ΤΟΠΙΚΑ

Προβληματισμός για τους Ευρωπαίους με…εξοχικά στην Κρήτη για το κατά πόσο θα αυτοπεριοριστούν

Πολλοί Eυρωπαίοι πολίτες διατηρούν δικές τους κατοικίες σε Μάταλα, Καμηλάρι, Πιτσίδια, Σίβα. Οι πληροφορίες ότι τα τελευταία 24ωρα ταξίδεψαν στο Ηράκλειο αρκετοί Βρετανοί που διατηρούν ιδιόκτητες κατοικίες σε διάφορες περιοχές έχουν προκαλέσει ανησυχία σε τοπικές κοινωνίες που φιλοξενούν ευρωπαίους πολίτες αρκετούς μήνες το χρόνο.

Ανησυχούν για το κατά πόσο οι άνθρωποι αυτοί θα αυτοπεριοριστούν, όπως επιβάλλεται, και διερωτώνται ποιος μπορεί να το διασφαλίσει.

Ερωτηθείς σχετικά ο Δήμαρχος Φαιστού κ. Γρηγόρης Νικολιδάκης επισήμανε ότι βρίσκεται σε επικοινωνία με τους προέδρους των προαναφερόμενων χωριών προκειμένου να έχουν το νου τους. «Είναι σημαντικό οι άνθρωποι αυτοί να τηρούν τον κατ’ οίκον περιορισμό για να είμαστε όλοι καλά. Αν προκύψει κάποια ανάγκη σε προμήθειες και φάρμακα, θα έχουν την κατάλληλη συνδρομή» τόνισε.

Σοβαρός προβληματισμός υπάρχει για τους μετανάστες που ζουν σε παλιά σπίτια 10 και 15 άτομα μαζί. Οι συνθήκες διαβίωσης αυτών των ανθρώπων είναι ασφυκτικές, απαγορευτικές υγειονομικά, όμως στην παρούσα φάση δεν μπορεί να γίνει κάτι δραστικό.

Ο δήμαρχος τόνισε ότι έχουν τυπωθεί φυλλάδια στην αραβική γλώσσα για την ενημέρωση τους ως προς την ατομική υγιεινή και τα μέτρα ασφαλείας που οφείλουν να λαμβάνουν ενώ υπάρχει επαφή και με τους Ιμάμηδες της περιοχής.

Σε πλήρη ενεργοποίηση βρίσκεται η κοινωνική υπηρεσία του δήμου για την παροχή βοήθειας σε άτομα που αδυνατούν να εξυπηρετηθούν ως προς την αγορά τροφίμων και φαρμάκων.

«Εμείς έχουμε καθιερώσει το σλόγκαν: Μείνετε σπίτι-θα έρθουμε εμείς» τόνισε ο κ. Νικολιδάκης, επισημαίνοντας ότι έχουν απευθυνθεί σε όλους τους προέδρους των χωριών ώστε να τους ενημερώνουν για τις περιπτώσεις των συνανθρώπων μας που αδυνατούν να μετακινηθούν.

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Συναγερμός για τραυματία με σφαίρα στην πλάτη – Δέχτηκε επίθεση με όπλα στον Δήμο Γόρτυνας

Συναγερμός στις Αρχές ύστερα από πληροφορίες για επεισόδιο με πυροβολισμούς σε περιοχή του Δήμου Γόρτυνας.…

10 hours ago

«Ξεσκονίζουν» Κρητικούς για παράνομες επιδοτήσεις με εικονικά μισθωτήρια στα Γιαννιτσά

Μεγάλη… πέραση σε Κρητικούς είχαν, ως φαίνεται, τα Γιαννιτσά και ο κάμπος τους, με δεκάδες…

10 hours ago

Νοσοκομεία: Νέες επιβαρύνσεις για ασθενείς από ιδιώτες γιατρούς – Οι παγίδες στις δημόσιες δομές

Nέες επιβαρύνσεις περιμένουν τους Έλληνες ασθενείς μέσα στα δημόσια νοσοκομεία μετά τη ρύθμιση του υπουργού Υγείας Άδωνι…

10 hours ago

Το Διεθνές Δικαστήριο απέρριψε το αίτημα της Νικαράγουας για κυρώσεις κατά της Γερμανίας επειδή στέλνει όπλα στο Ισραήλ

Το Διεθνές Δικαστήριο, το ανώτερο δικαστικό όργανο του ΟΗΕ, απέρριψε σήμερα το αίτημα που είχε…

10 hours ago

Κορωνοϊός: Η AstraZeneca παραδέχθηκε για πρώτη φορά πως το εμβόλιό της μπορεί να προκαλέσει παρενέργειες

Η εταιρεία AstraZeneca παραδέχτηκε για πρώτη φορά σε δικαστικά έγγραφα ότι το εμβόλιό της για…

10 hours ago

«Θύελλα» με Βαρτζόπουλο: Αποπομπή του ζητά σύσσωμη η αντιπολίτευση, κάλυψη με… αστερίσκους από την κυβέρνηση

Φωτιές άναψαν οι δηλώσεις του υφυπουργού Υγείας, Δημήτρη Βαρτζόπουλου, σχετικά με τις γυναικοκτονίες (στις οποίες έδωσε… βιολογικό τόνο). Σύσσωμη η…

10 hours ago

This website uses cookies.