ΕΛΛΑΔΑ

Πορτοσάλτε: Θα εμπιστευόμουν την Ελλάδα στη Διαμαντοπούλου – Οδ. Κωνσταντινόπουλος: “Εμείς όμως δεν θέλουμε να έρθει η ΝΔ στο ΠΑΣΟΚ”

Την προτίμησή του στην υποψηφιότητα της Άννας Διαμαντοπούλου εξέφρασε στον αέρα του ΣΚΑΪ ο Άρης Πορτοσάλτε, μία μέρα μετά το ντιμπέιτ των 6 υποψηφίων αρχηγών του ΠΑΣΟΚ.

Συγκεκριμένα, ο δημοσιογράφος τόνισε πως προσωπικά, “θα εμπιστευόταν την Ελλάδα στα χέρια της Άννας Διαμαντοπούλου”.

Ο βουλευτής Αρκαδίας του ΠΑΣΟΚ, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, απάντησε πως η στήριξη του Άρη Πορτοσάλτε στην Άννα Διαμαντοπούλου είναι κάτι αναμενόμενο λόγω των ιδεολογικών και δημοσιογραφικών του τοποθετήσεων.

Επεφύλαξε μάλιστα και ένα “καρφί”, λέγοντας πως στόχος του ΠΑΣΟΚ δεν είναι να φέρει τη ΝΔ μέσα στο κόμμα αλλά το ΠΑΣΟΚ να καταφέρει να εκφράσει την Κεντροαριστερά.

“Η στήριξη του κ. Πορτοσάλτε προς το πρόσωπο της κας Διαμαντοπούλου δεν με εξέπληξε και ήταν κάτι αναμενόμενο σύμφωνα με όσα εκφράζει ο ίδιος ιδεολογικά και δημοσιογραφικά τα τελευταία χρόνια. Εμείς όμως δεν θέλουμε να έρθει η ΝΔ στο ΠΑΣΟΚ. Θέλουμε ένα ΠΑΣΟΚ το οποίο να εκφράσει την Κεντροαριστερά” είπε συγκεκριμένα ο αντιπρόεδρος της Βουλής.

Σχετικά με το ντιμπέιτ, ο κ. Κωνσταντινόπουλος είπε:

“Χθες έγινε ένας καλός και συγκροτημένος διάλογος μεταξύ των υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ χωρίς μεγάλες αντεγκλήσεις. Συνήθως στα ντιμπέιτ όλοι κερδίζουν.

Η AGB μέτρησε χθες την τηλεθέαση; Ρωτάω, γιατί ενημερώθηκα ότι την ΕΡΤnews δεν την μετράει η AGB και αυτό είναι τραγικό. Επομένως, σήμερα το μεγάλο ζητούμενο του χθεσινού ντιμπέιτ είναι πόσοι άνθρωποι κάθισαν να το δουν.

Αυτό που περιμένω σήμερα να δω είναι πόσοι παρακολούθησαν το ντιμπέιτ.

Κατά την άποψή μου η πρόταση της κας Διαμαντοπούλου να είναι ο κ. Γερουλάνος Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας στην περίπτωση που η ίδια εκλεγεί Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, είναι προσβλητική γιατί βγάζεις έναν συνυποψήφιό σου εκτός κούρσας.

Πρέπει να αλλάξει η ηγεσία στο ΠΑΣΟΚ μετά και το χθεσινό ντιμπέιτ;

Άποψή μου είναι ότι πρέπει να αλλάξει η ηγεσία γιατί δεν καταφέραμε να πετύχουμε τους στόχους μας και να μεγαλώσει η παράταξη. Επομένως χρειαζόμαστε ένα νέο restrart για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις απέναντι στη ΝΔ.

Θέλουμε ένα διαφορετικό κόμμα;

Δεν μπορούμε να έχουμε ένα κόμμα που συνεδριάζει η Κεντρική του επιτροπή τέσσερις φορές και στις τρείς μιλάει μόνο ο αρχηγός του.

Έχουμε διασύνδεση με την κοινωνία και τα προβλήματά της ώστε να μπορέσουμε να εκπροσωπήσουμε συγκεκριμένη κατεύθυνση;

Σήμερα έχουμε έναν ισχυρό κεντροδεξιό Πρωθυπουργό. Σε αυτή την κεντροδεξιά θα απαντήσουμε με έναν κεντροδεξιό υποψήφιο ή κεντροαριστερό υποψήφιο; Πιστεύω ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να απαντήσει με έναν κεντροαριστερό υποψήφιο. Εγώ για παράδειγμα είμαι κεντρώος αλλά τα κόμματα πρέπει να έχουν ψηφοφόρους κεντροαριστερούς, αριστερούς και κεντροδεξιούς για να μπορούμε να κερδίσουμε. Ένας κεντροδεξιός και ένας κεντροαριστερός υποψήφιος Πρωθυπουργός μπορούν να έχουν συγκλίσεις για τα μεγάλα εθνικά ζητήματα. Το ΠΑΣΟΚ ως μεγάλο κόμμα με Πρωθυπουργό τον Κώστα Σημίτη είχε κεντροδεξιούς, κεντρώους και αριστερούς. Άρα σήμερα λέμε ότι θέλουμε έναν κεντροαριστερό Πρόεδρο. Θεωρώ ότι το μοντέλο ένωσης δυνάμεων που υλοποιήθηκε σε μικρογραφία στον Δήμο της Αθήνας μπορεί να το εφαρμόσει ο κ. Δούκας με ένα μοντέλο ανοιχτού κόμματος και στο ΠΑΣΟΚ”.

Σχετικά με το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε:

Σήμερα για να θέλει κάποιος να συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ, θα πρέπει να υπάρχει ΣΥΡΙΖΑ. Εγώ δεν υποτιμώ τα κόμματα, αλλά την πατήσαμε καθώς ήμασταν δεύτεροι στις δημοσκοπήσεις και γίναμε τρίτοι με αποτέλεσμα να μας κερδίσει ο Κασσελάκης.

Το 2021 όταν τελείωσε η εσωκομματική μάχη του ΠΑΣΟΚ, είχαμε σε όλες τις δημοσκοπήσεις 20% με 21% και δεν μπορέσαμε να το αξιοποιήσουμε σωστά.

Ο κ. Δούκας είναι ένας Καθηγητής Πανεπιστημίου, τον οποίο τα μεγάλα Πανεπιστήμια του κόσμου των κατατάσσουν στο 2% των πιο επιδραστικών καθηγητών στον κόσμο. Ήταν ο άνθρωπος που έφτιαξε τον πρώτο κλιματικό νόμο στην Ελλάδα και το πλαφόν για την ενέργεια. Επίσης είναι ο άνθρωπος που του είπαν να κατέβει σε μια μάχη που φαινόταν χαμένη από την αρχή και μέσα από ένα ντιμπέιτ την κέρδισε.

Ο κ. Δούκας ανέφερε χθες ότι οι τράπεζες έχουν 3 δισεκατομμύρια υπερκέρδη και αγχώνεται ο κ. Πορτοσάλτε μήπως βάλουμε φορολογία στις τράπεζες. Έχουν μεγάλες χρεώσεις οι τράπεζες και δεν μιλάμε. Έχουν επιτόκια καταθέσεων 0% και επιτόκια στα δάνεια 5% και 8% και λέτε να φέρουμε κάποιον άλλο που να δώσει περισσότερα λεφτά στις τράπεζες; Όχι δεν θέλουμε κάποιον που να δώσει και άλλα λεφτά στις τράπεζες”.

thetoc.gr
"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν θα είμαι υποψήφιος, δεν θα εκδηλωθώ υπέρ κάποιου» λέει ο Παππάς – «Δεν πήγαινε άλλο» είπε ο Φάμελλος

Δεν θα είναι υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος της…

2 mins ago

Εισηγήσεις για αλλαγή του εκλογικού νόμου σε Μητσοτάκη, μετά την ελεύθερη πτώση των ποσοστών της ΝΔ

Η χθεσινή δήλωση του Άδωνι Γεωργιάδη ότι ο εκλογικός νόμος πρέπει να αλλάξει τώρα, άνοιξε…

6 mins ago

Ηράκλειο: Έπιασαν τη γυναίκα που εξαπατούσε πολίτες σε όλη την Κρήτη

Τέσσερις υποθέσεις τηλεφωνικών απατών και πέντε απόπειρες εξιχνιάστηκαν από τους Αστυνομικούς της Ασφάλειας Ηρακλείου. Για τις υποθέσεις…

19 mins ago

Παίζουν τα ρέστα τους…

Το 2021 κάποιοι και κάποιες (εταιρείες) έπαιξαν το χαρτί «Ανδρέας Λοβέρδος» στις εκλογές του ΠΑΣΟΚ. Τον είχαν…

33 mins ago

Αφετηρία η Κρήτη για τον Πολάκη – Από ακαδημαϊκούς μέχρι… «Κασσελίστας» τον στηρίζουν

ο Παύλος Πολάκης πέρασε το κατώφλι της Κουμουνδούρου καταθέτοντας την αίτηση της υποψηφιότητάς του συνοδευόμενη…

37 mins ago

Τουλάχιστον 163 μετανάστες περισυνελέγησαν το τελευταίο 24ωρο – 78 εξ αυτών βγήκαν στη Γαύδο

Τρία διαφορετικά περιστατικά με μετανάστες σημειώθηκαν το τελευταίο 24ωρο στη χώρα μας, ενώ μια γυναίκα…

38 mins ago

This website uses cookies.