ΕΛΛΑΔΑ

Πολάκης προς Μωραΐτη: «Νικολιο παιδι μου: Απο ποτε τα καταστατικα των κομματων τα εξηγουν συνταγματολογοι;»

Έντονη αντιπαράθεση με ανταλλαγή ειρωνικών σχολίων είχαν μέσα στη νύχτα ο στιχουργός Νίκος Μωραΐτης με τον βουλευτή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλο Πολάκη με αφορμή τις εξελιξεις στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αφορμή στάθηκε η τοποθέτηση του συνταγματολόγου Ξενοφώντα Κοντιάδη ο οποίος ισχυρίστηκε ότι το «ναι» στην πρόταση μομφής κατά Κασσελάκη δεν σημαίνει και αυτόματη έκπτωση από το αξίωμά του.

«Κύριε @pavpol2222, εσείς που είστε αγνός πολιτικός και δεν ανήκετε στους 87 εντεταλμένους και δεν είστε ο Μακιαβέλι Παππάς, τι θα κάνετε τώρα που αποδεικνύεται ότι ο κ. Κασσελάκης δεν έχει εκπέσει από το αξίωμά του; Θα ζητήσετε την επιστροφή του ή είστε πάνω από τα 300 μέτρα υψόμετρο και δεν ακούτε καλά;» έγραψε πρώτος ο Νίκος Μωραΐτης κάνοντας έμμεση αναφορά και σε όσα είχε πει ο Στέφανος Κασσελάκης για το επιχείρημα που είχε επικαλεστεί ο Παύλος Πολάκης για να μην υπερψηφίσει το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομοφύλων.

«Νικολιο παιδι μου: Απο ποτε τα καταστατικα των κομματων τα εξηγουν συνταγματολογοι; Να φωναξουμε και το ελεγκτικο συνεδριο να ελεγξει τις δαπανες! Αλλα για να σε βοηθήσω, αν γινει μομφη σε υπουργο και περασει απο τη βουλη θα παραμεινει στη θεση του;» απάντησε αρχικά ο Παύλος Πολάκης ο οποίος σε επόμενη ανάρτησή του έγραψε:

«Όταν σε καλουν να προκηρυξεις εκλογες και απαντας κάντε μου μομφη οπως οριζει το καταστατικο, τοτε αποδεχεσαι πως ετσι ειναι η διαδικασια, πως αν περασει εκπιπτεις του αξιωματος και προκηρυσσονται εκλογες!».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δεν έμεινε, μάλιστα, εκεί αλλά συνέχισε γράφοντας «τώρα αν αφενός ψαχνεσαι για νεο κομμα το μετρας και δεν σου βγαινει και αφετερου βλεπεις πως λεονταρισμοι του τυπου «βρείτε αντιπαλο και παμε» παλι οδηγουν σε ηττα, μιλας για κουκουλες, βγαζεις συνταγματολογους, μιλας για συνεδρια που θα αποφασισουν παλι».

Ο Παύλος Πολάκης απάντησε, τέλος, και στις ειρωνικές αναφορές Μωραΐτη για το… υψόμετρο προκαλώντας τον Στέφανο Κασσελάκη σε ντιμπέιτ:

«ΤΕΛΟΣ: Παντα η ψυχη και το μυαλο μου φτερουγα οχι πάνω απο τα 300 αλλα απο τα χιλια μέτρα που εχει καθαρο αερα. Αλλα να εισαι σιγουρος πως θα κατεβω οταν θα κανουμε προεκλογικη αντιπαραθεση (ντιμπειτ το λεμε στα Σφακια) με τον Κασσελακη! Εκει θα φανουν ΟΛΑ!

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Euronews για δημογραφικό: Η Ελλάδα αντιμετωπίζει ανησυχητική πληθυσμιακή κατάρρευση

Άδεια χωριά, απογοητευμένοι νέοι εργαζόμενοι και κυβερνητικοί αξιωματούχοι που αγωνίζονται για λύσεις: αυτή είναι η…

7 hours ago

ΝΔ: 11 βουλευτές κατά κυβέρνησης για τα κόκκινα δάνεια – Zητούν αλλαγή πολιτικής

Ξέσπασε «αντάρτικο» στη Νέα Δημοκρατία, καθώς 11 «γαλάζιοι» βουλευτές στρέφονται κατά της κυβέρνησης για το…

7 hours ago

ΣΥΡΙΖΑ – Πολιτική Γραμματεία: Εξετάζεται η κατάθεση Πόθεν Έσχες για τους υποψηφίους προέδρους

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, η οποία συζητά ζητήματα…

9 hours ago

Καλώδιο: Πρώτο “ναι” της Κύπρου για την ηλεκτρική διασύνδεση με την Κρήτη

Πράσινο φως άναψε το Υπουργικό Συμβούλιο της Κύπρου στην πρόταση που κατέθεσε το Υπουργείο Ενέργειας…

9 hours ago

Βελόπουλος: Ζητά την άμεση επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού για την αεροπορική γραμμή Ιωάννινα – Ηράκλειο

Την άμεση επαναπροκήρυξη της διαγωνιστικής διαδικασίας για την άγονη αεροπορική γραμμή Ιωάννινα - Ηράκλειο, ζητά ο…

9 hours ago

Ηράκλειο: Αναστάτωση μετά από έκρηξη που ακούστηκε σε αεροσκάφος στην πίστα του αεροδρομίου

Αναστάτωση επικράτησε αργά το μεσημέρι σήμερα Τρίτη 17/09/24 στο αεροδρόμιο Ηρακλείου λόγω ενός συμβάντος που…

9 hours ago

This website uses cookies.