Πρέπει να αντιμετωπίζουμε τη βιομηχανία του πορνό με τον ίδιο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τις βιομηχανίες του καπνού; Η δημοσιογράφος Louise Perry το πιστεύει. Στο βιβλίο της, The Case Against the Sexual Revolution, η Perry συζητά την ιδέα της σεξουαλικής απογοήτευσης, την εμπορευματοποίηση του σεξ και τον αντίκτυπο της διαδικτυακής βιομηχανίας πορνό στην κοινωνία.
Υποστηρίζει ότι η παγκόσμια βιομηχανία πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων είναι ποιοτικά διαφορετική από την προηγούμενη έκθεση στο πορνό, καθώς εξομαλύνει το ακραίο περιεχόμενο και επηρεάζει τη σεξουαλική κουλτούρα μιας ολόκληρης γενιάς.
Η Perry παρομοιάζει το πορνό με «σούπερ ερεθίσματα» που επηρεάζουν τη φυσική ώθηση για αναπαραγωγή, αλλά το μεγαλοποιούν με δυσπροσαρμοστικό τρόπο, με έναν τρόπο παρόμοιο όπως αυτό που κάνει το fast food. Επικρίνει επίσης πλατφόρμες όπως το OnlyFans, σημειώνοντας ότι ενώ μπορεί να φαίνεται ότι αποκόπτει τον μεσάζοντα, η ίδια η πλατφόρμα εξακολουθεί να ωφελείται από τη σεξουαλική εκμετάλλευση.
H Perry εκφράζει την ανησυχία της ότι παρά το γεγονός ότι πολλοί άνθρωποι ασκούν έντονη κριτική στον καπιταλισμό σε άλλες βιομηχανίες όπως ο τζόγος ή το γρήγορο φαγητό, διστάζουν να εφαρμόσουν τον ίδιο έλεγχο στη βιομηχανία του πορνό. Αλλά αυτό μπορεί να αλλάζει.
Αναφέρει η Louise Perry:
“Αυτό που ακούς συχνά από πολλούς είναι το εξής: «Δεν μπορείτε να σταματήσετε τους ανθρώπους να σχεδιάζουν ερωτικές εικόνες, δεν μπορείτε να κυκλοφορείτε με τον μεγάλο σας κουβά με λευκή μπογιά, εξαλείφοντας όλες τις σεξουαλικές εικόνες από τον κόσμο». Που είναι, ξέρετε, απόλυτα σωστά. Αλλά όταν μιλάμε για τη διαδικτυακή βιομηχανία πορνό, δεν μιλάμε για απλά περισσότερες ερωτικές εικόνες, μιλάμε για ένα εξαιρετικά νέο, υπερ-καινοφανές προϊόν, το οποίο έχει δημιουργηθεί πολύ σκόπιμα από εταιρείες, οι οποίες βγάζουν τεράστια χρηματικά ποσά. Είναι σοκαριστικό για μένα ότι οι άνθρωποι που ασκούν μια πολύ σθεναρή κριτική στον καπιταλισμό, που θα αναγνωρίσουν όλους τους τρόπους με τους οποίους οι εταιρείες στοιχημάτων ή οι εταιρείες πρόχειρου φαγητού ή οι δημιουργοί οπιοειδών ή μεγάλων καπνών, αναγνωρίζουν την κακή επιρροή που έχουν αυτές οι βιομηχανίες και λένε “Φυσικά και πρέπει να τα ρυθμίσουμε. Φυσικά, το κράτος πρέπει να παρέμβει για να προστατεύσει τα ευάλωτα άτομα από την εκμετάλλευση αυτών των βιομηχανιών”, και όμως, δεν λένε κουβέντα όταν πρόκειται για τη βιομηχανία του πορνό. Νομίζω ότι πρέπει να αντιμετωπίζουμε το μεγάλο πορνό με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που αντιμετωπίζουμε τη βιομηχανία του καπνού”
Δείτε το βίντεο:
Τη δέσμευση της κυβέρνησης να φτάσει ο κατώτατος μισθός στα 950 ευρώ το 2027 επανέλαβε…
Στη «γραμμή» που χάραξε ο Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ, στο Προεδρικό Μέγαρο και στο Μέγαρο Μαξίμου, απέναντι…
Tο πρόσωπο που το φθινόπωρο του 2021 φέρεται να πλήρωσε για να σταλούν τα επιμολυσμένα…
Την έντονη δυσαρέσκειά του για την μη ένταξη του ανατολικότερου τμήματος του έργου στον ΒΟΑΚ…
Την απόφαση ότι από αύριο Παρασκευή 1 Νοεμβρίου θα επιτρέπονται οι σφαγές αιγοπροβάτων στην Κρήτη…
Ένα καινοτόμο πρόγραμμα με τίτλο «Αξιοποίηση των υπολειμμάτων της ελαιοκομικής και ελαιοπαραγωγικής διαδικασίας για την…
This website uses cookies.