Categories: ΕΛΛΑΔΑ

Πρόταση νόμου για την επαναφορά της 13ης σύνταξης καταθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ

Παρά την «καυτή» επικαιρότητα με τις διαπραγματεύσεις και τη συζήτηση του προϋπολογισμού να τρέχει στη Βουλή, για την Κουμουνδούρου εξακολουθεί να αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα η υλοποίηση του προγράμματος της Θεσσαλονίκης. Σε μια προσπάθεια, μάλιστα το κόμμα να δείξει απόλυτη συνέπεια λόγων και έργων.

Ψάχνοντας ένα θετικό σοκ, όπως τονίζουν, για την ενίσχυση της ζήτησης ο τομέας εργατικής πολιτικής του κόμματος είναι ήδη στην τελική φάση για την κατάθεση στη Βουλή της πρόταση νόμου για την επαναφορά της 13ης σύνταξης.

Το νομικό τμήμα της Κουμουνδούρου αναμένεται να έχει επεξεργαστεί τη σχετική πρόταση μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου, προκειμένου να κατατεθεί, αν είναι δυνατόν ακόμα και πριν από τα Χριστούγεννα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του news247, η πρόταση αφορά την αποκατάσταση του δώρου Χριστουγέννων σε 1.262.920 συνταξιούχους που λαμβάνουν σύνταξη έως 700 ευρώ.

Στελέχη της Κουμουνδούρου επισημαίνουν πως αυτό θα είναι το πρώτο βήμα για την πλήρη αποκατάσταση της 13ης σύνταξης και του 13ου μισθού σε όλους, σταδιακά και σε συνάρτηση με τις οικονομικές συνθήκες.

Μέσα στον Δεκέμβρη οι επιτελείς του κόμματος σκέφτονται να επανακαταθέσουν και δυο ακόμα προτάσεις νόμου:

1. Την κατάργηση όλων των μνημονιακών ρυθμίσεων με τις οποίες έγιναν πιο εύκολες και πιο φθηνές οι απολύσεις για τους εργοδότες.

2. Την κατάργηση της προσυνταξιοδοτικής εφεδρείας και των διαθεσιμότητων, που οδηγούν σε απολύσεις στο δημόσιο και αποκατάσταση των απολυθέντων από αυτούς τους λόγους.

Συνεχίζει τις επαφές ο Αλέξης Τσίπρας

Μετά τη Θεοδώρα Τζάκρη και τη Χρυσούλα Γιαταγάνα, την πόρτα του γραφείου του Αλέξη Τσίπρα την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να περάσουν, σύμφωνα με πληροφορίες, οι ανεξάρτητοι βουλευτές Οδυσσέας Βουδούρης και Θεόδωρος Παραστατίδης.

Ουσιαστικά θα είναι μια νέα συνάντηση μεταξύ αντιπροσωπείας της κίνησης «Κοινωνία Πρώτα» και μελών του ΣΥΡΙΖΑ, με τις δυο πλευρές να έχουν ήδη συμφωνήσει στις αρχές του χρόνου για την συγκρότηση ενός διευρυμένου μετώπου για την ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής.

news247.gr

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Αστυνομικοί έστησαν σκηνές στο Σύνταγμα – Τι καταγγέλλουν

Σε μια πρωτόγνωρη διαμαρτυρία στο Σύνταγμα προχώρησαν αστυνομικοί, το πρωί της Παρασκευής (17/5), οι οποίοι…

2 hours ago

Το ΚΚΕ θέλει αλά Κολούμπια φοιτητικό κίνημα καταδίκης Ε.Ε. και κυβέρνησης για τη Γάζα

Το Παλαιστινιακό, που βρίσκεται σε φάση κλιμάκωσης κι ενώ οι διεθνείς αντιδράσεις συνεχίζονται, κρατά στην…

2 hours ago

Ράφα: 6 από τους 7 ΥΠΕΞ των G7 καλούν το Ισραήλ να μην προχωρήσει σε ευρείας κλίμακας χερσαία επιχείρηση – Απουσιάζουν μόνο οι ΗΠΑ

Οι υπουργοί Εξωτερικών δεκατριών κρατών καλούν το Ισραήλ με κοινή επιστολή τους να μην προχωρήσει…

2 hours ago

Μενίδι: Κυνικός και αδίστακτος ο γυναικοκτόνος – «Τη σκότωσα και δεν το μετανιώνω»

«Μου έτρωγε λεφτά. Διατηρούσε εξωσυζυγική σχέση εδώ και πολλά χρόνια με διαφορετικούς άντρες. Δεν μπορούσα…

2 hours ago

Με δύο νέους γιατρούς ενισχύθηκε το νοσοκομείο Χανίων

Η ενίσχυση του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων “O Άγιος Γεώργιος” με ιατρικό προσωπικό συνεχίζεται απρόσκοπτα. Σήμερα ορκίστηκε…

2 hours ago

Σλοβακία: Ο πρωθυπουργός Ρόμπερτ Φίτσο γλίτωσε από τον θάνατο «παρά τρίχα»

Ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας, Ρόμπερτ Φίτσο, είναι σε σταθερή κατάσταση, αλλά «δεν έχει ξεπεράσει ακόμη τον…

2 hours ago

This website uses cookies.