Πολίτες Κατά του Χρέους: Η 25η Μαρτίου ανήκει στους «ξεβράκωτους»

Ανοιχτή επιστολή στους υπηρέτες του Μαύρου Μετώπου

Οι αγωνιστές του 1821 δημιούργησαν το νεοελληνικό κράτος με το μεγαλείο του αγώνα και με το σύνθημα: «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Ή ΘΑΝΑΤΟΣ». Εσείς διαλύετε το δημιούργημά τους με την ευτελή πραχτική της υποταγής και προφανώς χωρίς σύνθημα.

Οι αγωνιστές του 1821 αψήφησαν την ισχυρή δύναμη των τότε αγάδων και τους έδιωξαν. Εσείς σκύψατε τον αυχένα στους σημερινούς και φέρνετε νέους..

Οι αγωνιστές του 1821 στηρίζονταν στον ελληνικό λαό (στους ξεβράκωτους) και στους ευρωπαίους φιλέλληνες εναντίον των αγάδων. Εσείς είστε με τους σύγχρονους αγάδες εναντίον των σύγχρονων «ξεβράκωτων» (ελληνικού λαού) και των ευρωπαίων νέων φιλελλήνων.

Οι αγωνιστές του 1821 συνέταξαν το πιο δημοκρατικό Σύνταγμα του τότε κόσμου. Εσείς καταλύετε το σημερινό και ετοιμάζεστε να το κάμετε αντιδραστικό, κατ’ εντολή των σύγχρονων αγάδων αφεντικών σας (δανειστών).

Οι αγωνιστές του 1821 έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία. Εσείς δεν θέλετε να δώσετε ούτε ένα κόκκο από τα προνόμιά σας, ούτε την ασυλία σας, ούτε τα λεφτά που βγάλατε στην Ελβετία.

Οι αγωνιστές του 1821 είχαν ανάστημα. Εσείς δεν έχετε! Είστε κιοτήδες.

Δεν έχετε επομένως το δικαίωμα να μολύνετε με την παρουσία σας επάνω στις εξέδρες  τις ιερές υποθήκες και τις θυσίες  χιλιάδων  Ελλήνων.

Οι σημερινοί αγωνιστές είναι  πάλι «ξεβράκωτοι». Φροντίσατε εσείς μαζί με τους σύγχρονους αγάδες γι’ αυτό. Άφραγκοι – τρόφιμοι συσσιτίων, άστεγοι, άνεργοι, απασχολήσιμοι, απλήρωτοι εργαζόμενοι, πενιχρά αμειβόμενοι και υπό απόλυση δημόσιοι υπάλληλοι, χρεοκοπημένοι επιχειρηματίες, νέοι άνεργοι επιστήμονες, πένητες συνταξιούχοι  κλπ. Δεν κρατούν καριοφίλια. Δεν είναι «τραμπούκοι». Δεν φορούν κουκούλες. Δεν είναι προβοκάτορες. Δεν κρύβονται. Δεν ντρέπονται. Έχουν μόνο το ανάστημά τους. Δεν κινδυνεύει καμιά παρέλαση απ’ αυτούς. Οι Πολίτες κατά του Χρέους φιλοδοξούν να είναι τμήμα των σημερινών αγωνιστών. Αγωνίζονται πάντα ειρηνικά, δημοκρατικά, ψύχραιμα.

Οι σημερινοί αγωνιστές δεν έχουν απέναντί τους αγάδες. Εσάς έχουν. Εσείς ντρέπεστε! Εσείς κρύβεστε! Προσπαθείτε να οχυρωθείτε πίσω από τις αστυνομικές  ασπίδες, για να οικειοποιηθείτε τη δόξα των αγωνιστών του ’21. Όχι κύριοι! Η δόξα αυτή ανήκει στους ξεβράκωτους. Αν δικαιούσασταν έστω κι έναν κόκκο απ’ αυτήν, δεν θα είχατε την ανάγκη των αστυνομικών ασπίδων. Θα σας προφύλασσε η εκτίμηση του λαού.

Πάρτε μια απλή απόφαση. Μην εμφανιστείτε στην παρέλαση. Αφήστε το λαό ελεύθερο να γιορτάσει την επέτειό του. Θυμηθείτε μόνο, πως η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου έγινε κανονικά χωρίς εσάς.

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Guardian: Αμερικανικής κατασκευής τα ισραηλινά πυρομαχικά που βομβάρδισαν το κέντρο της Βηρυτού

Πυρομαχικά αμερικανικής κατασκευής χρησιμοποιήθηκαν σε επίθεση στο κέντρο της Βηρυτού που σκότωσε 22 άτομα και τραυμάτισε 117, σύμφωνα με ανάλυση των θραυσμάτων των…

5 mins ago

Κατάφεραν να δικαιωθούν ένας στους τρεις φορολογούμενους που προσέφυγαν κατά των αποφάσεων των φορολογικών αρχών

Ένα σημαντικό ποσοστό πολιτών που προσφεύγουν στη Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών (ΔΕΔ) της ΑΑΔΕ καταφέρνουν να…

6 mins ago

Λίβανος: Τουλάχιστον 60 νεκροί από ισραηλινά πλήγματα την Παρασκευή

Τουλάχιστον 60 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 168 τραυματίστηκαν από τα ισραηλινά πλήγματα του προηγούμενου 24ώρου σε…

8 mins ago

ΠΑΣΟΚ: Όλα έτοιμα για την κρίσιμη κάλπη της Κυριακής – Οι στρατηγικές και οι συμμαχίες της τελευταίας στιγμής

Νίκος Ανδρουλάκης ή Χάρης Δούκας; Σ’ αυτό το ερώτημα θα κληθούν να απαντήσουν τα μέλη…

9 mins ago

Ρίγη συγκίνησης στο Καλλιμάρμαρο στη συναυλία για τα 57 θύματα των Τεμπων: 40.000 ένωσαν τη φωνή τους για ένα έγκλημα που δεν πρέπει να ξεχαστεί

Χιλιάδες κόσμου πλημμύρισε χθες το βράδυ το Καλλιμάρμαρο στη μεγάλη συναυλία που διοργάνωσε με απόλυτη επιτυχία ο σύλλογος συγγενών…

10 mins ago

Καταστράφηκαν οι ελιές: Έμειναν μόνο το… κουκούτσι και ο φλοιός!

Πολύ χειρότερη, από ό,τι περίμεναν οι ίδιοι οι παραγωγοί, είναι η κατάσταση που επικρατεί στην…

16 mins ago

This website uses cookies.