Πρωτοβουλία Αυτοοργάνωσης Πολιτών Ενάντια στο Μνημόνιο

Οι στιγμές που βιώνει ο λαός μας είναι πράγματι ιστορικές. Μετά τη συγκρότηση της τρικομματικής κυβέρνησης Παπαδήμου μεθοδεύεται η υπογραφή της νέας επονείδιστης δανειακής σύμβασης και η επιβολή νέου Μνημονίου μέχρι το 2050.

Η τρόικα και οι δυνάμεις της νέας εξάρτησης προχωρούν ολοταχώς στην εμπέδωση της ξένης κατοχής, στη λεηλασία της δημόσιας περιουσίας και των πλουτοπαραγωγικών μας πηγών και στην επιβολή μισθών και συντάξεων πείνας στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα..

Επιβάλλουν αναδιάρθρωση του δημοσίου χρέους  με εφαρμοστέο δίκαιο το αγγλικό δίκαιο που διασφαλίζει τους δανειστές και βλάπτει την πατρίδα μας.

Προχωρούν σε αναγκαστικό κούρεμα των ομολόγων των ασφαλιστικών ταμείων με αποτέλεσμα να μειωθούν κι΄ άλλο οι συντάξεις και το εφάπαξ.

Μεθοδεύουν την απόλυση χιλιάδων υπαλλήλων του δημοσίου και της τοπικής αυτοδιοίκησης. Με τη σκληρή λιτότητα επιβάλλουν οικονομική ασφυξία στην αγορά.

Οδηγούν εκατομμύρια συμπολίτες μας στην ανεργία, τους νέους μας στην αναγκαστική μετανάστευση και τους ελεύθερους επαγγελματίες στα λουκέτα.

Επιβάλλουν δεκάδες φόρους και χαράτσια. Διαλύουν το κοινωνικό κράτος, το σύστημα υγείας και την εκπαίδευση. Πτωχεύουν καθημερινά τον ίδιο το λαό μας και οδηγούν χιλιάδες συμπολίτες μας στα συσσίτια.

Καθημερινά καταρρακώνουν την περηφάνια και την αξιοπρέπεια όλων μας.

Και όλα αυτά θα συνεχιστούν ακόμη πιο βίαια μετά την υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης. Πρόκειται για ένα κατήφορο που δεν έχει τέλος.

Ας το γνωρίζουν όλοι. Η πολιτική αυτή θα συνεχιστεί για πολλές δεκαετίες.

Η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε προτεκτοράτο της τρόικας. Και η ΕΕ σε «Ευρώπη των δανειστών».

Δεν πάει άλλο. Ήρθε η ώρα ο καθένας από μας να αναλάβει τις ευθύνες του.

Ήρθε η στιγμή να εκδηλώσουμε όλοι μαζί μια σαφή πρωτοβουλία προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα, πολιτικά και οργανωτικά η συγκρότηση ενός αντιμνημονιακού κοινωνικού μετώπου εξουσίας.

Το αντιμνημονιακό μέτωπο θα πρέπει να ξεδιπλώσει τη δράση του σε πολλά επίπεδα.

Να οργανώσει δράσεις αλληλεγγύης και αντίστασης και να συμμετάσχει στις επικείμνες βουλευτικές εκλογές.

Με βάση τις πρόσφατες μετρήσεις το αντιμνημονιακό μέτωπο θα μπορούσε να διεκδικήσει με αξιώσεις τη νίκη και την ανάληψη της διακυβέρνησης της πατρίδας μας.

Το minimum εκλογικό πρόγραμμα του μετώπου

Οι βασικές πολιτικές θέσεις του αντιμνημονιακού κοινωνικού μετώπου εξουσίας που έχει ήδη προτείνει από τις 27 Ιουλίου 2011 η Πρωτοβουλία Αυτοοργάνωσης Πολιτών Ενάντια στο Μνημόνιο είναι οι παρακάτω:

1.Ακύρωση της δανειακής σύμβασης Ελλάδας/κρατών Ευρωζώνης/ΔΝΤ, του Μνημονίου και όλων των νόμων και διοικητικών πράξεων που έχουν εκδοθεί σε εφαρμογή του Μνημονίου και της δανειακής σύμβασης.

2.Ακύρωση του επονείδιστου δημόσιου χρέους που ανέρχεται τουλάχιστον στα 2/3 του συνολικού δημόσιου χρέους και βαθύ κούρεμα του υπολοίπου δημοσίου χρέους.

Εφαρμογή της αρχής της «κοινωνικής προτίμησης» για τα ελληνικά ασφαλιστικά ταμεία προκειμένου να μην υποστούν καμία οικονομική ζημιά.

3.Άμεση και αποτελεσματική διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων και του αναγκαστικού κατοχικού δανείου.

4.Δίκαιη ανακατανομή του παραγόμενου κοινωνικού πλούτου, παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, προστασία των δημοσίων αγαθών και του κοινωνικού κράτους, ανάπτυξη της αλληλέγγυας κοινωνικής οικονομίας.

5.Συντακτική Συνέλευση για θέσπιση νέου Συντάγματος με βάση τις αρχές της άμεσης δημοκρατίας.

6.Κατοχύρωση της ΑΟΖ και της διεθνούς ουδετερότητας της πατρίδας μας.

7.Παραδειγματική τιμωρία όσων έχουν παραβιάσει το Σύνταγμα και τους νόμους.

ΕΞΩ Η ΤΡΟΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ, ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ,  ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ

Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΤΕΕ/ΤΔΚ ΝΕΑΡΧΟΥ 23 ,ΧΑΝΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 3 ΜΑΡΤΙΟΥ ΩΡΑ 18.00 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ Κ. ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ ΜΕ ΘΈΜΑ:”ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ”

ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:

6974072858,6980490806,6945449929,6936895149

autoorganosi.blogspot.com

protoboulia@gmail.com

autoorganosi.irakliou@gmail.com

facebook:Πρωτοβουλία Αυτοοργάνωσης Πολιτών ενάντια στο Μνημόνιο

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

MRB: Πέμπτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ – Συμφωνούν με την αποπομπή Κασσελάκη οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ – Ανεβαίνει ο Πολάκης στη μάχη διαδοχής

Την αλλαγή στους συσχετισμούς του πολιτικού σκηνικού καταγράφει η δημοσκόπηση της MRB για λογαριασμό του Open. Την…

7 hours ago

“Ο Θεός της Σφαγής” από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης από τις 2 Οκτώβρη – Δείτε το τρέιλερ

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης συνεργάζεται για δεύτερη φορά με τον σκηνοθέτη Μάνο Βαβαδάκη, μετά την πετυχημένη «Πανώρια» του…

8 hours ago

Η στέγη παραδομένη στην αγορά, η «γενιά των ενοικιαστών» χωρίς κρατική μέριμνα

του Θάνου Καμήλαλη Η Ελλάδα είναι σταθερά η χώρα με το υψηλότερο κόστος στέγασης σε…

9 hours ago

Νίσυρος: Με απέλαση απειλείται ο πατέρας που είχε καταγγείλει αρχαιοφύλακα για παρενόχληση του γιου του

Με απέλαση απειλείται ο πατέρας που είχε καταγγείλει αρχαιοφύλακα για παρενόχληση του γιου του στη…

9 hours ago

Σοκ από ψήφισμα στο Ευρωκοινοβούλιο: Η Ουκρανία πρέπει να είναι σε θέση να πλήξει νόμιμους στρατιωτικούς στόχους στη Ρωσία – Με πυρηνικό παγκόσμιο πόλεμο προειδοποιεί η Μόσχα

Σε ψήφισμά του, το Κοινοβούλιο ζητά να αρθούν οι περιορισμοί που εμποδίζουν την Ουκρανία να χρησιμοποιήσει δυτικά…

9 hours ago

Οπαδοί της Celtic στο λαό της Παλαιστίνης: «You ‘ll never walk alone»

Ηκερκίδα της Celtic FC στον αγώνα με τη SK Slovan Bratislava για το UEFA Champions League στη…

9 hours ago

This website uses cookies.