Σαμαράς προς Βρυξέλλες: Αν δεν μας βοηθήσετε κερδίζει μόνον ο Τσίπρας

Το πιο κρίσιμο κρας τεστ για τον Αντώνη Σαμαρά, μετά τον σχηματισμό κυβέρνησης, είναι η Σύνοδος Κορυφής των Βρυξελλών στις 28 και 29 Ιουνίου. Οι ευρωπαίοι εταίροι δείχνουν ικανοποίηση και ανακούφιση από το εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής αλλά ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας γνωρίζει ότι πίσω από τα χαμόγελα και τα συγχαρητήρια οι ηγέτες της Ευρώπης κρύβουν τη δυσπιστία και την ανυπομονησία τους για το ελληνικό πολιτικό προσωπικό και έχουν κουραστεί με τις παλινδρομήσεις των ελληνικών κυβερνήσεων τα τρία τελευταία χρόνια.

Ο κ. Σαμαράς θα εμφανιστεί στη Σύνοδο Κορυφής με ένα πακέτο δέκα αλλαγών στο Μνημόνιο που υποσχέθηκε προεκλογικά αλλά ευελπιστεί ότι μπορεί να εξασφαλίσει το πράσινο φως για τουλάχιστον τρία από αυτά :

Την επιμήκυνση της περιόδου δημοσιονομικής προσαρμογής που προβλέπει η δανειακή σύμβαση τουλάχιστον για μια διετία ως το 2016. Το αίτημα αυτό είναι κοινό μεταξύ Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜ.ΑΡ. και αφορά τα μέτρα επιπλέον λιτότητας και περικοπών 11,5 δισ. ευρώ τα οποία, σύμφωνα με το 2ο Μνημόνιο, έπρεπε να ληφθούν ως το 2014. Αρα το αίτημα θα αφορά επιμήκυνση του χρόνου λήψης μέτρων λιτότητας σε 4 αντί για 2 χρόνια.

Τη δυνατότητα να καταβληθούν σε δόσεις οι φορολογικές επιβαρύνσεις της τελευταίας περιόδου από όσους αδυνατούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, με την πρόβλεψη ότι το σύνολο της ετήσιας φορολογικής επιβάρυνσης δεν θα υπερβαίνει το 25% των εσόδων τους.

Τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση που επηρεάζει σημαντικό τμήμα του τουριστικού πακέτου.

Από την πλευρά της Ν.Δ. επισημαίνουν ότι η Τρόικα είναι θετική για τα τρία αυτά μέτρα που θα ελαφρύνουν την καθημερινότητα των Ελλήνων πολιτών και θα ανακουφίσουν τα νοικοκυριά από τη λαίλαπα νέων μέτρων λιτότητας.

Ο κ. Σαμαράς ελπίζει ότι η Σύνοδος Κορυφής που ξεκινάει την ερχόμενη Πέμπτη θα αποτελέσει την αφετηρία για την επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου. Στη Ν.Δ. ευελπιστούν ότι και άλλοι ευρωπαίοι ηγέτες θα θελήσουν να στηρίξουν τα ελληνικά αιτήματα και να προωθήσουν αλλαγές στο πρόγραμμα λιτότητας που έχει επιβληθεί από την γερμανική πλευρά και το ΔΝΤ.

Στα επιχειρήματα του κ. Σαμαρά θα είναι ότι η βοήθεια και η αλληλεγγύη των εταίρων είναι επιβεβλημένη διότι σε διαφορετική περίπτωση η Ελλάδα θα ξαναμπεί σε κύκλο εσωτερικών συγκρούσεων από τις οποίες θα κερδίσει μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. ετοιμάζεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να ενισχύσει τα ελληνικά επιχειρήματα αλλά και το δικό του προφίλ με κύκλο επισκέψεων σε Παρίσι, Ρώμη και Βερολίνο.

Η ευρωπαϊκή περιοδεία αποσκοπεί στο να γνωρίσει ο κ. Σαμαράς καλύτερα τους ευρωπαίους συνομιλητές του αλλά και να καθησυχάσει τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες για την επάνοδο της χώρας μας στην πολιτική ηρεμία και σταθερότητα.

Φωτογραφία: Eurokinissi

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Μετάλλιο Tιμής στον Ομότιμο Καθηγητή και πρώην Πρύτανη του Πολυτεχνείου Κρήτης Γιάννη Α. Φίλη

Μετάλλιο της τιμής (Medal of Honor) για "Εξαιρετική συμβολή στη διοίκηση της παραγωγής και τον…

4 hours ago

Τομά Πικετί: Η αίσθηση εγκατάλειψης που βιώνουν οι πολίτες τους οδηγεί στην Ακροδεξιά

Ο 52χρονος καθηγητής και ένας από τους πιο διάσημους οικονομολόγους στον κόσμο μιλάει στα «ΝΕΑ»…

4 hours ago

Έρευνα: Γέλιο, το ισχυρότερο φάρμακο – Τι αλλαγές μπορεί να προκαλέσει στον οργανισμό

Μια σειρά ευεργετικών αλλαγών στον ανθρώπινο οργανισμό πυροδοτούν δέκα με δεκαπέντε λεπτά συνεχούς γέλιου. Αρχικά ενεργοποιείται…

4 hours ago

Το Πολυτεχνείο Κρήτης γιορτάζει 40 χρόνια λειτουργίας – Εκδήλωση την Τρίτη στο Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης»

Το Πολυτεχνείο Κρήτης, με αφορμή τη συμπλήρωση των 40 χρόνων λειτουργίας του (1984-2024), διοργανώνει επετειακή εκδήλωση εορτασμού…

5 hours ago

Times of Israel: Αλήθειες που δεν γνωρίζουν οι πολίτες στο Ισραήλ

Το επίσημο Ισραήλ έχει δώσει στους Ισραηλινούς όλη την εικόνα και σίγουρα έχει πει λιγότερα από όσα…

5 hours ago

Το σχέδιο του Ισραήλ: Η διάλυση του Ιράν, η δημιουργία του Κουρδιστάν και η Γη της επαγγελίας

Του Ιωάννη Ιντζέ * Λίγο μετά την μαζική επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ με βαλλιστικούς…

5 hours ago

This website uses cookies.