Φίλοι της Κρήτης και καλοί «πρεσβευτές» του νησιού μας δήλωσαν μαθητές και καθηγητές του ιστορικού σχολείου King School της Νέας Υόρκης που επισκέφθηκαν την Περιφέρεια Κρήτης όπου φιλοξενήθηκαν και ενημερώθηκαν για το χθες και το σήμερα του νησιού μας, ιστορία, πολιτισμός, λαϊκή παράδοση, δυνατότητες ανάπτυξης και γενικότερα για την ταυτότητα του νησιού.
Η υποδοχή και ενημέρωση έγινε από τον Αντιπεριφερειάρχη Διοίκησης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Δρ. Κυριάκο Κώτσογλου ο οποίος ευχαρίστησε καθηγητές και μαθητές για την επίσκεψη στην Περιφέρεια συγχαίροντας τους για τη γνωριμία τους με την Κρητική Κουλτούρα, τον Πολιτισμό, την Ιστορία, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο η Κρητική κοινωνία αντιμετωπίζει τα μεγάλα σύγχρονα κοινωνικά, πολιτικά και οικονομικά προβλήματα, που απασχολούν την Κρήτη και τον κόσμο.
Το King School συμπλήρωσε το 2015, τα εκατό πενήντα (150) χρόνια αδιάλειπτης λειτουργίας του και αποτελεί ένα από τα πιο ιστορικά σχολεία των Η.Π.Α. Στο πλαίσιο της διαπολιτισμικής του κουλτούρας, το σχολείο και οι τελευταίες τάξεις του, επισκέπτονται τα τελευταία έτη την Ελλάδα και στην ατζέντα των επισκέψεών τους, κοινός παρονομαστής είναι πάντοτε, η Κρήτη. Κατά την επίσκεψή τους αυτή, ζήτησαν να πάρουν μια «συνέντευξη», διάρκειας 1-2 ωρών, από έναν Πολιτικό, με τον οποίο θα συζητήσουν όλα τα ως άνω, θέματα ενδιαφέροντος τους.
Η εικοσιπενταμελή αποστολή του Αμερικάνικου Σχολείου, την οποία αποτελούσαν 21 μαθητές ηλικίας από 15 έως 17 ετών και τέσσερις συνοδοί καθηγητές τους, κάθισαν στα έδρανα του Περιφερειακού Συμβουλίου, μαζί με τους καθηγητές τους με επικεφαλής τον κ. Χ. Γαλανόπουλο, καθηγητή ιστορίας και φιλοσοφίας στο King School.
Τα θέματα που έθεσαν οι μαθητές ήταν επίκαιρα, η παγκοσμιοποίηση και ο τρόπος που επηρεάζει την Κρήτη, το δημογραφικό και η γήρανση του πληθυσμού, το μεταναστευτικό και ο τρόπος που το αντιμετωπίζει η Κρήτη, η στάση της Ελλάδας απέναντι στην Ε.Ε., ο τρόπος με τον οποίο κρίνουν Ελλάδα και Κρήτη το Brexit, ο ρόλος του τουρισμού στη διαμόρφωση της κουλτούρας και της οικονομίας του Κρητικού, πως σχεδιάζει η Κρήτη να αναπτύσσεται αειφόρα-ανάμεσα στην ανάπτυξη των υποδομών και της οικονομίας της-, ήταν μερικά αλλά όχι τα μοναδικά θέματα που συμπεριέλαβαν στην συνέντευξή τους οι μαθητές από τις Η.Π.Α. Το brain drain, το χάσμα μεταξύ των τάξεων στην Κρήτη, η οικονομική κρίση και οι Ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις, οι Γερμανικές αποζημιώσεις, η σημαντικότητα της Βάσης της Σούδας στις Ελληνοαμερικανικές σχέσεις, ήταν επίσης ερωτήσεις που τέθηκαν στη συνέντευξη.
Ο καθηγητής κ. Χ. Γαλανόπουλος, οι υπόλοιποι συνοδοί καθηγητές του King School, δήλωσαν ενθουσιασμένοι από την Συνέντευξη, ενώ ο Αντιπεριφερειάρχης Διοίκησης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Δρ. Κ. Κώτσογλου, ανέφερε, ότι, κάθε μια τέτοια συνάντηση δημιουργεί «πρεσβευτές» της Ελλάδας και της Κρήτης στο εξωτερικό κι αποτελεί μια εξαιρετική προβολή.
Οι ειδικοί πιστεύουν ότι η γρίπη των πτηνών H5N1 ανήκει σε μια αυξανόμενη κατηγορία μολυσματικών ασθενειών που…
Την οργή της σχετικά με την απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να επιλέξει τον Κωνσταντίνο Τασούλα για…
Στην τελευταία συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Πέμπτη (16/1) ο Άντονι Μπλίνκεν ως υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ…
Σ.Σ., Έλληνας με καταγωγή από την Κρήτη ηλικίας 35 ετών και δάσκαλος δημοτικού σχολείου στο Άρνεμ της Ολλανδίας κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση…
Ξεκινά η δίκη για τον θάνατο του 36χρονου στο λιμάνι του Πειραιά Την ερχόμενη Δευτέρα,…
"Καμπανάκι" της προέδρου του Αρείου Πάγου, Ιωάννας Κλάπα, για τις συνθέσεις των αυτόφωρων τα Σαββατοκύριακα…
This website uses cookies.