Categories: ΕΛΛΑΔΑ

Ρωμανιάς: Θα παραιτηθώ γιατί δεν μπορώ να εφαρμόσω όσα δεν πιστεύω

Την παραίτησή του από τη θέση του Γενικού Γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων προανήγγειλε ο Γιώργος Ρωμανιάς, μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στην τηλεόραση του ΑΝΤ1.

«Δεν πρόκειται να παραμείνω για να εφαρμόσω πράγματα στα οποία δεν πιστεύω. Κάποιοι δεν ξέρουν τι τους γίνεται», δήλωσε ο κ. Ρωμανιάς, ξεκαθαρλιζοντας ότι δεν θα έμενε σε μία θέση μόνο και μόνο για να παίρνει έναν μισθό.

Όπως εξήγησε, ο λόγος της απόφασής του είναι διπλός: Αφενός διαφωνεί κατηγορηματικά με τα μέτρα που επιβάλλει η συμφωνία κυβέρνησης – δανειστών και αφετέρου αισθάνεται οργισμένος για παρεμβάσεις που δέχτηκε. Οι παρεμβάσεις αυτές, όπως είπε, δεν προέρχονταν από τους δανειστές, αλλά από το εσωτερικό.

Ο Γιώργος Ρωμανιάς έκανε λόγο για «παρακάμαρα» που λαμβάνει σημαντικές αποφάσεις και πρόσθεσε πως παραιτείται για να προστατεύσει τον κ. Τσίπρα, ο οποίος έτσι ίσως καταλάβει ότι κάποιοι ενδέχεται να τον πάρουν «στο λαιμό τους».

tvxs.gr

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

ChatGPT-4ο: Επανάσταση στο AI – Τι υπόσχεται το νέο μοντέλο

Τη χρήση του δημοφιλούς chatbot της, ChatGPT, επεκτείνει η OpenAI λανσάροντας ένα νέο μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης που υπόσχεται…

28 mins ago

Σκάρλετ Γιόχανσον: Σε “πόλεμο” με το ChatGPT για τη φωνή της – Γιατί τους κατηγορεί

Φαινομενικά η Σκάρλετ Γιόχανσον (Scarlett Johansson) δεν έχει κανένα κοινό χαρακτηριστικό με τη Sky, τη φωνητική βοηθό…

32 mins ago

Αντιπεριφέρεια Χανίων: Προσοχή σε απατεώνες που προσποιούνται τους υπάλληλους της Π.Ε. Χανίων

Η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων εφιστά την προσοχή πολιτών και επιχειρηματιών σχετικά με απόπειρες εξαπάτησης από…

34 mins ago

Χάρης Μαμουλάκης: Να γιατί κλείνουν άρον – άρον τη Βουλή

Σκοπιμότητες «βλέπει» πίσω από το κλείσιμο της Βουλής, την προσεχή Παρασκευή, ενόψει ευρωεκλογών ο Χάρης…

39 mins ago

Διεθνές Δικαστήριο: «Δέχτηκα απειλές» για τις έρευνες κατά των Ισραηλινών, λέει ο εισαγγελέας Καρίμ Καν

Ο εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ICC) Καρίμ Καν κατήγγειλε ότι δέχθηκε απειλές για τις έρευνες εναντίον κορυφαίων…

44 mins ago

This website uses cookies.