Categories: ΤΟΠΙΚΑ

Προσπαθούν να σβήσουν τη φωνή του CandiaRadio93,6!

Το ΕΣΡ έδωσε εντολή να διακοπούν αμέσως οι εκπομπές!

Κλείνουν το ενημερωτικό μέρος του ραδιοφώνου μετά από καταγγελία “αγνώστου” ότι ο ραδιοσταθμός τα βάζει με τον σημερινό δήμαρχο Ηρακλείου!

Την ενοχλητική φωνή του CandiaRadio 93,6 επιχειρούν να σβήσουν «άγνωστοι»! Με καταγγελία «άγνωστου», λοιπόν, το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης αποφάσισε – σε χρόνο ρεκόρ- να αναστείλει το ενημερωτικό πρόγραμμα του ραδιοσταθμού που στο εξής θα πρέπει να… εκπέμπει μόνο μουσική! Σύμφωνα με τις  ανεπίσημες πληροφορίες που έχουν φτάσει στα στελέχη του CandiaRadio- η μόνη επίσημη ενημέρωση είναι η απόφαση να σταματήσει να εκπέμπει ο ενημερωτικός σταθμός-  »άγνωστος” κατήγγειλε στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης ότι «ο CandiaRadio 93,6 εξέπεμπε μουσική και ξαφνικά, λίγο πριν τις εκλογές, άρχισε ειδήσεις και ενημερωτικές εκπομπές, καταφερόμενος συνεχώς εναντίον του αποχωρούντος δημάρχου Ηρακλείου, Γιάννη Κουράκη!»

Η ανεπίσημη ενημέρωση στα στελέχη του σταθμού για την ανώνυμη καταγγελία «αγανακτισμένου πολίτη» έφτασε πριν 3 περίπου εβδομάδες. Επισήμως δεν έγινε ποτέ αυτή η ενημέρωση για την ύπαρξη της καταγγελίας. Και σήμερα, στις 2.22 το μεσημέρι, με έγγραφό του του το ΕΣΡ ενημέρωσε τη διεύθυνση του σταθμού ότι συνεδρίασε και αποφάσισε να σταματήσουν οι ενημερωτικές εκπομπές!

Να σημειωθεί ότι στο ΕΣΡ υπάρχει δήλωση του νόμιμου εκπροσώπου ότι το ραδιόφωνο είναι ενημερωτικό. Όπως ήταν, επί πολλά χρόνια, στο παρελθόν, με άλλη φυσικά ονομασία.

Η πρωτοφανής αυτή απόφαση της διακοπής του ενημερωτικού προγράμματος, προφανέστατα σχετίζεται με τη δυναμική, χωρίς εξαρτήσεις, δημοσιογραφία που ασκεί το ραδιόφωνο. Τα μηνύματα ότι «ενοχλεί» ήταν πολλά και συνεχή. Ουδείς όμως περίμενε ότι 3 μήνες και μια εβδομάδα μετά την πρώτη ημέρα της εκπομπής του, το CandiaRadio έχει καταφέρει να έχει τέτοια απήχηση, ώστε να ενοχλεί τόσο πολύ.

Σύμφωνα με την απόφαση του ΕΣΡ, από σήμερα το ραδιόφωνο υποχρεούται να διακόψει κάθε ενημερωτική αναφορά, ακόμη και τα σύντομα δελτία ειδήσεων. Η απόφαση όμως είναι μαχητή νομικά.

Σε κάθε περίπτωση, τονίζουν τα στελέχη του ραδιοφώνου, η φωνή αυτή δεν θα σιγήσει παρά μόνο προσωρινά. Επειδή στον τόπο αυτό διεκδικούμε ακόμη να μαθαίνουμε την αλήθεια, διεκδικούμε να  λειτουργούμε και να δρούμε στο φως και όχι στο σκοτάδι όπως έμαθαν πολλοί στον τόπο αυτό και ειδικά στο Ηράκλειο, διεκδικούμε την εφαρμογή των κανόνων της Δημοκρατίας, η προσπάθεια και ο αγώνας για την αληθινή ενημέρωση, χωρίς δεσμεύσεις και ομηρίες, θα συνεχιστεί. Και όσο κι αν ενοχλούνται, παράγοντες της πολιτικής ή της ελεγχόμενης ενημέρωσης, το Candianews δεν θα υποστείλει τη σημαία της αληθινής, αποκαλυπτικής και με άποψη ενημέρωσης. Είτε μέσω του portal είτε μέσω του ραδιοφώνου.

candianews.gr

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Αναβλήθηκε η δίκη για το σοκαριστικό περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας στις Βρύσες – Τί είπε το θύμα και η δικηγόρος της

Νέα αναβολή πήρε η δίκη για το σοκαριστικό περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας που έλαβε χώρα στις…

2 hours ago

Χανιά: Τι λένε οι δύο γιοι του ιερέα που κατηγορείται για κακοποίηση της συζύγου του

Μια δήλωση με την οποία εκφράζουν την εμπιστοσύνη τους στη Δικαιοσύνη και την αντίθεσή τους…

2 hours ago

Στους “πατέρες” του microRNA το Νόμπελ Ιατρικής

Οι Αμερικανοί Victor Ambros (Βίκτορ Αμπρος) και Gary Ruvkun (Γκάρι Ράβκιν) τιμήθηκαν με το Νόμπελ Ιατρικής για…

6 hours ago

Το δημογραφικό, η υπογεννητικότητα και η «μικρότερη» Ελλάδα – Τα απογοητευτικά στοιχεία για το μέλλον

Το δημογραφικό απασχολεί την Ελλάδα και αναμένεται να αποτελεί πολύ μεγαλύτερο πρόβλημα περισσότερο τα επόμενα…

6 hours ago

Ερντογάν: Όπως η ανθρωπότητα σταμάτησε τον Χίτλερ, έτσι θα σταματήσει και τον Νετανιάχου

Το μήνυμα ότι «το Ισραήλ αργά ή γρήγορα θα πληρώσει το τίμημα της γενοκτονίας που…

6 hours ago

Νίκος Ανδρουλάκης: Το στοίχημα είναι οι εθνικές εκλογές, δεν υπάρχει πολιτική χωρίς ηθική

Ο Νίκος Ανδρουλάκης που έκοψε πρώτος το νήμα στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ, με αξιόλογη…

7 hours ago

This website uses cookies.