Categories: ΤΟΠΙΚΑ

Ρέθυμνο: Σφίγγει ο κλοιός γύρω από το Σήφη

Λιγοστές είναι πλέον οι ώρες ελευθερίας του διάσημου κροκοδείλου του Ρεθύμνου, καθώς σφίγγει μέρα με την ημέρα ο κλοιός. Αύριο το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί νέα σύσκεψη της ομάδας άμεσης επέμβασης, ενόψει και της άφιξης του Γάλλου ερπετολόγου, Ολιβιέ Μπερά, ο οποίος θα επιστρατευθεί για την αιχμαλωσία του άτακτου κροκόδειλου.
Αναλυτικότερα, σφίγγει μέρα με την ημέρα ο κλοιός γύρω από τον ταραξία κροκόδειλο του Ρεθύμνου, ο οποίος έχει γίνει πλέον γνωστός τοις πάσι, με αφορμή την απρόσμενη παρουσία του στη λίμνη του φράγματος των Ποταμών τον τελευταίο ενάμιση μήνα.

Όλο αυτό το διάστημα οι αρμόδιοι φορείς συντονίζουν τη δράση τους και καταστρώνουν σχέδια για το πως θα καταφέρουν να αιχμαλωτίσουν το Σήφη, ο οποίος καθημερινά αποδεικνύεται “σκληρό καρύδι”, αφού παρά τις παγίδες που κατά καιρούς του στήνουν οι ιθύνοντες, εκείνος φαίνεται πιο έξυπνος και δεν πιάνεται σαν τον ποντικό στη φάκα, αγνοώντας ακόμα και το “ένταλμα σύλληψης” που εκδόθηκε σε βάρος του.

Την περασμένη εβδομάδα τα μέλη της ομάδας άμεσης επέμβασης, που έχει συσταθεί, κάθισαν σε στρογγυλό τραπέζι για να συναποφασίσουν τα επόμενα βήματά τους, ενώ μία ακόμη σύσκεψη έχει προγραμματιστεί για αύριο το μεσημέρι στα γραφεία του οργανισμού ανάπτυξης Κρήτης στο Ρέθυμνο, με σκοπό οι αρμόδιοι να εξετάσουν τις τελευταίες λεπτομέρειες πριν το οριστικό “χτύπημα”, το οποίο δεν θα αργήσει να έρθει…

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι η υπόθεση “Σήφης” θα κλείσει πολύ σύντομα και μάλιστα αν είναι δυνατόν στη διάρκεια της εβδομάδας, αφού πλέον θ’ αναλάβει δράση ο γνωστός ερπετολόγος, Ολιβιέ Μπερά, ο οποίος αναμένεται στην Κρήτη και το Ρέθυμνο. Ωστόσο, άλλες πληροφορίες έκαναν λόγο πως η σημερινή βραδιά θεωρούνταν ιδανική για την αιχμαλωσία του ερπετού, καθώς δεν έχει φεγγάρι, κάτι δηλαδή, που θα διευκόλυνε την επιχείρηση. Τελικά όμως η επιχείρηση δε θα γίνει με αφορμή και την αυριανή προγραμματισμένη σύσκεψη.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, ο Ολιβιέ Μπερά, φέρεται να έχει ζητήσεις από τους εμπλεκόμενους φορείς μια μηχανοκίνητη βάρκα και ένα άτομο για το χειρισμό της, ώστε ο ίδιος απερίσπαστος να προχωρήσει στη διαδικασία για την αιχμαλωσία του άτακτου Σήφη.

Αξίζει πάντως ν’ αναφέρουμε πως ο διάσημος Σήφης, μέχρι στιγμής έχει γίνει μαντινάδα, τραγούδι, ενώ ακολούθως πρωταγωνίστησε και σε διαφήμιση. Ωστόσο, τις τελευταίες ημέρες βγαίνει και σε… πίτσα, έπειτα από την ιδέα που είχε ένας ιδιοκτήτης πιτσαρίας στο Ρέθυμνο, ο οποίος παρασκευάζει πίτσα καλτσόνε σε μορφή κροκόδειλου.

Στέλλα Μαθιουδάκη – neatv.gr

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Χωρίς νερό οι κάτοικοι του κτήματος “Νέα Γη” της Κάινας επειδή… δεν έχει τουρίστες;

Σε μία σημαντική καταγγελια προχωρούν κάτοικοι του κτήματος "Νέα Γη" στην Κάινα Αποκορώνου. Σύμφωνα με…

8 hours ago

Πένθος στον εμπορικό κόσμο των Χανίων για τον θάνατο του Χαράλαμπου Καρακίτσου

Η συλληπήρια ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Νομού Χανίων – Ο.Ε.Β.Ε.Ν.Χ., Θλίψη στον…

8 hours ago

Συλλυπητήρια ΝΕ Χανίων του ΚΚΕ για τον θάνατο του Χαράλαμπου Καρακίτσου

Η Τομεακή Επιτροπή Χανίων του ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στον σύντροφο Νίκο Καρακίτσο…

8 hours ago

SYN.KA: Ανανεωμένο κατάστημα στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου!

Τα εγκαίνια του καταστήματος θα πραγματοποιηθούν στις 27 Ιουνίου Η αλυσίδα super market SYN.KA συνεχίζει…

9 hours ago

Φωτιά στην Ύδρα: Συνελήφθησαν 13 επιβάτες της θαλαμηγού – Κατασχέθηκε το σκάφος

Συνελήφθησαν 13 επιβάτες της θαλαμηγού από όπου έριξαν πυροτεχνήματα και προκάλεσαν φωτιά που ξέσπασε στην Ύδρα το…

9 hours ago

Ποδηλάτρεις: Ένα βήμα μπρος και δύο βήματα πίσω για τα πάρκινγκ στα Χανιά

Κριτική ασκεί η συλλογικότητα "Ποδηλάτρεις" σχετικά με τις κινήσεις του Δήμου Χανίων για την αντιμετώπιση…

9 hours ago

This website uses cookies.