Categories: ΤΟΠΙΚΑ

Πρωτοβουλία Αγώνα Κατοίκων Κακοδικίου: “Το ένα τρίτο του ΣΜΑ στο Κακοδίκι καταπατημένοι δημόσιοι δρόμοι!”

Η Πρωτοβουλία Αγώνα Κατοίκων Κακοδικίου σε σχετικό δελτίο τύπου αναφέρει ότι:

1.Έπειτα από παρατήρηση των τοπογραφικών του δήμου για το ΣΜΑ στο Κακοδίκι που έδειχναν καταπατήσεις, αλλά και σύμφωνα με τις μαρτυρίες των γηραιότερων του χωριού μας που θυμόνταν λεπτομερώς πως ήταν ο χώρος, απευθυνθήκαμε στο τεχνικό γραφείο του Χαράλαμπου Ακρίβα (Διπλωματούχος Αγρονόμος και Τοπογράφος Μηχανικός Εθν. Μετσόβειου Πολυτεχνείου),  για τη σύνταξη τοπογραφικού διαγράμματος με θέμα: “Σύγκριση περιγράμματος ιδιοκτησίας σε σχέση με τον χάρτη της Γεωγραφικής υπηρεσίας Στρατού και την Α/Φ του έτους 1945”.

Όπως προκύπτει από  το τοπογραφικό, που δίνουμε στη δημοσιότητα, το ακίνητο που μίσθωσε ο δήμος Καντάνου -Σελίνου για το ΣΜΑ στο Κακοδικι έχει προκύψει από καταπατήσεις και προσαρτήσεις τμημάτων της παλαιάς υπ’ αρ. 14  δημόσιας Επαρχιακής οδού Χανίων – Παλαιόχωρας αλλά και του δημόσιου κοινοτικού δρόμου της περιοχής καθώς και δασικών ή χορτολιβαδικών δασικών εκτάσεων, ενώ σ’ αυτό έχουν πραγματοποιηθεί από τον φερόμενο ιδιοκτήτη επιχωματώσεις, μπαζώματα ρεμάτων καθώς και διάφορες παράνομες κατασκευές. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις εμβαδομετρήσεις του τοπογραφικού, το ένα τρίτο της έκτασης που μίσθωσε η δημοτική αρχή πληρώνοντας 500 ευρώ το μήνα για 15 χρόνια, είναι καταπατημένοι δημόσιοι δρόμοι!.  Μέλη της  πρωτοβουλίας αγώνα Κακοδικιανών προχώρησαν σε σχετικές καταγγελίες προς α)τη Διεύθυνση Υπηρεσίας Δόμησης Δήμου Χανίων (πολεοδομία) β) τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων και γ)τη Διεύθυνση Δασών Χανίων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης

Στην από του 2012 «Μελέτη για την αναθεώρηση– επικαιροποίηση του Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων(ΠΕΣΔΑ) ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ», στις σελ 6, 7, 174 και 180 αναφέρεται ρητά ότι ο ΧΥΤΑ Πελεκάνου στο τελικό στάδιο, μετά το 2013 που έκλεισε, θα μετατρεπόταν σε ΣΜΑ.

Αν είχαν επιλέξει αυτή την προτεινόμενη λύση, η προηγούμενη και η τωρινή δημοτική αρχή και ο ΧΥΤΑ Πελεκάνου είχε εγκαίρως αποκατασταθεί,  ο ΣΜΑ θα  μπορούσε να είχε γίνει εκεί, σε ακίνητο του δήμου, μακριά από κατοικημένες περιοχές, ποτάμια και νερά, χωρίς να ενοχλεί κανέναν. Τα δε επιπλέον (σε σχέση με το Κακοδίκι)  καύσιμα που θα απαιτούνταν για την μεταφορά των κοντέινερ στον ΧΥΤΑ Ακρωτηρίου θα αντισταθμίζονταν (και με το παραπάνω) από τα 90.000 ευρώ ενοίκια που δεν θα πλήρωνε ο δήμος. Αυτή τη λύση, σύμφωνη και με την κείμενη νομοθεσία που προβλέπει αξιοποίηση των υφιστάμενων υποδομών για την  διαχείριση απορριμμάτων, έχουμε προτείνει σαν πρωτοβουλία κατοίκων (μεταξύ άλλων) εγγράφως στην περιφέρεια Κρήτης.

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Η Καίτη Αρετάκη «πέταξε» για την αιωνιότητα για να συναντήσει τον πατέρα της «Καπετάν Σφακιανό»

Για την αιωνιότητα ταξιδεύει από το Σάββατο η ψυχή της Αικατερίνης (Καίτης) Αρετάκη - Παπαδομιχελάκη,…

2 mins ago

«SOS Τροχαία Εγκλήματα»: Η Ελλάδα και πάλι πρωτοπόρος στα τροχαία εγκλήματα στην Ευρώπη

ΗΕλλάδα με 621 θανάτους το 2023 από τροχαία κατατάσσεται στην 26η θέση ανάμεσα σε 32 αναφερόμενες χώρες στους νεκρούς…

11 mins ago

Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Υποψήφια για πρόεδρος και η Μιλένα Αποστολάκη

Συνεχίζεται ο χορός των υποψηφιοτήτων μετά την συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, όπου ο Νίκος…

14 mins ago

Η γιορτή του Αγίου Υακίνθου, του Κρητικού Άγιου του Έρωτα, στο δάσος του Ψηλορείτη

Την Τρίτη 2 Ιουλίου, στις 20:00, θα πραγματοποιηθεί μια κατανυκτική λειτουργία προς τιμήν του Αγίου…

31 mins ago

«Φαρμάκι» από σήμερα ο σερβιριζόμενος καφές – Επιστρέφει στο 24% ο ΦΠΑ

Από σήμερα επανέρχονται στον υψηλό συντελεστή ΦΠΑ 24% ο σερβιριζόμενος καφές και τα μη αλκοολούχα ποτά, γεγονός που…

39 mins ago

Κρήτη – Καθαρισμός οικοπέδων: Τρέχουν και δεν φτάνουν οι ιδιοκτήτες – Δυσεύρετα τρακτέρ και μηχανήματα

Τρέχουν και δεν φτάνουν οι ιδιοκτήτες οικοπέδων και στην Κρήτη για τον καθαρισμό των εκτάσεών…

42 mins ago

This website uses cookies.