Σεβασμό στην υγεία ταξιδιωτών και εργαζομένων

Ερώτηση Κουρουπάκη για την έλλειψη γιατρού στο Αεροδρόμιο Χανίων

Με αφορμή το δυσάρεστο περιστατικό που συνέβη το Σάββατο στο αεροδρόμιο Χανίων και στάθηκε αφορμή να χάσει τη ζωή της μια τουρίστρια, η Βουλευτής Ευαγγελία Κουρουπάκη κατέθεσε σχετική   ερώτηση

στη Βουλή ζητώντας λύση στο ζήτημα της υποστελέχωσης του ιατρείου του αεροδρομίου που αποδεικνύεται επιβλαβής τόσο για την υγεία ταξιδιωτών και εργαζομένων όσο και για την τουριστική εικόνα του νομού Χανίων.

Το κείμενο της Ερώτησης αναφέρει :

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗΣ ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΚΑΧΝΔ

Πριν από 2 μέρες μια 54χρονη γυναίκα ταξιδιώτης για Δανία (μετά από διακοπές στα Χανιά)  άφησε την τελευταία της πνοή στο αεροδρόμιο Χανίων “Γιάννης Δασκαλογιάννης”. Το απόγευμα της ίδιας μέρας ένας ακόμη επισκέπτης των Χανίων υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο. Και τα δύο περιστατικά αντιμετωπίστηκαν  από ιδιώτες γιατρούς που βρισκόταν στο χώρο του αεροδρομίου, διότι  εκείνη την ημέρα το αεροδρόμιο δεν διέθετε γιατρό. Η γιατρός που διορίστηκε το 2008 στον κρατικό αερολιμένα Χανίων για πρωινή εργασία από Δευτέρα έως Πέμπτη λείπει με άδεια ανατροφής τέκνου από τις 9 Μαΐου 2011 (έως τις 24 Οκτωβρίου). Η αντικατάστασή της έγινε από αγροτικό γιατρό που παρουσιάζεται στον αερολιμένα μόνο 2 μέρες την εβδομάδα και μόνο με πρωινό ωράριο.

Το τραγικό περιστατικό του θανάτου της 54χρονης γυναίκας μας υπενθυμίζει με τον πιο δραματικό τρόπο ότι η Ελληνική Πολιτεία δεν εφαρμόζει ούτε τις αποφάσεις της, ούτε ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις της που πηγάζουν από τις διεθνείς συμβάσεις. Σύμφωνα με τη Σύμβαση του Σικάγο αλλά και την Κοινή Υπουργική Απόφαση ( Υ3α/ΓΠ/61522/16-06-07 – ΦΕΚ Β/822/2007) η Πολιτεία υποχρεούται να παρέχει ιατρική κάλυψη και στον συγκεκριμένο αερολιμένα  καθ’όλη τη διάρκεια της λειτουργίας του, δηλαδή όλο το εικοσιτετράωρο.

Διαπιστώνεται, λοιπόν, αδυναμία ιατρικής κάλυψης των επιβατών και των εργαζομένων του αερολιμένα Χανίων πρόβλημα που αποκτά ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις κατά την τουριστική περίοδο.

Με βάση τα προαναφερθέντα, ερωτάσθε κύριοι Υπουργοί :

Προτίθεστε να επιλύσετε άμεσα το θέμα της υπολειτουργίας του ιατρείου στο αεροδρομίου Χανίων επιδεικνύοντας έτσι τον απαιτούμενο σεβασμό στην υγεία και τη σωματική ακεραιότητα  εργαζομένων και επιβατών  και προστατεύοντας την τουριστική φήμη των Χανίων ;

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

27 στις 50 επέστρεψαν στη βίαιη σχέση λόγω… φτώχειας και έλλειψης δομών φιλοξενίας

Ελλείψει υποστήριξης, οι κακοποιημένες γυναίκες επιστρέφουν στην πλειονότητά τους στην βίαιη σχέση από την οποία…

31 seconds ago

Η δικαστική απόφαση που ξεμπροστιάζει τις απάτες εταιρίας διαχείρισης κόκκινων δανείων – Πώς αρπάζουν περιουσίες

Υπότροπος για κακομεταχείριση δανειοληπτών – Η κυβέρνηση δεν έχει προβλέψει την αφαίρεση της άδειας λειτουργίας…

3 mins ago

Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Κυριακή για το τραγικό δυστύχημα στον ΒΟΑΚ στο ύψος του Γαλατά

Το Σωματείο Επισιτισμού Ν. Χανίων καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου στον κόμβο…

42 mins ago

Νέο αίτημα Μαλανδράκη για δημιουργία Λιμενικού Σταθμού στο λιμάνι Κολυμπαρίου

Ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Γιάννης Μαλανδράκης, επανέρχεται με νεότερο έγγραφο του, που απέστειλε στον Υπουργό…

44 mins ago

Γνωριμία με τον Κρητικό Λαβύρινθο

Προβολή και συζήτηση αφιερωμένη στον κρητικό Λαβύρινθο, μυθολογικό και πραγματικό, θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Τετάρτη…

52 mins ago

Κρήτη: 19 χρόνια κάθειρξη στον παππού που «έβλεπε» σεξουαλικά τα τέσσερα εγγόνια του – Το έριξε στο αλκόολ

Ακόμα και τα ίδια του τα εγγόνια, τέσσερα στον αριθμό, «έβλεπε» σεξουαλικά ηλικιωμένος, ο οποίος…

54 mins ago

This website uses cookies.