Προ των πυλών η κατάργηση της 3ης ΕΜΑΚ Κρήτης

Στο πλαίσιο αναδιάρθρωσης των υπηρεσιών της Πυροσβεστικής – Παρέμβαση του Ηρακλειώτη βουλευτή Β Κεγκέρογλου
Με επιστολή του προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ν. Ηρακλείου κ. Βασίλης Κεγκέρογλουεπισημαίνει την ανάγκη ενίσχυσης της ΕΜΑΚ Κρήτης και όχι κατάργηση της.
Αναλυτικά το περιεχόμενο της επιστολής:
«Κύριε Υπουργέ,
Το πολύ σπουδαίο κοινωνικό έργο της 3ης ΕΜΑΚ Κρήτης, τίθεται σε κίνδυνο, μετά την ανακοίνωση ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία για την αναδιάρθρωση των υπηρεσιών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από την αρμόδια επιτροπή που έχει ορισθεί.
Σύμφωνα με τους αξιωματικούς της Π.Υ, η 3η ΕΜΑΚ Κρήτης, η οποία δημιουργήθηκε το 2000 έχει επέμβει σε πολλές δύσκολες και επικίνδυνες περιπτώσεις, έχοντας σώσει συνανθρώπους μας, οι οποίοι βρέθηκαν σε κίνδυνο, χάρη στην άμεση παρουσία της ειδικής ομάδας της Πυροσβεστικής.
Κ. Υπουργέ,
Οι ελλείψεις στην ΕΜΑΚ Κρήτης είναι τεράστιες. Είναι ενδεικτικό ότι αν και στην οργανική δύναμη της η Υπηρεσία θα έπρεπε να έχει 150 άτομα προσωπικό, σήμερα υπηρετούν μόλις 30 ειδικά εκπαιδευμένοι πυροσβέστες, οι οποίοι υπερβάλλουν εαυτόν για να καταφέρουν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις και να βοηθούν τους συνανθρώπους τους, όποτε παρίσταται ανάγκη.
Επειδή η 3η ΕΜΑΚ Κρήτης, είναι μια υπηρεσία που έχει προσφέρει τα μέγιστα στην κοινωνία και κρίνεται άκρως απαραίτητη, όπως αποδεικνύεται από τη συχνότητα των επεμβάσεων της στα περιστατικά που καταγράφονται στο νησί και
επειδή η Κρήτη είναι μια περιοχή απομονωμένη από την υπόλοιπη Ελλάδα, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει άμεσα η δυνατότητα για την μεταφορά κλιμακίου από αλλού,
σας ζητώ να εξετάσετε το συγκεκριμένο πρόβλημα, και να μας ενημερώσετε, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες του νησιού της Κρήτης, για τις ενέργειες που θα κάνετε, με στόχο την επίλυση του.».

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Ηράκλειο: Καταγγελίες σε βάρος συνταξιούχου καθηγητή για βιασμό 6 ανηλίκων

Με ιδιαίτερη προσοχή, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Cretalive, χειρίζονται οι διωκτικές αρχές στο Ηράκλειο,…

50 mins ago

Συνθήματα και μπογιές στο κτήριο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης ως διαμαρτυρία για την Παλαιστίνη

Άγνωστοι, κατά τη διάρκεια πορείας, πέταξαν μπογιές και έγραψαν συνθήματα στο κεντρικό κτίριο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης,…

51 mins ago

Ένα χρόνο μετά συνεχίζεται ο αγώνας για δικαιοσύνη για τον Κώστα Μανιουδάκη

Ένας χρόνος συμπληρώθηκε από τον θάνατο του Κώστα Μανιουδάκη, ενός συμβάντος που συγκλόνισε την τοπική…

1 hour ago

Ερευνα: Η λοίμωξη με Covid-19 διπλασιάζει τον μακροπρόθεσμο κίνδυνο καρδιακής προσβολής, εγκεφαλικού και θανάτου

Η λοίμωξη με Covid-19 μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής, εγκεφαλικού επεισοδίου και θανάτου…

2 hours ago

Η συνάντηση Καινούργιου-Κασσελάκη σε εστιατόριο -Τι της είπε για το γυμναστήριο του Τάιλερ

Τυχαία συνάντηση σε εστιατόριο είχαν χθες το μεσημέρι η Κατερίνα Καινούργιου με τον Στέφανο Κασσελάκη.…

2 hours ago

Φυλαχτό του Ρομπέρτο Μπολάνιο την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου και το Σάββατο 26 Οκτωβρίου στο Ηράκλειο

(Βασισμένο στο βιβλίο: ΦΥΛΑΧΤΟ του Ρομπέρτο Μπολάνιο Copyright© 1999, The Heirs of Roberto Bolaňo All…

2 hours ago

This website uses cookies.