Categories: ΤΟΠΙΚΑ

Προφυλακιστέοι για δουλεμπορία οι έξι Αιγύπτιοι

Προφυλακιστέοι για το κακούργημα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, η οποία διευκόλυνε την παράνομη μετανάστευση, κρίθηκαν μετά τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα, οι έξι Αιγύπτιοι, μέλη του πληρώματος του αλιευτικού σκάφους που μετέφερε τους 339 μετανάστες από Αίγυπτο και Συρία.
Οι έξι συλληφθέντες, ηλικίας 16 έως 28 ετών, οδηγήθηκαν νωρίς χθες το πρωί στην ανακρίτρια και αμέσως μετά στην εισαγγελέα, οι οποίες ομόφωνα διέταξαν την προφυλάκισή τους.
Κατά την απολογία τους , επανέλαβαν -σύμφωνα με πληροφορίες του zarpa.gr- όσα είχαν υποστηρίξει και κατά την διάρκεια της προανάκρισης, αρνούμενοι την ενοχή τους.
Σύμφωνα με την εκδοχή που παρουσίασαν, ο λαθροδιακινητής ήταν ο καπετάνιος του αλιευτικού, ο οποίος όμως κατάφερε να ξεφύγει, σε άλλο “δουλεμπορικό” σκάφος, το οποίο έσπευσε δίπλα στο αλιευτικό για να τον σώσει, όταν παρουσιάστηκε ο κίνδυνος.
Υπενθυμίζουμε, ότι οι Λιμενικές Αρχές οδηγήθηκαν στη σύλληψη των έξι νεαρών, κατόπιν σχετικών υποδείξεων από τους ίδιους τους μετανάστες που επέβαιναν στο σκάφος.
Η διαδικασία της ανάκρισης συνεχίζεται ενώ για τους έξι συλληφθέντες αναμένεται να οριστεί δικάσιμος. Στην περίπτωση που καταδικαστούν, θα εκτίσουν την ποινή τους στην Ελλάδα και μετά θα κινηθούν οι διαδικασίες απέλασής τους.
zarpa.gr

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Σοκ: Έρχεται αύξηση ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης κατα 4 έτη το 2027

Στα τέσσερα έτη ανεβάζει η έκθεση του Οργανισμού για την Οικονομική Συνεργασία και Ανάπτυξη, που…

7 mins ago

Ντοκουμέντο: Τα ονόματα των θυμάτων της Σφαγής του Κοντομαρίου στις 2 Ιούνη του 1941 | Φωτός

2 Ιουλίου 1941: Στο Κοντομαρί Χανίων διαπράχτηκε η πρώτη μαζική εκτέλεση αμάχων στην κατεχόμενη Ευρώπη.…

28 mins ago

Το δώρο που είχε δώσει ο Πούτιν στον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα που συνδεόταν με την ναζιστική κατοχή στην Κρήτη

Ηταν 8 Απριλίου του 2015, τις πρώτες βδομάδες της πρώτης φοράς κυβέρνηση Αριστερά, τότε που…

34 mins ago

Ομιλία Κυρ. Μητσοτάκη στα Χανιά: «Ο κρητικός το χρέος του και πάλι θα το κάνει, για να κόψει του λαϊκισμού ακόμα ένα πλοκάμι» | Πλούσιο φωτορεπορτάζ

«Ισχυρή φωνή στις Βρυξέλλες εγγυάται μόνο η ΝΔ», δήλωσε από τα Χανιά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θέτοντας…

12 hours ago

Κασσελάκης για Μητσοτάκη: Δεν είδε τα 7 ερωτήματα – Είμαι εδώ μέχρι να τα δει και να απαντήσει

Στα επτά ερωτήματα που έθεσε στον πρωθυπουργό πριν τη διακαναλική και έμειναν αναπάντητα επανήλθε ο Στέφανος Κασσελάκης. Σε νέα…

16 hours ago

This website uses cookies.