Σε διαβούλευση με τους εμπλεκόμενους φορείς η παραμονή των στρατιωτικών δικαστηρίων στην Κρήτη

Απάντηση Πάνου Μπεγλίτη στον Σήφη Βαλυράκη

Η τελική απόφαση για τη συγχώνευση ή μη των στρατιωτικών δικαστηρίων της Κρήτης που εδρεύουν στα Χανιά με αυτά των Αθηνών, θα ληφθεί μετά τη διαβούλευση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, απαντά ο Υπουργός Πάνος Μπεγλίτης στο Βουλευτή Χανίων του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Σήφη Βαλυράκη.

Όπως αναφέρει ο κ. Μπεγλίτης μετά και τα στοιχεία που του κατέθεσε με ερώτηση ο Χανιώτης Βουλευτής ζητώντας να παραμείνουν τα Χανιά έδρα των στρατιωτικών δικαστηρίων της Κρήτης, το ΥΠΕΘΑ, έδωσε εντολή για τη διερεύνηση – σύνταξη μελέτης από 4μελή Ειδική Επιτροπή της Διεύθυνσης Στρατιωτικής Διοίκησης του Υπουργείου, αποτελούμενη από δύο Αναθεωρητές, έναν Στρατιωτικό Δικαστή Α΄ και έναν Αξιωματικό ως Γραμματέα. Η Μελέτη υποβλήθηκε ήδη στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και η απόφαση θα ληφθεί σύντομα.

Υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Βαλυράκης ανέφερε μεταξύ άλλων στην ερώτησή του ότι «τα Χανιά πρέπει να παραμείνουν έδρα των στρατιωτικών δικαστηρίων της Κρήτης, αφενός γιατί η Περιφέρεια Κρήτης παρουσιάζει σημαντικές ιδιαιτερότητες που καθιστούν ασύμφορη την κατάργηση των στρατιωτικών δικαστηρίων του Νομού και την ενσωμάτωσή τους στα αντίστοιχα Αθηναϊκά δικαστήρια. Η προσφορά του Στρατοδικείου, του Ναυτοδικείου και του Αεροδικείου που εδρεύουν σήμερα στα Χανιά είναι πολύ σημαντική τόσο για την απονομή της στρατιωτικής δικαιοσύνης όσο και για την εξυπηρέτηση των εμπλεκομένων προσώπων σε αυτά.

Μια ενδεχόμενη κατάργηση –επεσήμανε στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας ο Χανιώτης Βουλευτής– θα προκαλέσει αποδυνάμωση του Νομού και παράλληλα θα αποτελέσει τροχοπέδη στην απονομή της στρατιωτικής δικαιοσύνης στην Κρήτη. Καταλήγοντας στην ερώτησή του ο κ. Βαλυράκης ανέφερε ότι η κατάργηση των Στρατιωτικών δικαστηρίων δεν θα πετύχει εξοικονόμηση πόρων, αλλά αντίθετα θα καταστεί οικονομικά επιζήμια.»

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

MRB: Πέμπτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ – Συμφωνούν με την αποπομπή Κασσελάκη οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ – Ανεβαίνει ο Πολάκης στη μάχη διαδοχής

Την αλλαγή στους συσχετισμούς του πολιτικού σκηνικού καταγράφει η δημοσκόπηση της MRB για λογαριασμό του Open. Την…

8 hours ago

“Ο Θεός της Σφαγής” από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης από τις 2 Οκτώβρη – Δείτε το τρέιλερ

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης συνεργάζεται για δεύτερη φορά με τον σκηνοθέτη Μάνο Βαβαδάκη, μετά την πετυχημένη «Πανώρια» του…

8 hours ago

Η στέγη παραδομένη στην αγορά, η «γενιά των ενοικιαστών» χωρίς κρατική μέριμνα

του Θάνου Καμήλαλη Η Ελλάδα είναι σταθερά η χώρα με το υψηλότερο κόστος στέγασης σε…

9 hours ago

Νίσυρος: Με απέλαση απειλείται ο πατέρας που είχε καταγγείλει αρχαιοφύλακα για παρενόχληση του γιου του

Με απέλαση απειλείται ο πατέρας που είχε καταγγείλει αρχαιοφύλακα για παρενόχληση του γιου του στη…

9 hours ago

Σοκ από ψήφισμα στο Ευρωκοινοβούλιο: Η Ουκρανία πρέπει να είναι σε θέση να πλήξει νόμιμους στρατιωτικούς στόχους στη Ρωσία – Με πυρηνικό παγκόσμιο πόλεμο προειδοποιεί η Μόσχα

Σε ψήφισμά του, το Κοινοβούλιο ζητά να αρθούν οι περιορισμοί που εμποδίζουν την Ουκρανία να χρησιμοποιήσει δυτικά…

9 hours ago

Οπαδοί της Celtic στο λαό της Παλαιστίνης: «You ‘ll never walk alone»

Ηκερκίδα της Celtic FC στον αγώνα με τη SK Slovan Bratislava για το UEFA Champions League στη…

9 hours ago

This website uses cookies.