ΕΛΛΑΔΑ

Πολάκης – Παππάς μεταξύ των βουλευτών που δείχνει την έξοδο ο Κασσελάκης με τη διάταξη για το όριο των τριών διαδοχικών θητειών

Σαρωτικές αλλαγές στην στελεχιακή δομή του ΣΥΡΙΖΑ προανήγγειλε ο Κασσελάκης, πέραν των εμπρηστικών αναφορών για τα οικονομικά του κόμματος που έχουν προκαλέσει σφοδρή εσωκομματική αναταραχή.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έδειξε πλέον τη διάθεσή του να αφήσει εκτός νυμφώνος όλα τα προβεβλημένα στελέχη – ακόμη και τους βουλευτές – που προέρχονται από την περίοδο Τσίπρα, ακόμη και αν αυτά τον έχουν στηρίξει.

Στους πυλώνες των αλλαγών ανέφερε και το Κατασταστικό μιλώντας για αλλαγές που ζητά το 86% των μελών του ΣΥΡΙΖΑ: «Όλα θα μπουν στη συζήτηση (όπως και το αν πρέπει να εφαρμόσουμε αυτό που λέει το τωρινό καταστατικό μας, για όριο τριών διαδοχικών θητειών στους βουλευτές)» σημείωσε με νόημα.

Με το όριο των τριών διαδοχικών θητειών φωτογραφίζει ουσιαστικά μια σειρά στελεχών που εκλέγονται από το 2015 μέχρι σήμερα, και διαμηνύει ότι δεν θα μπορούν να είναι ξανά υποψήφιοι.

Εκ πρώτης όψεως ο Στέφανος Κασσελάκης, έδειξε να φωτογραφίζει πρόσωπα όπως ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, αλλά και η Όλγα Γεροβασίλη που ανήκει στους στενότερους συνομιλητές του πρώην πρωθυπουργού, με τον οποίο ο Κασσελάκης δείχνει να κόβει τις γέφυρες. Βέβαια το να συμπεριληφθεί σε μία τέτοια συζήτηση ένας πρώην πρωθυπουργός και μάλιστα ο ιστορικός ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ, ξεπερνά και τα όρια της φαντασίας και προφανώς θέλει μία διευκρίνιση για τις σκέψεις αυτές. Αλλά ακόμα κι αν δεν αφορά τον κ. Τσίπρα για τους προφανείς λόγους, το άνοιγμα ενός τέτοιου θέματος είναι ικανό να ανατρέψει τα πάντα και να προκαλέσει θύελλα – και πιθανότατα ανεξέλεγκτες εξελίξεις.

Σε αυτούς που εκλέγονται από το 2015 – και διανύουν την τρίτη θητεία τους ή και την τέταρτη εάν υπολογιστεί και το ενιάμηνο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου – είναι και τα πρόσωπα που τον βοήθησαν να εκλεγεί όπως ο Νίκος Παππάς και ο Παύλος Πολάκης με τους οποίους οι σχέσεις είναι μάλλον πολυκύμαντες και ασταθείς, ο βουλευτής Χανίων συγκρούστηκε μάλιστα μαζί του για το νόμο της ισότητας στον γάμο. Επίσης, πρόσωπα όπως ο πρόεδρος της ΚΟ Σωκράτης Φάμελλος με τον οποίο οι σχέσεις Κασσελάκη το τελευταίο διάστημα δείχνουν να έχουν διαταραχθεί.

Πρόσωπα που τον στηρίζουν όπως η Θεοδώρα Τζάκρη και η Νίνα Κασιμάτη εκλέγονται επίσης από το 2015 – η Θεοδώρα Τζάκρη μάλιστα εκλέγεται βουλευτής από το 2004 όταν ήταν στο ΠΑΣΟΚ.

Κι ακόμα, διαδοχικές είναι οι κοινοβουλευτικές θητείες από το 2015 και μετά, των εξής βουλευτών: Βασίλης Κόκκαλης (πρώτα με του ΑΝΕΛ και μετά με τον ΣΥΡΙΖΑ), Γιώργος Ψυχογιός, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, Κώστας Μπάρκας και Γιάννης Σαρακιώτης.

Σε αυτή τη φάση πάντως ουδείς γνωρίζει τι μπορεί να εννοεί ακριβώς ο κ. Κασσελάκης θέτοντας το όριο των τριών θητειών για τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κι εάν όντως έχει σκοπό να το πάει παρακάτω ή απλώς εκτοξεύει απειλές προς όσους τον αμφισβητούν.

topontiki.gr

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Διευρύνει το προβάδισμά της η γαλλική ακροδεξιά καθώς πέφτει αυλαία στην προεκλογική εκστρατεία

Το ακροδεξιό κόμμα Εθνικός Συναγερμός (RN) της Γαλλίας διεύρυνε το προβάδισμά του σε δημοσκόπηση που…

10 hours ago

Νέα προειδοποίηση Κ. Μητσοτάκη στα Σκόπια: Θα πρέπει όλοι να αντιλαμβάνονται τις συνέπειες των πράξεων τους

Σε νέα σαφή προειδοποίηση στη Βόρεια Μακεδονία προχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος έθεσε θέμα…

11 hours ago

Σύγχυση με «χαμένο» κοντέινερ της εμπορικής αμαξοστοιχίας των Τεμπών – Απαντήσεις ζητούν τα κόμματα

Εντολή προς στις Αστυνομικές Διευθύνσεις Πιερίας και Λάρισας, ώστε να μεταφερθεί ένα κοντέινερ της εμπορικής…

11 hours ago

Πρωτοβουλία Σφακίων ενάντια στην τοποθέτηση αιολικών ΒΑΠΕ: Τι πραγματικά συμβαίνει με τους πυλώνες υψηλής τάσης, τις ανεμογεννήτριες και την ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ;

Στην τελευταία συνεδρίαση της Περιβαλλοντικής Επιτροπής της Περιφέρειας αναφέρεται με ανακοίνωσή της η Πρωτοβουλία ενάντια…

11 hours ago

Τους εκθέτει όλους ο Ξαρχάκος – Ακυρώνει τη συναυλία στο Αρκάδι με χορηγό την ΤΕΡΝΑ

Μια μικρή αλλά σημαντική νίκη πέτυχε το Συντονιστικό Ρεθύμνου κατά των βιομηχανικών ΑΠΕ. Η πρόσφατη…

12 hours ago

Αγωνιστικη Συνεργασια Εμπόρων Χανίων: Μονόδρομος η αγωνία για την επιβίωση των μικρών εμπόρων

"Χρειάζεται συλλογικά να διεκδικήσουμε την πλήρη κατάργηση του νόμου για την φορολόγηση όσο και την…

12 hours ago

This website uses cookies.