”Σαφάρι” συνεργείων της ΔΕΗ για διακοπές στην ηλεκτροδότηση νοικοκυριών και επιχειρήσεων αλλά και απειλές σε όσους επανασυνδέουν

Οι διακοπές ρεύματος από τα εξωτερικά συνεργεία της ΔΕΗ αυξάνονται καθημερινά, με τις περιπτώσεις των νοικοκυριών που δεν μπορούν να καλύψουν τις οφειλές προς την επιχείρηση να είναι πολλές. 
Την ίδια ώρα οι δράσεις συνδικαλιστικών οργανώσεων και φορέων που προσπαθούν να προστατεύσουν τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη γίνονται περισσότερες.

Το Π.Α.ΜΕ. με παρέμβαση του επανασύνδεσε το ρεύμα σε μια συνταξιούχο του ΙΚΑ στην Αλικαρνασσό, όπως και σε άνεργο οικοδόμο με 3 παιδιά στην περιοχή του Πόρου.

Πάντως εκείνοι που έχουν την δυνατότητα να καταβάλουν μέρος της οφειλής προς τη ΔΕΗ μπορούν να προσέρχονται αναφορικά με το Ηράκλειο, στο Τσαλικάκι και εκεί κατόπιν συνεννόησης με τον προϊστάμενο να προχωρούν σε ρύθμιση της οφειλής.

Απειλεί η ΔΕΗ όσους επανασυνδέουν το ηλεκτρικό

Την επικινδυνότητα αλλά και το ποινικά κολάσιμο της πράξης της αυθαίρετης επανασύνδεσης ρεύματος μετά από διακοπή επισημαίνει με ανακοίνωσή του προς το καταναλωτικό κοινό ο Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ), μετά το κύμα επανασυνδέσεων σε όλη την Ελλάδα και ειδικά σε σπίτια ανθρώπων που μείναν χωρίς ρεύμα εξαιτίας του χαρατσιού ή της πραγματικής οικονομικής τους αδυναμίας. Για τους λόγους αυτούς θα συνεχιστούν οι έλεγχοι “ασκώντας τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις μας” όπως τονίζεται στην ανακοίνωση του Οργανισμού.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση του ΔΕΔΔΗΕ αναφέρεται:

“Μετά από ελέγχους που πραγματοποιούν συνεργεία και τεχνικοί σε μετρητές κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας, ο Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ), 100% θυγατρική εταιρία της ΔΕΗ Α.Ε., με ιδιαίτερη ανησυχία διαπιστώνει τη συνεχιζόμενη πρακτική παραβιάσεων μετρητών και παράνομων συνδέσεων, ειδικά, μετά από εκτέλεση εντολής διακοπής από την Εταιρία, λόγω χρέους, καθώς και ρευματοκλοπών σε περιπτώσεις αυθαίρετων κτισμάτων.

Ο ΔΕΔΔΗΕ επισημαίνει ότι οι παραβιάσεις μετρητών, οι παράνομες επανασυνδέσεις και οι αποδεδειγμένες ρευματοκλοπές συνιστούν αδικήματα που διώκονται ποινικά.

Τέτοιες παράνομες ενέργειες δεν στρέφονται μόνο κατά του ΔΕΔΔΗΕ αλλά και σε βάρος όλων των καταναλωτών και του κοινωνικού συνόλου.

Πέραν αυτού – και πιο σημαντικό – είναι ότι οι παραβιάσεις μετρητών εκθέτουν σε σοβαρούς κινδύνους ηλεκτροπληξίας όχι μόνο τους παρανομούντες αλλά και τους ανυποψίαστους πολίτες.

Κατόπιν των ανωτέρω ο ΔΕΔΔΗΕ υπογραμμίζει ότι θα συνεχίσει να πραγματοποιεί ελέγχους σε μετρητές για να διαφυλάξει όχι μόνο τα συμφέροντά του αλλά και πρωτίστως τη σωματική ακεραιότητα των πολιτών, ασκώντας τα νόμιμα δικαιώματα και τηρώντας τις υποχρεώσεις του”.

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

12 Οκτώβρη 1944: 80 χρόνια από την απελευθέρωση της Αθήνας και του Πειραιά

Του Σπύρου Δαράκη * Ο Γ. Παπανδρέου ομολογεί τους σκοπούς των αστών Σε επιστολή του…

58 mins ago

ΤΕΕ Δυτικής Κρήτης: Ενστάσεις για το έργο της Γραμμής Μεταφοράς Υψηλής Τάσης Χανιά-Δαμάστα

Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΤΕΕ) Δυτικής Κρήτης εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία εκφράζει έντονες επιφυλάξεις…

60 mins ago

Χανιά: Μέσω κούριερ από το εξωτερικό λάμβανε τα ναρκωτικά

Σε επιχείρηση της αστυνομίας στα Χανιά συνελήφθη ένας άνδρας κατηγορούμενος για κατοχή ναρκωτικών ουσιών. Συγκεκριμένα,…

1 hour ago

Τηλεφωνική απάτη με αποδέκτες προμηθευτές του Δήμου Χανίων

Ο Δήμος Χανίων εφιστά την προσοχή των συμπολιτών μας, καθώς τις τελευταίες ημέρες επιτήδειοι επιχειρούν…

1 hour ago

Χαμός στο Δημοτικό Συμβούλιο για το κυκλοφοριακό: Ποιος φταίει για το μπάχαλο;

Σε έντονους τόνους διεξήχθη η συζήτηση για το κυκλοφοριακό κομφούζιο που βιώνουν καθημερινά οι κάτοικοι…

1 hour ago

Νέο Δ.Σ. στην Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Κρητης

Από την Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης γνωστοποιείται η σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, που προέκυψε…

1 hour ago

This website uses cookies.