Categories: ΤΟΠΙΚΑ

Σαρωτικό αποτέλεσμα: Αποχη διαρκείας αποφάσισαν οι δικηγόροι με συντριπτικά ποσοστά σε όλη την Ελλάδα – Όλα τα αποτελέσματα στην Κρήτη

Με συντριπτικό ποσοστό (17.316 ψήφοι, ήτοι 93,66%) οι δικηγόροι εκφράζουν την αντίθεσή τους σε βασικές διατάξεις του νομοσχεδίου του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας που κατατέθηκε πρόσφατα στη Βουλή. Αυτοί που εξέφρασαν τη σύμφωνη γνώμη τους ανέρχονται μέχρι στιγμής σε 1.168 και ποσοστό 6,32%.

Τα δικαστήρια αναμένεται να αδειάσουν καθώς οι δικηγόροι επέλεξαν την απεργία διαρκείας (συγκέντρωσε 9.743 ψήφους) ως μορφή κινητοποίησης ενάντια στο νομοσχέδιο. Οι 6.262 που μειοψήφησαν προτιμούσαν στοχευμένη ή περιορισμένης διάρκειας αποχή από τα καθήκοντά τους.

Ο χρόνος έναρξης της αποχής θα καθοριστεί από τα αρμόδια όργανα την Παρασκευή.

Εντυπωσιακή είναι και η συμμετοχή (51,61%) στο πανελλαδικό δημοψήφισμα που οργάνωσε η Ολομέλεια των προέδρων των δικηγορικών συλλόγων και στο οποίο έλαβαν οι 60 σύλλογοι από τους 63 σε όλη τη χώρα καθώς ψήφισαν 21.511 δικηγόροι, ενώ τα λευκά ήταν 117 και τα άκυρα 134.

Τα αποτελέσματα ανά σύλλογο στην Κρήτη:

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΕΓΚΥΡΑ
ΝΑΙ
ΟΧΙ
ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ
ΣΤΟΧΕΥΜ.
ΠΕΡΙΟΡ.
Ηρακλείου
575 16 551 219 182
Λασιθίου
95
4
91
63
26
Ρεθύμνης
120
7
113
86
23
Χανίων
295
10
285
171
64

Να υπενθυμίσουμε ότι η πολυήμερη απεργία των δικηγόρων όλης της χώρας δεν έχει να κάνει με κανένα συντεχνιακό αίτημα. Οι δικηγόροι απεργούν όχι για κάποιο οικονομικό αίτημα αλλά για τις επιχειρούμενες αλλαγές του ισχύοντα Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας .

Το σχέδιο νόμου για τις αλλαγές στον παραπάνω Κώδικα επισπεύδει τη διαδικασία των πλειστηριασμών και περιορίζει τα δικαιώματα του οφειλέτη σε όλα τα στάδια της διαδικασίας. Μειώνει τα ένδικα βοηθήματα που έχει στη διάθεσή του, αυστηροποιεί τις προθεσμίες, περιστέλλει ακόμα και το δικαίωμα ενημέρωσής του. Με το υπό ψήφιση σχέδιο νόμου η Κυβέρνηση ικανοποιεί την απαίτηση της τρόικας να καταστούν δυνατοί οι πλειστηριασμοί στη βάση της εμπορικής αξίας των ακινήτων, παρά το γεγονός ότι το ελληνικό Δημόσιο φορολογεί την ιδιοκτησία επί της αντικειμενικής αξίας τους.

Ανοίγει με αυτό τον δρόμο ο δρόμος των πλειστηριασμών για τις τράπεζες σε βάρος των δανειοληπτών και θεσπίζονται υπέρ των Τραπεζών προνόμια όπως η κατάργηση των προνομίου των εργατικών απαιτήσεων υπέρ τους.

Διαβάστε πιο αναλυτικά για τους λόγους της αποχής εδώ.

 

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Παρουσία Σακελλαρίδη, Σταθάκη και Λυμπεράκη τα εγκαίνια των γραφείων της Νέας Αριστεράς στα Χανιά

Επί της οδού Αποκορώνου 137, σε ένα όμορφο ισόγειο κτίριο, η Νέα Αριστερά δημιούργησε τα…

13 hours ago

Αδειάζει πάλι την Ντόρα το ΥΠΕΞ για το Κόσοβο

Αποστάσεις από τη Ντόρα Μπακογιάννη παίρνει εκ νέου το υπουργείο Εξωτερικών για την εισήγησή της…

14 hours ago

Κουτσούμπας από το Columbia στη Νέα Υόρκη: Αλληλεγγύη στους φοιτητές που αγωνίζονται για «Λευτεριά στην Παλαιστίνη»

Στο πανεπιστήμιο Columbia στη Νέα Υόρκη βρέθηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας στο πλαίσιο της…

14 hours ago

Ακύρωσε ο Ερντογάν την επίσκεψη στον Λευκό Οίκο

Ακύρωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την προγραμματισμένη για τις 9 Μαΐου επίσκεψή του στην Ουάσιγκτον…

14 hours ago

Εκδήλωση τιμής και μνήμης για του πεσόντες του Λαφονησίου

Ο  Δήμος Κισσάμου προσκαλεί στην εκδήλωση τιμής και  μνήμης για του πεσόντες του Λαφονησίου, την…

16 hours ago

Οι οικοδόμοι των Χανίων στηρίζουν τον Δημήτρη Ανθούση

Τον δημοτικό σύμβουλο Πλατανιά και επικεφαλής της "Λαϊκής Συσπείρωσης"  Δημήτρη Ανθούση στηρίζει και η Ένωση Οικοδόμων και Συναφών…

16 hours ago

This website uses cookies.