνονται…
Ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας συναντήθηκε σήμερα 22/11, στον Περισσό,…
Την Κυριακή διεξάγονται οι εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ για την ανάδειξη νέου προέδρου, σε μια…
This website uses cookies.