ΤΟΠΙΚΑ

Σήμερα στις 3 το μεσημέρι στον Άγιο Νικόλαο Σπλάντζιας η κηδεία του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης Κώστα Ρακόπουλου – Ανακοίνωση ΚΚΕ

Απεβίωσε και θα κηδευτεί την Δευτέρα 29 Οκτώβρη και στις 3μ.μ. στον Άγιο Νικόλαο στην Σπλάντζια Χανίων ο Κώστας Ρακόπουλος αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και στέλεχος του ΚΚΕ.

Σε σχετικό μήνυμα η Τ.Ο. Χανίων του ΚΚΕ αναφέρει:

Ο Κώστας Ρακόπουλος γεννήθηκε στα Περιβόλια Χανίων και η κατοχή τον βρίσκει στα εφηβικά του χρόνια όπου παίρνει μέρος στην αντίσταση ενάντια  στον γερμανοφασίστα κατακτητή μέσα από τα αετόπουλα και την ΕΠΟΝ. Μετά την απελευθέρωση θα δεχτεί ανταμοιβή τις διώξεις. Δικάζεται 2 φορές σε θάνατο για την υπόθεση του ναυτικού για παράβαση του Γ Ψηφίσματος και θα ακολουθήσουν φυλακές και εξορίες στην Γυάρο, στον Άη Στράτη, στην Κέρκυρα, στο Ιτζεδίν και ξανά στην Κέρκυρα. Να περιμένει τα πρωινά πότε θα εκτελεστεί για αρκετούς μήνες. Παίρνει μέρος στις δραστηριότητες των φυλακισμένων όπως ο ίδιος διηγείται για τις φυλακές του Ιτζεδίν, πολιτιστικές και μορφωτικές., αθλητικές, ιδεολογικές κ.α.  Το 1964 που αποφυλακίζεται εντάσσεται στην προδικτατορική ΕΔΑ και στην Νομαρχιακή Επιτροπή της δραστηριοποιείτε για τα προβλήματα των εμπόρων, της Παιδείας, του αντιιμπεριαλιστικού κινήματος κ.α.  Με την νομιμοποίηση του ΚΚΕ μετά την κατάρρευση της  Χούντας των συνταγματαρχών γίνεται μέλος και στέλεχος του ΚΚΕ και παραμένει μέλος του μέχρι τον θάνατό του δίνοντας το παρόν σε όλες τις εκδηλώσεις, κινητοποιήσεις του Κόμματος και του κινήματος.

Την περίοδο της κρίσης του παγκοσμίου κομμουνιστικού κινήματος και της προσπάθειας διάλυσης του Κόμματος μας την περίοδο 1989 – 1991, ο σύντροφος Κώστας στάθηκε αταλάντευτα με τις αρχές του Μαρξισμού – Λενινισμού. Έδωσε την μάχη της ανασυγκρότησης του ΚΚΕ στο Ν. Χανίων συμμετέχοντας στις Νομαρχιακές Επιτροπές του Κόμματος τα επόμενα χρόνια.

Η Τ.Ε. Χανίων του ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην σύντροφό του στην ζωή και τον αγώνα σ. Βαγγελιώ, στα παιδιά του και στους συγγενείς του.

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Φεστιβάλ Βιβλίου Χανίων – Η Ευρώπη στο επίκεντρο

Για πρώτη φορά, και παρά τη μεγάλη αποχή στις ευρωεκλογές, το ζήτημα “Ευρώπη” απασχολεί έντονα…

52 mins ago

Γυάρος: Η κυβέρνηση την παραδίδει στα «νύχια» της αγοράς – Οργή από τους εξόριστους

Κάλεσμα για συμμετοχή σε παρέμβαση, στη «φιέστα» της παρουσίασης του διαγωνισμού για την μετατροπή του κτιρίου…

54 mins ago

“H εργατική τάξη πάει στην κόλαση”: Μουσική ανάγνωση στο 3ο φεστιβάλ βιβλίου Χανίων

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης, έπειτα από πρόσκληση του Φεστιβάλ Βιβλίου Χανίων, παρουσιάζει μια μουσική ανάγνωση βασισμένη στο βιβλίο του Ντιντιέ Εριμπόν, «Επιστροφή στη Ρενς». Το βιβλίο επιχειρούν να ζωντανέψουν με λόγια και μουσική ο ηθοποιός, σκηνοθέτης και δάσκαλος υποκριτικής Ακύλλας Καραζήσης με τον Βρετανό μουσικό, συνθέτη και παραγωγό Gary Salomon. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024,…

2 hours ago

Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Δ.Σ του Συλλόγου Επαγγελματιών Εστίασης Χανίων

Συνεδρίασε την Δευτέρα 17/6/2024 το νέο διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Επαγγελματιών Εστίασης νομού Χανίων μετά και την πρόσφατη εκλογική…

2 hours ago

Ανακατασκευάζει τα πεζοδρόμια στην Αμπεριά ο Δήμος Χανίων

Συνεχίζονται με πυρετώδεις ρυθμούς οι εργασίες ανάπλασης και ανακατασκευής στις κοινόχρηστες υποδομές του Δήμου Χανίων…

2 hours ago

Ισοβίτης δεν ήθελε να μεταφερθεί στις φυλακές στα Χανιά και διέλυσε το αυτοκίνητο εισαγγελέα!

Ο ισοβίτης έχει καταδικαστεί για τη δολοφονία δύο αστυνομικών της Ομάδας ΔΙΑΣ και εκτίει την…

2 hours ago

This website uses cookies.