Η κυβέρνηση με αφορμή το QatarGate συνεχίζει το «ροκάνισμα» του ΠΑΣΟΚ και του Νίκου Ανδρουλάκη καθώς όλα τα φώτα έχουν στραφεί τις τελευταίες ημέρες στα έργα και τις ημέρες της Εύας Καϊλή.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι πρώτες κυλιόμενες δημοσκοπήσεις δείχνουν μεγάλη διαρροή ψηφοφόρων από το ΠΑΣΟΚ τόσο προς τα δεξιά όσο και προς τα αριστερά.
Όπως επισημαίνουν κυβερνητικοί παράγοντες το γεγονός αυτό αναμένεται να δρομολογήσει σοβαρές πολιτικές εξελίξεις δεδομένου το κόμμα του Νίκου Ανδρουλάκη φυλλοροεί.
Οι ίδιοι άνθρωποι μάλιστα θεωρούν ότι πολύ δύσκολα θα γίνει πράξη το σενάριο της προοδευτικής διακυβέρνησης της χώρας για το οποίο μιλάει ο Αλέξης Τσίπρας εδώ και πολύ καιρό και το οποίο εμφανίστηκε να το υιοθετεί και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ την περασμένη Κυριακή .
Τα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος λένε μάλιστα ότι την στιγμή που η ΝΔ βρισκόταν στριμωγμένη στη γωνία εξαιτίας των αποκαλύψεων για την παρακολούθηση του Κωστή Χατζηδάκη , η υπόθεση της Εύας Καϊλή έδωσε την «καλύτερη» απάντηση στους προβληματισμένους ψηφοφόρους. «Μετά απ’ όλα αυτά βρισκόμαστε πολύ κοντά στην αυτοδυναμία» λένε παράγοντες της ΝΔ.
Με δεδομένο μάλιστα ότι η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ είχε ηγηθεί του αντιΣΥΡΙΖΑ μετώπου , τα κυβερνητικά στελέχη υποστηρίζουν ότι η ζημία που έχει γίνει στη Χαριλάου Τρικούπη είναι ανεπανόρθωτη.
Από το Μέγαρο Μαξίμου ωστόσο δεν πέρασε απαρατήρητη η παρέμβαση του Ευάγγελου Βενιζέλου για τις υποκλοπές καθώς οι απόψεις του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ έχουν ιδιαίτερη απήχηση στο κοινό που απευθύνεται εκλογικά η ΝΔ.
Σε συνέντευξη του ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι υπάρχουν ευθύνες του Κυριάκου Μητσοτάκη στην υπόθεση των υποκλοπών και ζήτησε την άμεση και σε βάθος διερεύνηση τουλάχιστον της παρακολούθησης υπουργών του και άλλων αξιωματούχων.
«Η υπόθεση με την Εύα Καϊλή δεν δικαιολογεί την παρακολούθηση αρχηγού κόμματος και εν ενεργεία υπουργού από την ΕΥΠ» ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:
«Μετά τη δημοσίευση στοιχείων για την παρακολούθηση του υπουργού Κ. Χατζηδάκη, η κυβέρνηση δια του εκπροσώπου της δεν προέβη σε διάψευση αλλά ουσιαστικά στην παραδοχή ότι όντως η ΕΥΠ παρακολουθούσε το συγκεκριμένο μέλος της κυβέρνησης και άλλους αξιωματούχους. Όμως κατά τον κυβερνητικό εκπρόσωπο «είναι αδιανόητο να υπονοείται ότι [αυτό] τελούσε σε γνώση του [πρωθυπουργού] ή, πολύ περισσότερο, ότι είχε δώσει εντολή να παρακολουθούνται άνθρωποι που συμπορεύεται μαζί τους επί δεκαετίες ή και κρατικοί αξιωματούχοι, μαζί με τους οποίους αντιμετώπισε επιτυχώς μείζονα ζητήματα για την πατρίδα».