Categories: ΘΕΣΕΙΣ

Πρωτοσύγκελος της ΙΜΚΑ διορίσθη ο Παν/τος αρχιμανδρίτης αδελφός της Ι. Μονής Αγ. Τριάδος των Τζαγκαρόλων π. Δαμασκηνός Λιονάκης, υπό του σεπτού μας ποιμενάρχου κ.κ. Δαμασκηνού

Πολυμερώς και πολυτρόπως ευλόγησεν ο Θεός την Ι.Μ.Κ.Α. όπου την παρελθούσα Δευτέρα 5/09/2011 από την Καπαδοκία της Μ. Ασίας όπου ο σεπτός μας ποιμενάρχης κ. Δαμασκηνός βρίσκεται σε προσκυνηματική εκδρομή επικεφαλής του φιλακόλουθου και αταλάντευτου εις την ορθόδοξον πίστιν και εις τα ένδοξα επιτεύγματα της γιγαντώδους φυλής των Ελλήνων ποιμνίου του, ανεκοίνωσε «επ’ ευλογών τους κόπους και τον εν γένει ένθεον ζήλον» τον διορισμόν ως πρωτοσυγκέλλου της Ι.Μ.Κ.Α. του τρανταδυάχρονου αδελφού της Ι.Μ. Αγ. Τριάδος των Τζαγκαρόλων (εκεί ενθα γεμίζει η ψυχή πτερά, εκεί που υπάρχει ο ησυχασμός το άκτιστο φως, οι άγιοι οι άγγελοι ο μυστικισμός και η τέλεια αγοσίωσις εις τον εν τριάδι θεόν) Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου π. Δαμασκηνού Λιονάκη Αριστούχου και αποφοίτου της θεολογικής Σχολής Θεσσαλονίκης ο οποίος σαν σήμερα πριν δύο χρόνια έγινε πρεσβύτερος και αρχιμανδρίτης και αμέσως ανεχώρησε για την Γενεύη της Ελβετίας  όπου πριν λίγες ημέρες παρέδωσε την μεταπτυχιακή του εργασία. Ο π. Δαμασκηνός με το φιλάγιο, φιλομόναχο και φιλοαγιοτριαδίτικο έργο του είναι ένας από τους πολύπλευρους πνευματικούς μοναχούς της εποχής μας. Είναι πράγματι να θαυμάζει κανείς πως ο Θεός εχαρίσατο αυτώ τόσον πλουσίως και μετά τοιαύτης αρμονικής συνδέσεως τα χαρίσματα αρετών σπανιοτάτων. Ούτος συνδυάζει ακεραιότητα με παροιμιώδη πραότητα, ηρεμίαν ολύμπιον, απλότητα άνευ προηγουμένου, με μεγαλειώδη ιεροπρέπειαν, στοργικότητα εξαίρετον με ακαμψίαν σπανίαν. Πιστεύω και ομολογώ όι με τις αρετές του αυτές θα σταθή εις την νέαν και υπεύθυνον εκκλησιαστικήν θέσιν του ένας πνευματικά γόνιμος και άξιος συνεργάτης παραπλεύρως ενός μεγάλου Ιεράρχου με ηθική τόλμη με πνευματικούς παλμούς χωρίς στίγματα και χωρίς σκιές. Είναι μεγάλη η ευγνωμοσύνη του ευλαβούς κλήρου και πιστού λαού για τον προοδευτικό πρωτοσύγκελλο που η φιλόστοργος μητέρα Εκκλησία μας χαρίζει σήμερα. Πάλιν και πολλάκις Σας ευχαριστούμε Σεβασμιώτατε Άγιε Κυδωνίας και Αποκορώνου κ.κ. Δαμασκηνέ για το φως και την χαρά που σήμερα χαρίσατε στο ποίμνιό σας.

Επί τη ευσήμω ταύτη ημέρα βαθυσεβάστως συνάπτομεν ολοκαρδίους ευχάρ υπέρ υγείας, όλβου και κραταιώσεως της Υμετέρας πεπνημένης Σεβασμιότητος εις Υμάς δε Πανοσιολογιώτατε Αρχιμανδρίτα π. Δαμασκηνέ εκχέομεν το έλαιον των θερμών συγχαρητηρίων μας με μυχία την ευχή όπως Κύριος ο Θεός παράσχει Υμίν δαψίλειαν φωτισμού, συνέσεως και δυνάμεως κατ’ άμφω.

Μετά της εν Χριστώ αγάπης ασπάζομαι υμάς.

Γεώργιος Σταυρακάκης

Πρωτοπρεσβύτερος

πρ. Γεν. Αρχ. Επίτροπος και Γραμμ. της Ι.Μ.Κ.Α.

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

ΣΥΡΙΖΑ: Υποψήφιος πρόεδρος ο Γκλέτσος – «Ο Κασσελάκης δεν είχε κάνει ούτε θαλαμοφύλακας και τον βάλαμε στρατηγό»

Την υποψηφιότητα του συνοδευόμενη από 32 υπογραφές κατέθεσε ο Απόστολος Γκλέτσος κατά την διάρκεια της…

13 hours ago

ΠΑΣΟΚ: Ζητείται ελπίς

Του Αργύρη Αργυριάδη Δικηγόρου Οι εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ προκάλεσαν το ζωηρό ενδιαφέρον της κοινωνίας,…

13 hours ago

Τέμπη: Sold out η συναυλία στη μνήμη των θυμάτων

Εξαντλήθηκαν τα εισιτήρια για τη συναυλία της προσεχούς Παρασκευής (11/10) στο Καλλιμάρμαρο που είναι αφιερωμένη στα θύματα της τραγωδίας…

13 hours ago

Τα εκλογικά κέντρα στο νομό Χανίων για τις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ

Στη δημοσιότητα έδωσε η ΝΕ Χανίων του ΠΑΣΟΚ τα εκλογικά κέντρα που θα μπορούν να…

13 hours ago

Πολάκης: Να ξεφύγουμε από τη μικροπρέπεια των καταγγελιών και να κάνουμε προγραμματικό διάλογο

«Χαίρομαι που ο Στέφανος Κασσελάκης αποφάσισε παρά τις εισηγήσεις που είχε δεχτεί από διάφορους, να…

13 hours ago

Γεωργόπουλος: Ο Κασσελάκης μου ζήτησε να υποθηκεύσω το κτίριο της Κουμουνδούρου

Αποκαλυπτικός ήταν ο πρώην οικονομικός διευθυντής του ΣΥΡΙΖΑ Θύμιος Γεωργόπουλος ο οποίος μιλώντας στο ATTICA…

13 hours ago

This website uses cookies.