ΕΛΛΑΔΑ

Ρωσία: Μπλοκάρει την πρόσβαση σε ευρωπαϊκά ΜΜΕ – Ποια ελληνικά είναι στη «μαύρη λίστα»

Η πρόσβαση σε πολυάριθμα μέσα ενημέρωσης από χώρες-μέλη της Ε.Ε. μπλοκάρεται στη Ρωσία, όπως έγινε γνωστό την Τρίτη (25/06), «ως απάντηση “οποιασδήποτε ραδιοτηλεοπτικής δραστηριότητας” σε τρία ρωσικά μέσα ενημέρωσης (RIA Novosti, Izvestia και Rossiyskaya Gazeta)».

Ως εκ τούτου, στη «μαύρη λίστα» των ρωσικών Αρχών έχουν μπει και τέσσερα ελληνικά μέσα ενημέρωσης. Αυτά είναι η ΕΡΤ, το MEGA, ο ΣΚΑΪ – μαζί με τις αντίστοιχες ιστοσελίδες τους – καθώς και το «Πρώτο Θέμα».

Συγκεκριμένα, σε σχετική ανακοίνωσή του το Υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας, αναφέρει τα εξής: «Ως απάντηση στην απόφαση που έλαβε το Συμβούλιο της Ε.Ε. στις 17 Μαΐου για την απαγόρευση “οποιασδήποτε ραδιοτηλεοπτικής δραστηριότητας” σε τρία ρωσικά μέσα ενημέρωσης (RIA Novosti, Izvestia και Rossiyskaya Gazeta), η οποία τίθεται σε ισχύ σήμερα, 25 Ιουνίου, εισάγονται αντίμετρα περιορισμοί πρόσβασης από το έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας στους ραδιοτηλεοπτικούς πόρους ορισμένων μέσων ενημέρωσης των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των φορέων ενημέρωσης όλων των χωρών της Ένωσης, οι οποίοι διαδίδουν συστηματικά ψευδείς πληροφορίες σχετικά με την πρόοδο μιας ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης».

Ακόμα, το ρωσικό ΥΠΕΞ επισημαίνει: «Η ρωσική πλευρά έχει επανειλημμένα και σε διάφορα επίπεδα προειδοποιήσει ότι οι πολιτικά υποκινούμενες παρενοχλήσεις εγχώριων δημοσιογράφων και οι αβάσιμες απαγορεύσεις των ρωσικών μέσων ενημέρωσης στην Ε.Ε. δεν θα περάσουν απαρατήρητες. Παρά ταύτα, οι Βρυξέλλες και οι πρωτεύουσες των χωρών του μπλοκ επέλεξαν να ακολουθήσουν τον δρόμο της κλιμάκωσης, αναγκάζοντας τη Μόσχα να λάβει αναλογικά αντίμετρα με μια ακόμη παράνομη απαγόρευση. Την ευθύνη για μια τέτοια εξέλιξη των γεγονότων φέρει αποκλειστικά η ηγεσία της Ε.Ε. και οι χώρες της Ένωσης αυτής που στήριξαν μια τέτοια απόφαση. Εάν αρθούν οι περιορισμοί στα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, η ρωσική πλευρά θα επανεξετάσει, επίσης, την απόφασή της σε σχέση με τους αναφερόμενους φορείς ενημέρωσης».

 

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Διευρύνει το προβάδισμά της η γαλλική ακροδεξιά καθώς πέφτει αυλαία στην προεκλογική εκστρατεία

Το ακροδεξιό κόμμα Εθνικός Συναγερμός (RN) της Γαλλίας διεύρυνε το προβάδισμά του σε δημοσκόπηση που…

60 mins ago

Νέα προειδοποίηση Κ. Μητσοτάκη στα Σκόπια: Θα πρέπει όλοι να αντιλαμβάνονται τις συνέπειες των πράξεων τους

Σε νέα σαφή προειδοποίηση στη Βόρεια Μακεδονία προχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος έθεσε θέμα…

1 hour ago

Σύγχυση με «χαμένο» κοντέινερ της εμπορικής αμαξοστοιχίας των Τεμπών – Απαντήσεις ζητούν τα κόμματα

Εντολή προς στις Αστυνομικές Διευθύνσεις Πιερίας και Λάρισας, ώστε να μεταφερθεί ένα κοντέινερ της εμπορικής…

1 hour ago

Πρωτοβουλία Σφακίων ενάντια στην τοποθέτηση αιολικών ΒΑΠΕ: Τι πραγματικά συμβαίνει με τους πυλώνες υψηλής τάσης, τις ανεμογεννήτριες και την ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ;

Στην τελευταία συνεδρίαση της Περιβαλλοντικής Επιτροπής της Περιφέρειας αναφέρεται με ανακοίνωσή της η Πρωτοβουλία ενάντια…

2 hours ago

Τους εκθέτει όλους ο Ξαρχάκος – Ακυρώνει τη συναυλία στο Αρκάδι με χορηγό την ΤΕΡΝΑ

Μια μικρή αλλά σημαντική νίκη πέτυχε το Συντονιστικό Ρεθύμνου κατά των βιομηχανικών ΑΠΕ. Η πρόσφατη…

2 hours ago

Αγωνιστικη Συνεργασια Εμπόρων Χανίων: Μονόδρομος η αγωνία για την επιβίωση των μικρών εμπόρων

"Χρειάζεται συλλογικά να διεκδικήσουμε την πλήρη κατάργηση του νόμου για την φορολόγηση όσο και την…

2 hours ago

This website uses cookies.