Categories: ΤΟΠΙΚΑ

Πρώτη επίσημη αντίδραση: Το ΚΚΕ για την εγκατάσταση των αμερικανό-νατοϊκών “drones” στην Κρήτη

Καμία αντίδραση έως σήμερα, κανείς φορέας, καμία αρχή, κανένα πολιτικό κόμμα δεν είχε εκφράσει θέση σε σχέση  με τις ειδήσεις για εγκατάσταση των πυραύλων Patriot στο Π.Β.Κ. και για την εγκατάσταση των Drones στο Καστέλι Ηρακλείου που οδηγούν σε μία περαιτέρω στρατιωτικοποίηση του νησιού και εμπλοκή σε σενάρια πολέμου.

Η πρώτη αντίδραση ήρθε από το ΚΚΕ Ηρακλείου το οποίο σε ανακοίνωσή του καταγγέλλει τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ “για τις μεγάλες ευθύνες που φέρει για την ολοένα και πιο ενεργή εμπλοκή της χώρας και ειδικά των υποδομών της Κρήτης στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στην ευρύτερη περιοχή. Σχεδιασμοί που βάζουν σε περιπέτειες τον ελληνικό και τους άλλους λαούς της περιοχής”.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Τα χτεσινά και σημερινά δημοσιεύματα στον τύπο για την αποδοχή της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ του αμερικανό-νατοϊκού αιτήματος για την εγκατάσταση των περιβόητων μη επανδρωμένων αεροσκαφών «drones» στην Κρήτη και πιο συγκεκριμένα στην 133 Σμηναρχία Μάχης (Σ.Μ.) στο Καστέλι Ηρακλείου επιβεβαιώνουν την πρόθεσή της να εμπλέξει πιο βαθιά τη χώρα στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στην ευρύτερη περιοχή. Κι αυτό ενώ η Ανατολική Μεσόγειος και η Βόρεια Αφρική φλέγονται εξαιτίας των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ και των συμμάχων τους, στρατιωτικές δυνάμεις συγκεντρώνεται στην περιοχή από μια σειρά ανταγωνιζόμενα ιμπεριαλιστικά κέντρα, κατάσταση που εντείνεται μετά την ανάληψη ενεργού στρατιωτικής δράσης στη Συρία και από τη Ρωσία.

Η εξέλιξη αυτή αποτελεί συνέχεια της προετοιμασίας τους εδάφους που είχε κάνει η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ το Σεπτέμβρη του 2013, όπου τότε είχε επιθεωρηθεί η παραπάνω μονάδα για τις δυνατότητές της να υποδεχτεί τα «drones». Αποτελεί συνέχεια επίσης των προθέσεων της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ του πρώτου 7μήνου του 2015 για την ίδρυση νέας βάσης της λυκοσυμμαχίας στην Κάρπαθο, την ίδρυση Πολυεθνικής Μονάδας Διοίκησης και Ελέγχου του ΝΑΤΟ στην Κρήτη, αλλά και την επέκταση και ενίσχυση της βάσης της Σούδας!

Η παραπάνω απόφαση αποτελεί άλλη μια απόδειξη της στόχευσης της σημερινής συγκυβέρνησης να εμπλέξει το λαό βαθύτερα στους άκρως επικίνδυνους για τους λαούς ενδοϊμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, προκειμένου να υπηρετήσει τα σχέδια των εγχώριων μονοπωλίων για γεωστρατηγική τους αναβάθμιση, με όποιο κόστος για το λαό.

Η Τομεακή Επιτροπή Ηρακλείου του ΚΚΕ καταγγέλλει τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για τις μεγάλες ευθύνες που φέρει για την ολοένα και πιο ενεργή εμπλοκή της χώρας και ειδικά των υποδομών της Κρήτης στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στην ευρύτερη περιοχή. Σχεδιασμοί που βάζουν σε περιπέτειες τον ελληνικό και τους άλλους λαούς της περιοχής.

Ευθύνες όμως έχουν και οι άλλες πολιτικές δυνάμεις, που κρύβονται πίσω από τις “υποχρεώσεις” της χώρας στο ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ και την ΕΕ και στηρίζουν τη συμμετοχή στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, όπως και εκείνες οι πολιτικές δυνάμεις που εκφράζουν γενικά “ευχολόγια” περί ειρήνευσης και “ενεργής διπλωματίας” της χώρας, χωρίς να παίρνουν σαφή θέση ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, στα ιμπεριαλιστικά προσχήματα, στη συμμετοχή της χώρας μας σ’ αυτόν.

Η ΤΕ Ηρακλείου του ΚΚΕ καλεί το λαό και τη νεολαία να αντιδράσουν αποφασιστικά, να καταδικάσουν κάθε συμμετοχή της ελληνικής κυβέρνησης στην προώθηση των ιμπεριαλιστικών σχεδίων και να απαιτήσουν:

– Να κλείσει τώρα η βάση της  Σούδας.

– Να μη διατεθούν υποδομές, όπως η 133 ΣΜ στο Καστέλι Ηρακλείου, που βρίσκονται στη χώρα μας, ούτε και ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις στο νέο ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

– Να μη δοθεί καμία διευκόλυνση στις ΗΠΑ, στο ΝΑΤΟ, στην ΕΕ και τους συμμάχους τους σε οποιαδήποτε πολεμική επιχείρηση κατά της Συρίας ή άλλης χώρας στην περιοχή.

“Ούτε γη, ούτε νερό στους φονιάδες των λαών!”

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Στεγαστική κρίση στην Ευρώπη: Ελληνική πρωτιά – Πάνω από 40% του διαθέσιμου εισοδήματος το κόστος στέγασης

Η ευρωπαϊκή στεγαστική κρίση, η οποία έχει ξεκινήσει εδώ και δεκαετίες, γίνεται αισθητή από την…

13 hours ago

Κλείνουν τα σχολεία και αρχίζουν προαγωγικές και πανελλαδικές εξετάσεις

Στις 17 Μαΐου ακούστηκε το τελευταίο κουδούνι στα λύκεια και στις 29 Μαΐου κλείνουν και τα γυμνάσια της επικράτειας,…

13 hours ago

Μανιφέστο Κασσελάκη για μετά τις ευρωεκλογές με επίθεση φιλίας προς ΜέΡΑ25 και Πλεύση Ελευθερίας

Τα επόμενα βήματα για την ανασυγκρότηση του προοδευτικού χώρου, με άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ στις δυνάμεις…

13 hours ago

«Λαϊκή Συσπείρωση» Κρήτης : Παρεμβάσεις για την Υγεία στο περιφερειακό συμβούλιο στις 15 Μάη

Στο  περιφερειακό συμβούλιο στις 15 Μάη η «Λαϊκή Συσπείρωση» Κρήτης τοποθετήθηκε για τις κινητοποιήσεις των…

13 hours ago

Διακομιδή 8χρονου από τη Γαύδο στα Σφακιά

Επιχείρηση για την διακομιδή ενός 8χρονου από την Γαύδο στα Σφακιά στήθηκε χθες όπως έγινε γνωστό, από το Λιμενικό.…

13 hours ago

Μεγάλη «αιμορραγία» Κρητικών γιατρών στην Κύπρο!

Το ΕΣΥ καταρρέει, οι γιατροί και το υπόλοιπο προσωπικό νιώθουν μόνοι κι αδύναμοι. Tην ίδια…

13 hours ago

This website uses cookies.