Categories: ΤΟΠΙΚΑ

Σαντορίνη: Ζητούν σύνδεση με Κρήτη όλο το χρόνο

Την τακτική ακτοπλοϊκή σύνδεση μεταξύ Σαντορίνης και Κρήτης για όλο τον χρόνο ζητούν με επιστολή τους προς τον Αντιπεριφερειάρχη Ν. Αιγαίου και τους Υπουργούς Εμπορικής Ναυτιλίας και Παιδείας, ο Εμπορικός Σύλλογος Θήρας μαζί με ομάδα γονέων του νησιού.
Η επιστολή έχει ως εξής:

«Κύριοι,

Είμαστε Έλληνες πολίτες, μόνιμοι κάτοικοι της Σαντορίνης, εργαζόμενοι κι επιχειρηματίες και γονείς παιδιών (300 περίπου) που φοιτούν στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της Κρήτης.

Το αίτημά μας είναι: Τακτική σύνδεση της Σαντορίνης με την Κρήτη όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Έχουμε σαφή γνώση της οικονομικής κατάστασης. Τη σηκώνουμε στην πλάτη μας καθημερινά. Έχουμε επίσης απόλυτη συναίσθηση της πολιτικής κατάστασης και των ανταγωνισμών στο χώρο της ναυτιλίας. Ζούμε χειμώνα- καλοκαίρι σε νησί.

Γνωρίζουμε ακόμα για την «τρόικα», τις επιτροπές και τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς, γενικότερους και ειδικότερους. Ξέρουμε για τις επιδοτούμενες ακτοπλοϊκές γραμμές και τα ζητήματα που δημιουργούνται από τους εκατέρωθεν ενδιαφερόμενους.

Δεν έχουμε καμιά αυταπάτη για την τύχη παρόμοιων αιτημάτων «επιστολικής διαδικασίας». Ο Δήμαρχος Θήρας μας ενημέρωσε για την τύχη προηγούμενων παρόμοιων κινήσεων.

Παρ’ όλα αυτά, Κύριοι, εμείς θα κάνουμε την προσπάθειά μας. Και η προσπάθεια αυτή δεν θα μείνει απλά μια επιστολή και … βλέπουμε. Θα το προχωρήσουμε όσο και όπως πάει. Με όλα τα μέσα που διαθέτουμε ως πολίτες. Δεν θα σας πούμε τα αυτονόητα.

Ούτε περί «συνταγματικά κατοχυρωμένης νησιωτικότητας» που η αγνόησή της και η επακόλουθη παραμέληση των νησιών μας θα έπρεπε – εσάς τους πολιτικούς -να σας κρατάει όλους ξάγρυπνους με τις εφιαλτικές προοπτικές της. Ούτε για την «οικονομική συμβολή της Σαντορίνης στα κρατικά έσοδα». Το θέμα δεν έχει λογιστική διάσταση. Απλά θέλουμε να ξέρετε ότι είμαστε πολλοί κι έχουμε δίκιο.

Περιμένουμε ΑΜΕΣΑ, όχι την απάντησή σας αλλά τις ενέργειες που θα κάνετε
για να υλοποιήσετε το αίτημά μας. Τις δυσκολίες τις γνωρίζουμε. Την πολιτική βούληση θέλουμε να δούμε.

Πρωτοβουλία Γονέων και Εμπορικός Σύλλογος Θήρας».

ΠΗΓΗ: atlantis-santorini.net

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Ευρωβαρόμετρο: Στις χειρότερες θέσεις της ΕΕ η Ελλάδα – Εφιάλτης η ακρίβεια, απαισιοδοξία για το μέλλον

Αν η κυβέρνηση προσπαθεί να ερμηνεύσει ακόμα το εκλογικό αποτέλεσμα της 9ης Ιουνίου, το Ευρωβαρόμετρο δίνει ορισμένες πολύ ενδιαφέρουσες απαντήσεις. Σύμφωνα,…

5 mins ago

Κλιμάκωση της γαλάζιας πίεσης: Ο Βλάχος καλεί τον Χατζηδάκη στη Βουλή για τα κόκκινα δάνεια

Αυξάνεται διαρκώς η πίεση μελών της Κ.Ο. της ΝΔ προς την κυβέρνηση, με τους βουλευτές να ανακινούν…

7 mins ago

Δημοσκόπηση Interview: Απόλυτη ισοπαλία Ανδρουλάκη και Δούκα – Διάσπαση ΣΥΡΙΖΑ αν εκλεγεί ο Κασσελάκης

Λίγα 24ωρα πριν ανοίξουν οι κάλπες για τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στο ΠΑΣΟΚ, δημοσκόπηση της εταιρείας Interview για το politic.gr περιγράφει ένα ντέρμπι μεταξύ του Νίκου Ανδρουλάκη…

13 mins ago

Η Αθήνα «σύρεται» από το άρμα του πολέμου: Η Σούδα στρατηγική βάση σε ενδεχόμενο πόλεμο Ιράν – Ισραήλ

Η στενή στρατηγική σχέση που έχει οικοδομήσει η ελληνική κυβέρνηση με τις ΗΠΑ και το Ισραήλ  τοποθετούν εκ των πραγμάτων…

34 mins ago

Νίκος Πλακιάς και Μαρία Καρυστιάνου συμφώνησαν ότι δεν έχουν μένος ο ένας για τον άλλο, αλλά…

H Μαρία Καρυστιανού και ο Νικόλαος Πλακιάς, μίλησαν στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Το Πρωινό» με…

50 mins ago

Στη Βουλή από το ΚΚΕ: Η πυρκαγιά στον Πλατανιά φανερώνει τις τραγικές ελλείψεις στην αντιπυρική προστασία

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας και Περιβάλλοντος & Ενέργειας με θέμα…

1 hour ago

This website uses cookies.