ΤΟΠΙΚΑ

Πολυεπίπεδη αναβάθμιση του Αμερικανονατοϊκού προμαχώνα: Προχωράνε οι εργασίες στη Σούδα

Αμερικανοί, κυβέρνηση και αστικά κόμματα επιταχύνουν την αναβάθμιση των υποδομών στο ευρωατλαντικό τους προπύργιο στη Σούδα, προχωρώντας με λυμένα τα χέρια μέσα από διαδικασίες όπως ο περιλάλητος Στρατηγικός Διάλογος Ελλάδας – ΗΠΑ (αφορά και την «Αμυντική Συνεργασία» – ξεκίνησε επισήμως το 2018 επί ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίστηκε επί ΝΔ) και τις λεγόμενες «επικαιροποιήσεις» της Συμφωνίας για τις Βάσεις (συζητήθηκαν εκτενώς επί ΣΥΡΙΖΑ για να καταληχθούν και να ψηφιστούν επί ΝΔ).

Σε αυτό το πλαίσιο, στελέχη μιας σειράς εταιρειών (από Ελλάδα, Ισπανία, με γραφεία σε χώρες όπως ΗΠΑ, Ντουμπάι ή Σαουδική Αραβία) προσήλθαν το πρωί της Τετάρτης στη Σούδα, για να ενημερωθούν για το έργο που θέλουν να ξεκινήσουν οι Αμερικανοί και αφορά εκτεταμένες επισκευές σε συνολικά έξι υποσταθμούς διανομής ηλεκτρικού ρεύματος στην «NSA Souda» (οι SS2, SS4, SS5, SS6, SS7 και SS9), όπως και σε έναν πίνακα μεταγωγής μέσης τάσης (MV) (SS7A). Το έργο θα αντικαταστήσει επίσης την καλωδίωση μέσης τάσης (MV) σε όλο το δίκτυο διανομής της εγκατάστασης. Προβλέπονται και «εργασίες αποξηλώσεως» συνοδευόμενες από νέες κατασκευές και υποδομές, όπου απαιτηθεί με βάση τις αυξημένες τους ανάγκες.

Σύμφωνα με τα σχετικά αμερικανικά έγγραφα, η βάση συνδέεται με το δίκτυο Μέσης Τάσης της ΔΕΗ σε σημείο βόρεια του κτιρίου 5 της «NSA Souda». Εκεί τερματίζει το εναέριο σύστημα της εταιρείας και ξεκινούν υπόγεια καλώδια προς τη βάση, τα οποία ακολούθως διακλαδίζονται σε δύο γραμμές, «τρέχουν» υπόγεια σε όλη την εγκατάσταση και τροφοδοτούν τους συνολικά εννέα υπάρχοντες υποσταθμούς.

Σε αυτό το πλαίσιο στελέχη εταιρειών όπως οι ECC, Metron Energy Applications, Tsontos SA, MVL, Insula Electric και SEMI SA μετέβησαν στην εγκατάσταση και συνοδευόμενοι από στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ, ακολουθώντας απαρέγκλιτα δρομολόγιο που τους είχαν χαράξει εκ των προτέρων εντός βάσης οι Αμερικανοί, επιθεώρησαν τα προς αναβάθμιση στοιχεία της.

902.gr

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Οι προσδοκίες των Ελλήνων

Του Γιώργου Ουρανού Ατομικές ή συλλογικές προσδοκίες Είναι αλήθεια πως οι προσδοκίες ενός λαού για…

2 hours ago

Η αντιστασιακή οργάνωση Εθνική Οργάνωση Κρήτης (Ε.Ο.Κ), στο νομό Χανίων

Ομιλία Λουκά Μπασιά, πολιτικού μηχανικού – μαθηματικού, προέδρου του Συλλόγου Επιστημόνων Ρεθύμνου στις 15 Μαΐουστο…

2 hours ago

Εκδήλωση για την 128η επέτειο από τη Μάχη του Δρομονέρου, στον Δήμο Πλατανιά

Ο Δήμος  Πλατανιά, σε συνεργασία με τη Δημοτική Κοινότητα Ζυμβραγού, διοργάνωσαν  στον οικισμό Δρομόνερο της  Κοινότητας…

3 hours ago

Επίσκεψη του προέδρου του Ελληνο-Ινδικού Επιμελητηρίου Εμπορίου στον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων

Τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Νίκο Καλογερή επισκέφτηκε σήμερα, Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024, ο κ. Άγγελος…

3 hours ago

Το Μουσικό Σχολείο Χανίων παρουσιάζει την παράσταση «Μουσική και Περιβάλλον»

Στο πλαίσιο του δεύτερου κύκλου των παράλληλων δράσεων της έκθεσης «landscape stories» η Δημοτική Πινακοθήκη…

6 hours ago

Στους Τάφους των Βενιζέλων στα Χανιά … σχεδόν μισό αιώνα πριν!

Λίγο έξω από τα Χανιά, στην εκκλησία του Προφήτη Ηλία, βρίσκονται οι τάφοι του Ελευθέριου Βενιζέλου και του γιου του…

6 hours ago

This website uses cookies.