ΕΛΛΑΔΑ

«Πυρά» Μητροπολίτη Θεόκλητου: Μετά τη συναυλία Πρωτοψάλτη, ποιος ο λόγος να κρατάμε τους ναούς κλειστούς;

Για “δυο μέτρα και δυο σταθμά” έκανε λόγο στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων Θεόκλητος, αναφερόμενος στην χθεσινή υπαίθρια συναυλία της Άλκηστις Πρωτοψάλτη.

Συγκεκριμένα, μιλώντας με το πέρας της Θείας Λειτουργίας το πρωί της Κυριακής του Θωμά, ο Μητροπολίτης τόνισε με πόνο ψυχής ότι οι ιερείς αναγκάστηκαν να κλείσουν τους ναούς για το Πάσχα, υπακούωντας στις εντολές της κυβέρνησης, μέχρι χθες που είδαν ακόμη και τον ίδιο των πρωθυπουργό να μην τηρεί τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης, με αφορμή τη συναυλία Πρωτοψάλτη.

Προειδοποίησε μάλιστα πως στο εξής “και τις πόρτες ανοίγουμε των Ναών και τα μικρόφωνα ανοίγουμε και τις καμπάνες χτυπάμε και είμαστε εδώ για να απολογηθούμε σε όποιον έχει το παράπονό του”.

Η ομιλία του Μητροπολίτη Θεόκλητου

“Όλες τις προηγούμενες Άγιες μέρες του Πάσχα κάναμε υπακοή στο Κράτος για την ασφάλεια όλων μας. Σφραγίσαμε τις εκκλησιές μας, σταματήσαμε να χτυπάμε και τις καμπάνες.

Όμως είδαμε χθες μια καλλιτέχνη να ανεβαίνει πάνω σε καρότσα και να γυρίζουν με ηχεία στους δρόμους της Αθήνας και να τραγουδούν και να χορεύουν. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός κατέβηκε με μια μεγάλη ομάδα ανθρώπων συνωστισμένοι μεταξύ τους, χωρίς μέτρα ασφαλείας και να παρακολουθούν τη συναυλία.

Επειδή, λοιπόν δεν μπορεί να υπάρχουν δυο μέτρα και δυο σταθμά και επειδή η πράξη αυτή μας προσβάλει όλους εμάς που κάναμε την υπακοή μας, κλειστήκαμε στους Ναούς μας, σφραγίσαμε και τα μικρόφωνα, σφραγίσαμε και τις καμπάνες, για να μην παρανομήσουμε.

Όταν, λοιπόν, οι Επιτάφιοι δεν βγήκαν, όταν οι Λιτανείες των Ιερών Εικόνων δεν βγαίνουν ούτε καν με έναν παπά και γίνονται όλα αυτά στην Αθήνα, τότε είμαστε κι εμείς υποχρεωμένοι να κάνουμε το ίδιο. Άρα, λοιπόν και τις πόρτες ανοίγουμε των Ναών και τα μικρόφωνα ανοίγουμε και τις καμπάνες χτυπάμε και είμαστε εδώ για να απολογηθούμε σε όποιον έχει το παράπονό του. Χριστός Ανέστη”.

trikalavoice.gr

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

«Το Μάννα» Ν. Τσατσαρωνάκης: Επέκταση σε νέα προϊόντα με παραγωγική μονάδα στην Αττική

Η αξιοποίηση του παλιού εργοστασίου της Κατσέλης, η πορεία ανάπτυξης εντός και εκτός συνόρων, τα…

22 mins ago

Καλλιτέχνες της Κρητικής Μουσικής | Μέρος 3ο

Συνεχίζουμε να σας παρουσιάζομε εκλεκτούς καλλιτέχνες της Κρητικής μουσικής μας, που άλλοι απ’ αυτούς έζησαν…

30 mins ago

Συνέντευξη Γ. Σακελλαρίδη στον «Α.τ.Κ.»: “Η Νέα Αριστερά θέλει να γεμίσει το κενό αξιοπιστίας που υπάρχει σήμερα στην αντιπολίτευση και ειδικά στην Αριστερά”

Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, υποψήφιος ευρωβουλευτής της Νέας Αριστεράς, με αφορμή την επίσκεψή του στα Χανιά…

1 hour ago

Μάχη Κρήτης, 83 χρόνια μετά: Τα κινήματα του 1935 και 1938 και οι επιπτώσεις τους στη Μάχη

Του Μιχάλη Κατσανεβάκη * Λίγο πριν τη Μάχη ο Νομός Χανίων βρισκόταν σε εμπόλεμη κατάσταση…

1 hour ago

Την Πέμπτη 30 Μάη στα Χανιά ο Γ. Βαρουφάκης

Στα Χανιά θα βρεθεί την Πέμπτη 30 Μαΐου ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης στα…

2 hours ago

Νίκος Πλακιάς: Δείχνουν τις εκδηλώσεις των πολιτικών που είναι τρεις κι ο κούκος, κι όχι τους χιλιάδες της εκδήλωσης για τα Τέμπη

Το παράπονό του για τον τρόπο με τον οποίο τα ΜΜΕ διαχειρίζονται την υπόθεση της…

3 hours ago

This website uses cookies.