Ρέθυμνο: Τους έφυγε μέσα από τα χέρια… Συνελήφθη λίγες ώρες αργότερα

Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι της Κυριακής στην αστυνομική διεύθυνση Ρεθύμνου όταν απέδρασε ένας νεαρός Πακιστανός, την ώρα που οι αστυνομικοί τον οδηγούσαν στα κρατητήρια. Ο νεαρός αλλοδαπός με τις χειροπέδες στα χέρια έσπρωξε τον αστυνομικό και έφυγε τρέχοντας, για να συλληφθεί λίγες ώρες αργότερα στα νότια του νομού και συγκεκριμένα στον Πλακιά του δήμου Αγίου Βασιλείου. Ωστόσο, με εντολή του αστυνομικού διευθυντή Ρεθύμνου διετάχθη η διενέργεια ένορκης διοικητικής εξέτασης σε βάρος του αστυνομικού που μετέφερε τον αλλοδαπό.
Στα πρόθυρα νευρικής κρίσης οδηγήθηκε η ηγεσία της αστυνομικής διεύθυνσης Ρεθύμνου, όταν ένας νεαρός Πακιστανός απέδρασε μέσα από τα χέρια ενός αστυνομικού στην είσοδο του αστυνομικού μεγάρου.

Ο αλλοδαπός είχε συλληφθεί το πρωί, μιας και σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του ανακριτή για υποθέσεις πώλησης πλαστών CD. Τις μεσημεριανές ώρες ο συλληφθείς είχε οδηγηθεί στον εισαγγελέα και όταν πλέον επέστρεφε στα κρατητήρια, τότε θεώρησε σκόπιμο να αποδράσει. Έτσι, την ώρα που ο αστυνομικός τον μετέφερε από το περιπολικό προς την είσοδο του αστυνομικού τμήματος, τότε ο νεαρός άνδρας τον έσπρωξε με δύναμη και κατάφερε να διαφύγει τρέχοντας.

Σε κλάσματα δευτερολέπτου σύσσωμη η αστυνομική διεύθυνση κινητοποιήθηκε όμως δεν κατάφερε να τον εντοπίσει, αφού ο νεαρός αλλοδαπός έγινε καπνός με τις χειροπέδες στα χέρια. Όμως αρκετές ώρες αργότερα ένστολοι που “χτένιζαν” την ευρύτερη περιοχή τον εντόπισαν στον Πλακιά του δήμου Αγίου Βασιλείου και έτσι του έβαλαν και πάλι χειροπέδες οδηγώντας τον στα κρατητήρια.

Σύμφωνα με πρώτες πληροφορίες όλο αυτό το διάστημα ο Πακιστανός είχε καταφέρει να κόψει τις χειροπέδες και μάλιστα είχε βρει και μεταφορικό μέσο για να φτάσει στον Πλακιά με την ελπίδα ότι θα γλίτωνε μια και καλή από τους αστυνομικούς. Έτσι, πέρα από την κατηγορία για την πώληση πλαστών CD, τώρα αντιμετωπίζει και την κατηγορία της απόδρασης, με αποτέλεσμα να πρέπει να οδηγηθεί εκ νέου στον εισαγγελέα.

Σε ότι αφορά στον αστυνομικό που του ξέφυγε μέσα από τα χέρια, σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία, όμως δεν του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη, την ίδια στιγμή που με εντολή του αστυνομικού διευθυντή, Παντελή Μουρτζανού έχει διαταχθεί η διενέργεια ένορκης διοικητικής εξέτασης για την υπόθεση.

neatv.gr – Στέλλα Μαθιουδάκη

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Αν ο Δήμαρχος Χανίων έπαιζε στον “Εκατομμυριούχο”… Πώς σχολίασε ο Σημανδηράκης το χιουμοριστικό κολάζ για την ταλαιπωρία των Χανιωτών

Μόλις άρχισαν να μειώνονται οι τουρίστες άρχισαν τα έργα στα Χανιά και μαζί, συνεχίζεται η…

11 hours ago

Παύλος Πολάκης: Να σταθούμε στο ύψος της ιστορίας και της ευθύνης μας

Ο Παύλος Πολάκης, βουλευτής Χανίων και υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, απευθύνει κάλεσμα για ενότητα και…

11 hours ago

Η Νέα Αριστερά Χανίων για την απαγόρευση εισόδου δύο μελών του μουσικού συγκροτήματος Grup Yorum

Η Νέα Αριστερά Χανίων καταδικάζει έντονα την απόφαση των ελληνικών αρχών να απαγορεύσουν την είσοδο…

13 hours ago

Άρθρο Πάνου Χαρίτου: Από τη Γάζα στο Ιράν – 365 μέρες πολέμου

Μια ψύχραιμη αποτίμηση της κατάστασης στη Μέση Ανατολή όπως έχει διαμορφωθεί σήμερα, μέσα από τη…

15 hours ago

Συνέντευξη Πέτρου Παπακωνσταντίνου: Μεταφασισμός – Ζούμε καταστάσεις που δεν ζήσαμε ούτε τη δεκαετία του ’30

H ακροδεξιά δεν θα είχε φτάσει ως εδώ χωρίς την ανοχή και τη συνενοχή σε κάποιες…

15 hours ago

Πέτρος Παππάς: Ζήτησε την τιμωρία φαντάρου που μίλησε σε αντιπολεμική διαδήλωση

Την τιμωρία του στρατιώτη που μίλησε στην αντιπολεμική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Αθήνα, ζήτησε ο  βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Πέτρος Παππάς, προκαλώντας την έντονη αντίδραση…

15 hours ago

This website uses cookies.