Categories: ΤΟΠΙΚΑ

Προφυλακίστηκε ο 70χρονος που κατηγορείται για ασέλγεια σε βάρος ανηλίκου

Προσωρινά κρατούμενος με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, κρίθηκε αργά χθες το μεσημέρι ο 70χρονος ρεθυμνιώτης που κατηγορείται για ασέλγεια σε βάρος ανηλίκου, ενώ επίσης αντιμετωπίζει και την κατηγορία της κατοχής πορνογραφικού υλικού. Η καταγγελία σε βάρος του ηλικιωμένου έγινε από τους γονείς μιας 16χρονης κοπέλας σε βάρος της οποίας φέρεται ότι ασέλγησε.
Αναλυτικότερα, το δρόμο για τις φυλακές αμέσως μετά την απολογία του στον ανακριτή, πήρε αργά το μεσημέρι ο 70χρονος ρεθυμνιώτης που κατηγορείται για ασέλγεια σε βάρος ενός ανήλικου κοριτσιού. Το περιστατικό σημειώθηκε την περασμένη Δευτέρα, όταν η 16χρονη κοπέλα περνούσε -σύμφωνα με τις πληροφορίες- από το σπίτι του ηλικιωμένου που βρίσκεται μέσα στην πόλη του Ρεθύμνου. Ο 70χρονος φέρεται να την καλόπιασε και χωρίς να της ασκήσει σωματική βία, την έβαλε στο σπίτι του, ενώ ακολούθως άρχισε να ασελγεί σε βάρος της.

Το κορίτσι, σοκαρισμένο από αυτό που συνέβη είπε στους γονείς της με κάθε λεπτομέρεια όλα όσα έγιναν μέσα στο σπίτι του ηλικιωμένου -ο οποίος σημειωτέον μένει μόνος του- με αποτέλεσμα η οικογένειά της να περάσει την ίδια κιόλας ημέρα το κατώφλι της ασφάλειας και να καταγγείλει τον 70χρονο. Έτσι, χωρίς να χαθεί πολύτιμος χρόνος, η αστυνομία έκανε έφοδο στο σπίτι του και τον συνέλαβε.

Σε έρευνα που ακολούθησε, βρέθηκε και κατασχέθηκε πορνογραφικό υλικό με “πρωταγωνιστές” ανήλικα παιδιά, το οποίο διατηρούσε ο ηλικιωμένος στον υπολογιστή του, ενώ λίγες ώρες αργότερα ο εισαγγελέας του άσκησε ποινικές διώξεις κακουργηματικού χαρακτήρα για ασέλγεια σε βάρος ανηλίκου, αλλά και για κατοχή πορνογραφικού υλικού. Ωστόσο από την πρώτη στιγμή, ο ίδιος φέρεται να αρνήθηκε τις κατηγορίες, τονίζοντας με έμφαση στους αστυνομικούς πως ότι είχε να πει, θα τα έλεγε στον ίδιο τον ανακριτή. Ο άνθρωπος αυτός, αν και ποτέ στο παρελθόν δεν είχε απασχολήσει τις αρχές, σήμερα, με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος.

«Σωτήριο» το πρόγραμμα ψυχοκοινωνικής παρέμβασης

Ωστόσο, με αφορμή τέτοιου είδους περιστατικά κρίνεται περισσότερο επιτακτική από ποτέ, η ανάγκη συνέχισης του προγράμματος ψυχοκοινωνικής παρέμβασης, που υλοποιείται από πέρυσι στο Ρέθυμνο από το ινστιτούτο υγείας του παιδιού. Σε συνάντηση που είχαν τελευταία οι εμπλεκόμενοι φορείς του νομού, αποφάσισαν και έστειλαν ήδη στην υφυπουργό Υγείας, Κατερίνα Παπακώστα, μία επιστολή με την οποία ζητούν την περαιτέρω χρηματοδότηση του προγράμματος από το νέο ΕΣΠΑ, ώστε να επεκταθεί η διάρκειά του και για την επόμενη χρονιά.

Σύμφωνα με τους θεσμικούς εκπροσώπους του νομού, η διακοπή του προγράμματος θ’ αποτελέσει ανεπανόρθωτο πλήγμα για την τοπική κοινωνία, που μετά από χρόνια είδε να λειτουργεί στο Ρέθυμνο μια άρτια και μάχιμη κοινωνική δομή για παιδιά, εφήβους και τις οικογένειές τους, η οποία έχει προσφέρει μέχρι σήμερα σημαντικό έργο.

Στέλλα Μαθιουδάκη – neatv.gr   

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Κρήτη: Ανταγωνισμός μεγάλων διεθνών αλυσίδων με επενδύσεις σε νέα ξενοδοχεία

Με επενδύσεις σε νέα ξενοδοχεία στην Κρήτη μεγάλες διεθνείς αλυσίδες έχουν επιδοθεί σε ανταγωνισμό για…

10 mins ago

Στάση εργασίας στο νοσοκομείο για τις απειλές σε γιατρό μετά από θάνατο ηλικιωμένου

Σε βάρος των γιατρών στο τμήμα επειγόντων περιστατικών (ΤΕΠ) του γενικού νοσοκομείου Χανίων, στράφηκε συγγενής…

11 mins ago

Αυτοοργανωμένο μουσικό φεστιβάλ “Back to Base” από τα παιδιά του Μουσικού Σχολείου Χανίων

Την Τετάρτη 10 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί για τέταρτη χρονιά το φεστιβάλ Back to Base, στην…

13 mins ago

Στην Αγιά μεταφέρονται οι 284 μετανάστες – Η έκκληση του δημάρχου Χανίων προς το υπουργείο

Έντονες είναι οι προσπάθειες για την φιλοξενία του μεγάλου όγκου μεταναστών που εντοπίστηκε χθες σε…

2 hours ago

Απολογία 32χρονου: «Η μεγαλύτερη τιμωρία μου είναι ότι σκότωσα τον “αδερφό” μου»

Τον δρόμο για τη φυλακή έλαβε σήμερα το μεσημέρι ο 32χρονος ο οποίος σκότωσε τον μπαταζανάκη…

2 hours ago

Κοινή ανακοίνωση εργαζομένων και γιατρών: “Ο ξαφνικός θάνατος του Ακτινοδιαγνωστικού έφτασε και ήταν προδιαγεγραμμένο ότι θα συμβεί…”

Με κοινή τους ανακοίνωση ο Σύλλογος Εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων και η Ένωση Γιατρών…

2 hours ago

This website uses cookies.