ΤΟΠΙΚΑ

Σε δημοπράτηση έργα οδικής ασφάλειας 16,5 εκατ.ευρώ στον ΒΟΑΚ – Ο ΟΑΚ προϊστάμενη αρχή για τα έργα στον ΒΟΑΚ

Σε δημοπράτηση βγήκαν έργα οδικής ασφάλειας στον ΒΟΑΚ, έναν από τους πλέον θανατηφόρους οδικούς άξονες της Ελλάδας. Αντικείμενο του έργου είναι η εκτέλεση εργασιών συντήρησης – βελτίωσης – αποκατάστασης του Εθνικού Οδικού Δικτύου αρμοδιότητας της Περιφέρειας Κρήτης, σε εφαρμογή του Ν. 3481/2006 και με προτεραιότητα στον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης που παρουσιάζει μεγάλη επικινδυνότητα και μεγάλο αριθμό ατυχημάτων.

Οι επεμβάσεις αυτές αφορούν κυρίως στην: αποκατάσταση του ασφαλτοτάπητα σε θέσεις που αυτός έχει υποστεί φθορές, βελτίωση της πρόσφυσης του οδοστρώματος σε τμήματα του Β.Ο.Α.Κ. που παρουσιάζουν υψηλή επικινδυνότητα λόγω ολισθηρότητας και μεγάλο αριθμό ατυχημάτων, συντήρηση της οριζόντιας σήμανσης σε όλο το μήκος του ΒΟΑΚ, αφαίρεση οριζόντιας σήμανσης, συντήρηση – ανακατασκευή αρμών διαστολής καταστρώματος γεφυρών, αποκατάσταση τοπικών αστοχιών των στοιχείων της οδού (όπως αποκατάσταση τάφρων σε τμήματα που έχουν υποστεί καθίζηση, αποκατάσταση μεταβατικών επιχωμάτων που έχουν διαβρωθεί κλπ), καθαρισμό οχετών – τεχνικών τάφρων και άρση καταπτώσεων και κλαδοκοπές.

Το κόστος του έργου εκτιμήθηκε σε 16,5 εκατ.ευρώ (ποσό με ΦΠΑ, ποσό χωρίς ΦΠΑ 13,3 εκατ.ευρώ). Η δημοπράτηση του έργου θα πραγματοποιηθεί στις 2 Σεπτεμβρίου και στις 9 του ίδιου μήνα θα αποσφραγιστούν οι προσφορές.

Αναθέτουσα Αρχή του έργου είναι η Περιφέρεια Κρήτης. Η διάρκεια των έργων ορίστηκε σε 24 μήνες από την ημέρα υπογραφής της σχετικής σύμβασης. Η χρηματοδότηση του έργου θα καλυφθεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Ο ΟΑΚ προϊστάμενη αρχή για τα έργα στον ΒΟΑΚ

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

ΠΑΣΟΚ: Ο Νίκος Παπανδρέου στηρίζει Χάρη Δούκα στον β’ γύρο

Με άρθρο του ο Νίκος Παπανδρέου τόνισε πως θα στηρίξει την υποψηφιότητα του Χάρη Δούκα στον δεύτερο γύρο των…

1 hour ago

Συναυλία για Τέμπη: «Να μεταδοθεί δωρεάν και ζωντανά σε όλη τη χώρα» – Η ανάρτηση του Θανάση Παπακωνσταντίνου

Να μεταδοθεί ζωντανά σε όλη τη χώρα η συναυλία μνήμης για τα Τέμπη στο Καλλιμάρμαρο προτείνουν οι καλλιτέχνες που θα συμμετάσχουν,…

1 hour ago

Ο Χρήστος Γαρμπιδάκης μιλά για την πορεία του και το Μουσικό Φεστιβάλ Χανίων “2”: “Η φύση και η ambient μουσική έχουν μια βαθιά σύνδεση”

Το Μουσικό Φεστιβάλ Χανίων για δεύτερη χρονιά θα δώσει την ευκαιρία στο Χανιώτικο κοινό να…

1 hour ago

ΟΑΚ: Συνάντηση για τα προβλήματα λειψυδρίας σε περιοχές του Δήμου Πλατανιά

Συνάντηση με φορείς του Δήμου Πλατανιά, με αντικείμενο τη «λειψυδρία», πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 10/10/2024 στις…

3 hours ago

Τριάντα τρεις απινιδωτές τελευταίας γενιάς προσφορά της Περιφέρειας Κρήτης θα δοθούν στους Δήμους της Π.Ε Ρεθύμνου

Στο πλαίσιο του πρωτοποριακού προγράμματος «ΖΩΗ» της Περιφέρειας Kρήτης, που στοχεύει στην εκπαίδευση των πολιτών…

3 hours ago

This website uses cookies.