Categories: ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Προκήρυξη του 2ου παγκόσμιου διαγωνισμού έμμετρης σάτιρας «Παύλος Πολυχρονάκης», με χρηματικά βραβεία

Από την Ένωση Πνευματικών Δημιουργών Χανίων

Τον δεύτερο διαγωνισμό έμμετρης σατιρικής ποίησης προκήρυξε η Ένωση Πνευματικών Δημιουργών Χανίων. Εμπνευστής του διαγωνισμού και χορηγός του πρώτου βραβείου (ύψους 3000€) είναι ο Χανιώτης σατιρικός ποιητής και συγγραφέας, μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης, κος Παύλος Πολυχρονάκης. Το δεύτερο βραβείο (ύψους 2000€) είναι χορηγία του Δήμου Χανίων, ενώ το τρίτο (ύψους 1000€) είναι χορηγία του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων.

Όπως είναι γνωστό, ο διαγωνισμός αυτός, ένα μήνα μετά την περσινή προκήρυξή του, μετατράπηκε από πανελλήνιο σε παγκόσμιο, αγκαλιάζοντας τους όπου γης Έλληνες και ελληνομαθείς, οι οποίοι και συμμετείχαν αθρόα με ποιήματά τους.

Σκοπός της πρωτοβουλίας  της Ε.Π.Δ. είναι να δοθεί η δυνατότητα ν’ αναδειχθούν και να προβληθούν νέοι άνθρωποι που ασχολούνται με το λογοτεχνικό αυτό είδος, το οποίο στις μέρες μας τείνει να συρρικνωθεί.

Ο φετινός διαγωνισμός χαρακτηρίζεται από δύο σπουδαίες καινοτομίες:

Η πρώτη έχει σχέση με το θέμα του, που δεν είναι όπως πέρυσι ελεύθερο, αφού οι συμμετέχοντες θα πρέπει να αναφέρονται αποκλειστικά στη «Διονυσιακή Σάτιρα».

Η δεύτερη καινοτομία έχει σχέση με τα βραβεία. Φέτος υπάρχουν χρηματικά βραβεία και για τους 3 πρώτους νικητές (Α.3000€, Β.2000€, Γ.1000€). Λόγω της βαθμολογικής ρήτρας που υπάρχει για το Α. βραβείο (βαθμός άνω του 18.5) σε περίπτωση δεν υπάρξει πρώτος νικητής –εκτός από τα βραβεία των 2000 και 1000 €- θα απονεμηθεί στον αμέσως επόμενο επιτυχόντα ιδιαίτερο βραβείο συνοδευμένο με το ποσό των 500€, χορηγία του κου Παύλου Πολυχρονάκη. Θα δοθούν επίσης και τρεις έπαινοι (Α, Β και Γ) σε ισάριθμους διαγωνισθέντες.

Τέλος, από την Ένωση Πνευματικών Δημιουργών Χανίων ανακοινώνεται ότι από φέτος ο διαγωνισμός θα προκηρύσσεται ανά 2 έτη.

Η προκήρυξη του διαγωνισμού έχει ως εξής:

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

2ΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΕΜΜΕΤΡΗΣ ΣΑΤΙΡΑΣ
«ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΑΚΗΣ»

Η Ένωση Πνευματικών Δημιουργών     Χανίων προκηρύσσει τον δεύτερο  Παγκόσμιο Διαγωνισμό Έμμετρης σάτιρας «ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΑΚΗΣ», με χρηματικά βραβεία συνολικού ύψους 6.000,00€.

Εμπνευστής του διαγωνισμού αλλά και μόνιμος χορηγός του χρηματικού ποσού του πρώτου βραβείου , είναι ο συγγραφέας και σατιρικός ποιητής κ. Παύλος Πολυχρονάκης, μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Πνευματικών Δημιουργών.

Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινήσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στα τηλέφωνα 2821031984 και 6932286372 ή μπορούν να στέλνουν e-mail στο nikolakakis@chania.eu.

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Χανιώτες εκπροσώπησαν την Ελλάδα στο Παγκόσμιο Συνέδριο Ελαιολάδου στη Μαδρίτη

Στο Παγκόσμιο Συνέδριο Ελαιολάδου (Olive Oil World Congress, OOWC) στη Μαδρίτη (26-28 Ιουνίου), που συμμετείχαν…

31 mins ago

Δύο διασώσεις περιπατητριών σε Ρέθυμνο και Χανιά το απόγευμα του Σαββάτου

Δύο διαφορετικές επιχειρήσεις διάσωσης περιπατητριών πραγματοποίησαν οι πυροσβεστικές υπηρεσίες της Κρήτης το απόγευμα του Σαββάτου.…

46 mins ago

“Φτάνει πια!”: Μεγάλη διαδήλωση κατά του υπερτουρισμού στην Βαρκελώνη

Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στην Βαρκελώνη κατά του υπερτουρισμού στην πρωτεύουσα της Καταλωνίας, καθώς η οργή αυξάνεται στην Ισπανία που…

53 mins ago

Ξεσήκωσε το πλήθος η Μαρίνα Σάττι στο Matala Beach Festival 2024

Παλμός, γέλια και ανάλαφρη ατμόσφαιρα στο Φεστιβάλ Ματάλων που "απογείωσε" χθες βράδυ η Μαρίνα Σάττι με την…

1 hour ago

ΠΑΣΟΚ: Στις 17 μονάδες η ψαλίδα υπέρ Ανδρουλάκη σε νέα δημοσκόπηση

Με 17 μονάδες διαφορά από τον δεύτερο Χάρη Δούκα προηγείται ο Νίκος Ανδρουλάκης στην κούρσα για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ,…

1 hour ago

Κρήτη: Ξυλοκόπησε τη σύντροφό του και είπε στους γιατρούς ότι τραυματίστηκε σε τροχαίο

Αποτροπιασμό προκαλεί νέο περιστατικό άγριας ενδοοικογενειακής βίας, που έλαβε χώρα στα Μάλια της Κρήτης. Ένας νεαρός ξυλοκόπησε τη σύντροφό του…

1 hour ago

This website uses cookies.