ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΡΗΤΗΣ : Να ακυρωθούν στην πράξη οι μνημονιακές επιταγές

Την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου αντιπροσωπεία της ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ μαζί με την περιφερειακή σύμβουλο Μ. Αγγελάκη συναντήθηκε με τον πρόεδρο και εκπροσώπους του σωματείου εργαζομένων της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων. Ενημερώθηκαν για την τραγική κατάσταση στην οποία περιέρχονται οι εργαζόμενοι στην αυτοδιοίκηση Α΄ και Β΄ βαθμού με την εφαρμογή των νέων μέτρων Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής και δήλωσαν την πλήρη συμπαράστασή τους και τη διαβεβαίωση ότι θα αγωνιστούν μαζί τους για το δικαίωμα στη δουλειά, την επιβίωση, την αξιοπρέπεια.

Δήλωσαν επίσης ότι η εφαρμογή του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016 άρχισε από την αυτοδιοίκηση. Με διαδικασίες fust-track υπογράφηκαν νόμοι και νομοσχέδια και την επαύριον της ψήφισης του από τη βουλή με τον οριακό αριθμό των 153 βουλευτών, που αποφάσισαν να σώσουν εαυτούς και όχι τη χώρα και την κοινωνία, ήρθε κατεπειγόντως διαταγή στις αυτοδιοικητικές αρχές  για διαθεσιμότητες (=απολύσεις) των εργαζομένων. Με τη μορφή αριθμητικών πράξεων (κάτω απο 10  πάνω απο 11…), είδαν ξαφνικά οι εργαζόμενοι τα ονόματά τους σε λίστα διαθεσιμότητας-απόλυσης, ως να μη αντιπροσώπευαν ανθρώπινες υπάρξεις με ανάγκες επιβίωσης, αλλά αριθμούς προς διαγραφή.

Εκτός όμως από τη διαγραφή ανθρώπινων υπάρξεων τα νέα μέτρα και οι περικοπές, οι διαθεσιμότητες και οι απολύσεις, οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην ουσιαστική κατάργηση του αυτοδιοικητικού θεσμού παραβιάζοντας κατάφορα, τόσο το σύνταγμα, όσο και τους νόμους που ορίζουν το αυτοδιοίκητο του θεσμού και την οικονομική του αυτοτέλεια.

Στη συνάντηση που ακολούθησε αμέσως μετά, με τον αντιπεριφερειάρχη κ. Βουλγαράκη, του ζήτησαν να μη συναινέσει σε καμμία απόλυση εργαζομένου, δεδομένου μάλιστα ότι το προσωπικό όχι μόνο δεν είναι πλεονάζον, αλλά αντίθετα είναι λιγότερο από τις υπάρχουσες ανάγκες, καθώς δεν έχει γίνει καμιά πρόσληψη τα δυο τελευταία χρόνια λόγω των μνημονιακών απαγορεύσεων. Ο αντιπεριφερειάρχης διαβεβαίωσε για την πρόθεσή του να κάνει ό,τι μπορεί για να μη γίνει καμία απόλυση αναγνωρίζοντας το δίκιο των εργαζομένων. Συνέχισε λέγοντας ότι την προηγούμενη μέρα σε έκτακτη συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της περιφέρειας αποφάσισαν ομόφωνα ότι θα κάνουν ό,τι είναι δυνατό για να αποτραπούν οι προωθούμενες απολύσεις των εργαζομένων και ότι η περιφέρεια θα σταθεί δίπλα στους εργαζόμενους και απέναντι σε όλους εκείνους που άλλα απεργάζονται. Η Ριζοσπαστική Συνεργασία Κρήτης περιμένει τις ενέργειες αυτές και καλεί όλους τους πολίτες να κινητοποιηθούν για να ακυρωθούν στην πράξη οι μνημονιακές  επιταγές.

Από το Γραφείο Τύπου της Ριζοσπαστικής Συνεργασίας Κρήτης

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Φρίκη στη Μαγιόρκα: 49χρονος κρατούσε 12χρονη ως σκλάβα του σεξ επί πέντε χρόνια

Ένα απίστευτο περιστατικό ήρθε στο φως της δημοσιότητας στη Μαγιόρκα, καθώς συνελήφθη ένας άνδρας που κρατούσε…

10 hours ago

KKE: Tο Γερμανικό κράτους αντί να εξετάσει τις καταγγελίες για ναζιστικές επιγραφές απαγορεύει την είσοδο στους δημοσιογράφους

Με την ολοκλήρωση των φετινών εορτασμών για την Μάχη της Κρήτης, καταγγέλθηκε από την εφημερίδα…

10 hours ago

Κλιματική Αλλαγή: Επιπλέον 26 ημέρες καύσωνα κατά μέσο όρο παγκοσμίως

Η κλιματική αλλαγή προκάλεσε κατά μέσο όρο 26 επιπλέον ημέρες με ακραία ζέστη σε όλο τον κόσμο στη διάρκεια…

10 hours ago

Όταν η Γερμανία απαγορεύει σε δημοσιογράφο Χανιώτικου μέσου την πρόσβαση στο νεκροταφείο στο Μάλεμε Χανίων

Πριν λίγες ημέρες άλλο ένα περιστατικό στον τόπο μας ήρθε να μας υπενθυμίσει ότι στη…

10 hours ago

Αν ένας τραγουδιστής δώσει δωρεάν συναυλία θα γεμίσει την Πλατεία Αγοράς, όχι όμως κάποιος πολιτικός

Οι ευρωεκλογές πλησιάζουν όμως οι πολίτες απέχουν. Δε συμμετέχουν στις εκδηλώσεις που διοργανώνουν τα κόμματα,…

11 hours ago

Μεσανατολικό: Ισπανία, Νορβηγία και Ιρλανδία αναγνώρισαν επίσημα το κράτος της Παλαιστίνης

Ισπανία, Ιρλανδία και Νορβηγία αναγνώρισαν σήμερα και επίσημα το κράτος της Παλαιστίνης, τη στιγμή που το Ισραήλ…

12 hours ago

This website uses cookies.