Categories: ΕΛΛΑΔΑ

Πρότυπο ευζωίας για την Ευρώπη η ελληνική διατροφή

Εκδήλωση για την ανάδειξη των ποιοτικών ελληνικών προϊόντων στις Βρυξέλλες

«Πέρα από την Ελλάδα που περιγράφουν τα ΜΜΕ στην Ευρώπη, υπάρχει μια παράλληλη Ελλάδα, η οποία είναι ικανή να καταφέρει πολλά. Υπάρχουν άνθρωποι δημιουργικοί που θέλουν οξυγόνο για να δουλέψουν και να φέρουν εντυπωσιακά αποτελέσματα. Μπορούμε να αναδείξουμε τα ποιοτικά αγροτικά προϊόντα στην Ευρώπη και την ελληνική διατροφή ως σύγχρονο πρότυπο ευζωίας», τόνισε ο ευρωβουλευτής Γιώργος Χατζημαρκάκης κατά την εκδήλωση που διοργάνωσε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (ΕΚ), με θέμα: «Αύξηση της παραγωγικότητας των Ελληνικών προϊόντων μέσα από την ποιότητα».

Καλωσορίζοντας τους προσκεκλημένους έδωσε έμφαση στις δύσκολες ώρες που περνάει η Ελλάδα, εξαιτίας της κρίσης και τόνισε πως τώρα χρειάζεται, γρήγορη ανάπτυξη, αναφερόμενος συνοπτικά σε πρωτοβουλίες, οι οποίες υλοποιούνται στο εξωτερικό, ορισμένες και σε συνεργασία με τον ΕΟΤ, και αποβλέπουν στην ενίσχυση της εξωστρέφειας της χώρας.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν ως ομιλητές: ο εκπρόσωπος του D. Cioloş, Επιτρόπου Γεωργίας και Αγροτικής  Ανάπτυξης, Γενικός Διευθυντής  της Ε. Επιτροπής για την Αγροτική Ανάπτυξη, M. Dumitru, ο εκπρόσωπος του Α. Τσαυτάρη, Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αναπληρωτής Μόνιμος Αντιπρόσωπος, Πρέσβης Α. Παπασταύρου, ο Έλληνας ευρωβουλευτής Σ. Δανέλλης, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρης , ο Πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος, Μ. Καρούμπας και παρευρέθηκε η Ελληνίδα Επίτροπος Θαλασσίων Υποθέσεων και Αλιείας, Μ. Δαμανάκη.

Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν υπογράμμισε ότι, «η Ελληνική γεωργία, είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την Ευρωπαϊκή πολιτική ενώ, κύρια πρόκληση της χώρας για το μέλλον, είναι η επίτευξη ισορροπίας μεταξύ παραγωγικότητας και βιωσιμότητας». Ο κ. Α. Παπασταύρου, αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα του γεωργικού τομέα, ως μέσο ενίσχυσης της αναπτυξιακής προσπάθειας της χώρας αλλά και της γνωστοποίησης, εξαγωγής και προώθησης αγροτουριστικών προϊόντων, στις διεθνείς αγορές με συνέπεια και οργάνωση. Εστιάζοντας στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ελλάδος, όπως το κλίμα, η παράδοση στην γεωργίας και τον πολιτισμό, τόνισε ότι, «χάρη στις προσπάθειες που γίνονται, η αγροτική παραγωγή μπορεί να αξιοποιηθεί ως συγκριτικό πλεονέκτημα».

Ο Σ. Δανέλλης, επεσήμανε τη σημασία παραγωγής νέων προϊόντων, ανέφερε ως παράδειγμα, πρωτοβουλία που αναπτύχθηκε μέσω συνεργασίας παραγωγών στην Κρήτη, και τόνισε ότι, «χρειάζεται επικοινωνία με τους νέους παραγωγούς, μείωση της γραφειοκρατίας στις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουν να διεκπεραιώσουν, υγιή και ισχυρά συλλογικά σχήματα μέσω της ΚΑΠ και καλή κατανόηση των πυλώνων για την επιχειρηματικότητα και τη βιωσιμότητα . Οποιαδήποτε άλλη κίνηση θα είναι επί ματαίω».

Ο  Γ. Μπουτάρης, συμφώνησε πως χρειάζεται συλλογική συνείδηση και δήλωσε σκωπτικά «αν κάνεις κάτι μόνος σου, θα σε φάει το μαύρο σκοτάδι». Έδωσε έμφαση στην ανάδειξη της ποιότητας, στην αισθητική αναβάθμιση της προβολής της Ελλάδας  και υπογράμμισε ότι «στα προγράμματα προβολής, χρειάζεται μεγαλύτερη απουσία του κράτους».

Ο Μ. Καρούμπας, έδωσε έμφαση στη διατροφική αξία των ελληνικών προϊόντων, και τόνισε ότι, «ο γαστρονομικός πολιτισμός της χώρας μας κρίνεται από τον τουρισμό». Παρουσίασε πρωτοβουλίες για την προώθηση Ελληνικής γαστρονομίας και υπογράμμισε:  «στόχος είναι να τρώμε υγιεινά, ποιοτικά και πάνω από όλα Ελληνικά».

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, παρέθεσαν παρεμβάσεις, ο Αντιπρόεδρος του Γερμανοελληνικού Επιχειρηματικού Συνδέσμου, Φαίδων Κοτζαμπόπουλος, ο Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου, Γιάννης Βογιατζής, οι οινοποιοί Στέλιος Μπουτάρης και Βαγγέλης Γεροβασιλείου, ο Αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης για θέματα Πολιτισμού, Τουρισμού και Παιδείας  Σπύρος Πέγκας και η Θέσβη Εκμεκτζόγλου, εκπρόσωπος εθελοντικής οργάνωσης, για την χαρτογράφηση και ανάδειξη των ελληνικών  προϊόντων στο Βέλγιο.

Ακολούθησε δεξίωση με παρουσίαση σύγχρονης γαστρονομίας, εμπνευσμένης από την Ελληνική παραδοσιακή κουζίνα, από 30 προσκεκλημένους Έλληνες σεφ της λέσχης αρχιμαγείρων.

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Πάπας Φραγκίσκος: Να ερευνηθεί αν στην Γάζα διαπράχθηκε γενοκτονία

“Σύμφωνα με ορισμένους ειδικούς, όσα συμβαίνουν στην Γάζα έχουν χαρακτηριστικά γενοκτονίας. Θα έπρεπε να πραγματοποιηθεί…

4 hours ago

ΗΠΑ: Έδωσαν άδεια στην Ουκρανία να χρησιμοποιεί αμερικανικά όπλα για να πλήξει τη ρωσική επικράτεια – Ρωσία: «Μπορεί να οδηγήσει σε Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο»

Σοβαρή εξέλιξη στις ΗΠΑ, καθώς η αμερικανική κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν - λίγες μόλις εβδομάδες πριν αποχωρήσει…

4 hours ago

Σάκης Καράγιωργας: Ο θρυλικός πανεπιστημιακός που επί χούντας έβαζε βόμβες – Η συγκλονιστική απολογία του στο στρατοδικείο

Κάθε φορά που πλησιάζει η επέτειος της μεγαλειώδους λαϊκής εξέγερσης του Πολυτεχνείου, εμφανίζονται οι γνωστοί –…

7 hours ago

«Αργυρώ Πολυχρονάκη-Κοκοβλή: Ζωή σαν μυθιστόρημα» – Τη Δευτέρα η η διαδικτυακή συνάντηση στη μνήμη της

Στο πλαίσιο του κύκλου Διαδικτυακές Συναντήσεις που διοργανώνει ο Όμιλος Φίλων του ποιητή Μανόλη Αναγνωστάκη…

7 hours ago

Κινέζοι αεροναυπηγοί επισκέφθηκαν το Πανεπιστήμιο Κρήτης – Τι είδους συνεργασία προωθείται

Eπίσημη επίσκεψη αντιπροσωπείας του Nanjing University of Aeronautics and Astronautics (NUAA) πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστημίου Κρήτης,…

7 hours ago

Κολυδάς κατά μετεωρολόγων: «Aντί να ζητήσουν συγγνώμη, λαβώνουν την επιστήμη»

Σε ανάρτηση προέβη ο Θοδωρής Κολυδάς, μετεωρολόγος και διευθυντής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, με αφορμή…

7 hours ago

This website uses cookies.