ΕΛΛΑΔΑ

Πολυτεχνείο: Τραυμάτισαν τον Νίκο Μανιό – Οργή Ακρίτα

Στο χέρι τραυματίστηκε ελαφρά το μεσημέρι της Τετάρτης ο αντιδικτατορικός αγωνιστής και πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Μανιός.

Ο Μανιός, ο οποίος συμμετείχε στην εξέγερση του 1973, τραυματίστηκε κατά την επιχείρηση ομάδας φοιτητών να παρεμποδίσει στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσουν στεφάνι στο μνημείο του Πολυτεχνείου. Ο αντιδικτατορικός αγωνιστής πάντως κατάφερε να προχωρήσει σε κατάθεση στεφάνου.

Στο Twitter κυκλοφόρησαν φωτογραφίες με το τραυματισμένο χέρι του κ. Μανιού, ενώ ένα οργισμένο σχόλιο ανήρτησε στα κοινωνικά δίκτυα η Έλενα Ακρίτα.

«Απλώσατε χέρι στον Μανιό ρε αλήτες; Στον Νίκο τον Μανιό τον αγωνιστή της δημοκρατίας; Στον Μανιό που έχει φάει με το κουτάλι φυλακές κι εξορίες; Στον Μανιο που ξέσκισε τους Χρυσαυγίτες μέσα στη Βουλή;

»Κοίτα ρε κάτι νταβατζηδες του Πολυτεχνείου που νομίζουν ότι η επέτειος είναι προίκα από τη μάνα τους. Το αριστερόμετρο να το βάλετε εκεί που ξέρετε, αλήτες», έγραψε.

Ποιος είναι ο Νίκος Μανιός

Ο Νίκος Μανιός γεννήθηκε στην Αθήνα την 17η Απριλίου 1947. Από το 1961 ηταν ταυτόχρονα εργαζόμενος και μαθητής νυχτερινού Γυμνασίου. Μέσα από το κίνημα των μαθητών νυχτερινών Γυμνασίων (ΣΕΜΜΕ) εντάχθηκε στη νεολαία της ΕΔΑ. Το 1967 πέρασε στην Ιατρική Σχολή Αθηνών. Συνελήφθη το 1971 για την δυναμική και ένοπλη δράση με την οργάνωση «Κίνημα 20ης Οκτώβρη» και καταδικάστηκε σε 16ετή φυλάκιση. Μετά το Πολυτεχνείο τον εκτόπισαν στη Γυάρο μέχρι τη μεταπολίτευση. Μεταξύ 1974 και 1975 ήταν μέλος του προεδρείου του Συλλόγου Φοιτητών Ιατρικής Αθηνών (ΣΦΙΑ). Το 1976 αποφοίτησε από την Ιατρική Αθηνών. Το 1981 κατέβηκε υποψήφιος στην Α΄ Αθηνών ως συνεργαζόμενος με το ΚΚΕ Εσωτερικού.

Το επεισόδιο με τον Λαγό

Το 2015 ο Νίκος Μανιός είχε έντονη αντιπαράθεση με τον Γιάννη Λαγό της Χρυσής Αυγής μέσα στη Βουλή.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο τότε βουλευτής της Χρυσής Αυγής κατηγόρησε το ΚΚΕ για τα οικονομικά του. Οι τόνοι ανέβηκαν και κάποια στιγμή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ διαμαρτυρόμενος έντονα έφτασε σε απόσταση αναπνοής από τον, φυλακισμένο πλέον, Νίκο Λαγό.

topontiki.gr

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

ΠΑΣΟΚ: Ο κύβος ερρίφθη – Εκλογές μέσα στο 2024 αποφάσισε ο Ανδρουλάκης

Την απόφαση του για εκλογές μέσα στο 2024 θα ανακοινώσει ο Νίκος Ανδρουλάκης στην συνεδρίαση…

37 mins ago

1o Φεστιβάλ Arttack στο Ηράκλειο από τον Πανελλήνιο Μουσικό Σύλλογο

Το πρώτο Φεστιβάλ μουσικών δράσεων στο Ηράκλειο διοργανώνει αύριο Παρασκευή 28 και το Σάββατο 29…

1 hour ago

Γολγοθάς 11χρονου στα Χανιά: Κινητοποίηση για πρόσληψη παιδοχειρουργού στο Νοσοκομείο Χανίων

Περιπέτεια για μικρό ασθενή, ο οποίος μεταφέρθηκε από το Νοσοκομείο Χανίων στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο…

2 hours ago

Ιεράπετρα: Μαθητές του Εσπερινού ΕΠΑΛ κατασκεύσαν Αυτόνομο Ρομποτικό Όχημα για τις θερμοκηπιακές καλλιέργειες

Μια σημαντική διάκριση πέτυχε το Εσπερινό ΕΠΑΛ Ιεράπετρας, στον 6ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ανοικτών Τεχνολογιών στην…

2 hours ago

Ισχυροί βοριάδες αύριο στο Ηράκλειο

Οδηγίες προς τους πολίτες εξέδωσε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου εξαιτίας των καιρικών συνθηκών που προβλέπονται για…

2 hours ago

Ο τομέας του ελαιολάδου αναζητεί λύσεις για να αντιμετωπίσει την κλιματική αλλαγή

Βελτίωση της άρδευσης, επιλογή νέων ποικιλιών, μεταφορά των καλλιεργειών... Αντιμέτωποι με την άνοδο της θερμοκρασίας…

2 hours ago

This website uses cookies.