10.8 C
Chania
Friday, December 27, 2024

Π. Καμμένος: Μου θυμίζει η σημερινή διακυβέρνηση τον πόλεμο που δεχόταν ο Μητσοτάκης εκείνη την περίοδο – “Eίσαι ψεύτης” είπε η Παπαρήγα για δηλώσεις Καμμένου περί λύσης στο Μακεδονικό

Ημερομηνία:

Την έντονη αντίδραση της πρώην γγ του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα προκάλεσε η τοποθέτηση του Πάνου Καμμένου στο πολιτικό μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα της Ολομέλεια της Βουλής.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, κάνοντας μια ιστορική αναδρομή στην πολιτική πορεία του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, αναφέρθηκε και στα γεγονότα του 1992  με το «Μακεδονικό» που έφεραν τελικά την πτώση της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Καμμένου, ο τότε πρωθυπουργός είχε επιτύχει λύση για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων, χωρίς την αναφορά του όρου “Μακεδονία” και υποστήριξε μάλιστα, ότι όλοι οι τότε πολιτικοί αρχηγοί των κομμάτων είχαν συμφωνήσει σε συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε.

Οι ισχυρισμοί αυτοί δεν έγιναν αποδεκτοί, ωστόσο, από την κυρία Παπαρήγα η οποία αντέδρασε άμεσα:

«Είσαι ψεύτης! Είναι όλα ψέματα. Εγώ ήμουν εκεί. Εσύ δεν ήσουν» είπε χαρακτηριστικά, ενώ την αντίδρασή του εξέφρασε και ο κ. Κουτσούμπας. Η κυρία Παπαρήγα παραπονέθηκε εντόνως, μάλιστα, στο προεδρείο της Βουλής που επέτρεψε να παρεκτραπεί η συζήτηση.

Λίγο νωρίτερα ο Πάνος Καμμένος από το βήμα της Βουλής είχε αναφέρει:

Ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος στην ομιλία του, στη Βουλή, στο πολιτικό μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη είπε ότι οφείλει να αποκαταστήσει την αλήθεια για την περίοδο ’90-’93, “όπου είχα την τιμή να βρίσκομαι κοντά του”.

Είπε ότι ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης είχε αντιπάλους που σεβόταν και αντίπαλοί του ήταν η Αριστερά, αλλά είχε και εχθρούς που τον πολέμησαν “χωρίς να σέβονται την πολιτική ηθική, ακόμα και τους κανόνες της δημοκρατίας και της δικαιοσύνης”.

Ο κ. Καμμένος είπε ότι τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη πολέμησε σκληρά “το σύστημα του ΠΑΣΟΚ του ’81-’89” και τον πολέμησαν “τα σκληρά συμφέροντα με τα οποία συγκρούστηκε”, ενώ “τέλος, τον ανέτρεψαν μέσα από το δικό του κόμμα, άνθρωποι τους οποίους ανέδειξε στην πολιτική”.

Πρόσθεσε ότι τον πολέμησαν και τον ανέτρεψαν επώνυμα οικονομικά συμφέροντα, αναφερόμενος σε εκείνο το σημείο της ομιλίας του, σε δήλωση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στις 6 Ιουλίου 1993, όπου αναφέρει ότι “ο Αντώνης Σαμαράς έκανε απόψε ένα μεγάλο βήμα προς την προδοσία του 47% του ελληνικού λαού. Γίνεται όργανο των αντίπαλών μας και των οικονομικών συμφερόντων των οποίων είναι δέσμιος με σκοπό να πλήξει πισώπλατα την παράταξη που τον δημιούργησε την ώρα που η σκληρή προσπάθεια τριάμισι ετών αποδίδει τους καρπούς, αδιαφορώντας για τα συμφέροντα της χώρας και τον ελληνικό λαό”.

Ο κ. Καμμένος είπε ότι τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη πολέμησαν σκληρά σχεδόν όλα τα ΜΜΕ, προσθέτοντας “μου θυμίζει η σημερινή διακυβέρνηση τον πόλεμο που δεχόταν ο Μητσοτάκης εκείνη την περίοδο”.

Επίσης ανέφερε ότι τα συμφέροντα που ανέτρεψαν τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, είχαν αντιδράσει, τότε στην ιδιωτικοποίηση του 35% του ΟΤΕ, με πρωταγωνιστή τους προμηθευτές και τον “εθνικό προμηθευτή” τον οποίο είχε καταγγείλει ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ότι με όργανο τον Α. Σαμαρά ανέτρεψε την κυβέρνηση το 1993.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ αναφέρθηκε στον πόλεμο που δέχθηκε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης “και από το ίδιο του το κόμμα”, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στο ζήτημα του ονόματος της ΠΓΔΜ, “το οποίο έγινε όπλο στα χέρια του Α. Σαμαρά για να ανατρέψει τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη”.

Ο κ. Καμμένος είπε ότι ο Α. Σαμαράς χρησιμοποίησε το εθνικό θέμα της Μακεδονίας ενώ “ήταν ο υπεύθυνος των κακών χειρισμών που έγιναν εκείνη την εποχή και απεκρύβησαν από τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη οι αλήθειες”.

Ανέφερε ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου το 1986 είχε πει ότι η χρήση του όρου “Μακεδονία” ήταν αποδεκτή για το εσωτερικό της Γιουγκοσλαβίας, προσθέτοντας ότι ο Α. Σαμαράς, στις 2 Δεκεμβρίου 1991, υπογράφει ως υπουργός Εξωτερικών τον Κανονισμό 3567/91, αγνοώντας τον πρωθυπουργό και μη ενημερώνοντάς τον, όπου “αναγνωρίζει για πρώτη φορά τον όρο «Μακεδονία» σε επίσημο έγγραφο της ΕΟΚ”.

Είπε ακόμα ότι στην Σύνοδο υπουργών Εξωτερικών στις 16 Δεκεμβρίου 1991, στις Βρυξέλλες, παρά τις σαφείς οδηγίες του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, “όχι μόνο αδιαφόρησε, αλλά και εξαφανίστηκε και ουδέποτε απάντησε στις κλήσεις του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη”.

Ο κ. Καμμένος επισήμανε ότι ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης υπερασπίστηκε τον όρο Μακεδονία, “όπως ήταν η απόφαση των πολιτικών αρχηγών που είχε ληφθεί στις 18 Φεβρουαρίου 1992 υπό τον Κωνσταντίνο Καραμανλή” και αυτό αποδεικνύεται από τη Σύνοδο της Λισαβόνας στις 26 Ιουνίου 1992 όπου οι ηγέτες της ΕΟΚ “αναφέρονται σε ομόφωνη απόφασή τους για αναγνώριση της FYROM, χωρίς τον όρο «Μακεδονία» που αποτελούσε πολιτική νίκη του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στη Λισαβόνα.”

Είπε ακόμα ότι ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης στις 22 Οκτωβρίου 1992 απαντώντας στην εσωτερική αντιπολίτευση στην ΚΟ της ΝΔ, προσκόμισε τα έγγραφα που είχε υπογράψει ο Α. Σαμαράς και τα πρακτικά της συνεδρίασης της 16ης Δεκεμβρίου 1991.

“Αν σήμερα εκείνοι που πρόδωσαν τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη κάθονται στα έδρανα της ΝΔ, αυτό είναι υπόθεση της ΝΔ” σημείωσε ο κ. Καμμένος μη παραλείποντας να αναφερθεί και σε “παραιτήσεις ιστορικών στελεχών που υπονόμευσαν την πορεία του Κ. Μητσοτάκη”.

“Έχουμε την ίδια περίοδο μια εθνική ζημιά που έγινε εις βάρος της τότε Κυβέρνησης, την προδοσία του Στηβ Λάλα. Τότε για να χτυπήσουν τον Μητσοτάκη και τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις, δίνουν στοιχεία για τον Στηβ Λάλα, εργαζόμενο της αμερικάνικης πρεσβείας, ο οποίος καταδικάζεται και φυλακίζεται επί δεκαετίες ολόκληρες ως πράκτορας της Ελλάδος κατά της Αμερικής”, είπε μεταξύ άλλων, ο κ. Καμμένος τονίζοντας ότι “στην κοινοβουλευτική μας δημοκρατία οφείλουμε να έχουμε και μνήμη”.

“Τιμώ τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη ως έναν μεγάλο ηγέτη, ως έναν Έλληνα που κατάφερε την εθνική συμφιλίωση πριν την σκεφτούμε όλοι εμείς. Και θέλω να συλλυπηθώ την οικογένειά του, τους στενούς του συνεργάτες, αλλά και το 47% του ελληνικού λαού που κάποτε τον εμπιστεύτηκε και κάποιοι άλλοι τον πρόδωσαν”, κατέληξε στην ομιλία του ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.

Πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ

"google ad"

Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News, στο facebook και στο twitter και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Αγώνας της Κρήτηςhttp://bit.ly/agonaskritis
Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Τελευταία Νέα

Περισσότερα σαν αυτό
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Η Ελλάδα ψηφίστηκε ως η πιο όμορφη χώρα του κόσμου

Η Ελλάδα ψηφίστηκε ως η πιο όμορφη χώρα στον κόσμο για...

Αναβολή της “Νύχτας των Ευχών” στον Δήμο Κισσάμου λόγω καιρού

Η προγραμματισμένη εκδήλωση "Νύχτα των Ευχών" που είχε προγραμματιστεί...

3 μέρες έμεινε η σωρός ναυγού στη Γαύδο λόγω κακοκαιρίας

Η σορός που εντοπίστηκε στις 23 Δεκεμβρίου στην παραλία...