Σε 24ωρη απεργία την 1η Δεκεμβρίου προχωρούν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ

Εικοσιτετράωρη απεργία για την 1η Δεκεμβρίου εξήγγειλαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ την Τρίτη, κατά του νέου προϋπολογισμού του 2012 που αναμένεται να ψηφίσει η νέα κυβέρνηση συνεργασίας.
«Όσο συνεχίζεται αυτή η πολιτική που αφήνει πίσω της κοινωνικά κουφάρια τόσο εμείς θα είμαστε σταθερά απέναντι γιατί στρατηγικά διαφωνούμε και με κάθε τρόπο θα εναντιωνόμαστε», δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γ.Παναγόπουλος.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η ΓΣΕΕ σε ανακοινωσή της, αντιδρώντας στα νέα σκληρά μέτρα λιτότητας και περικοπής των κοινωνικών παροχών που περιλαμβάνει ο προϋπολογισμός του 2012, κατ’ απαίτηση του μνημονίου, η Εκτελεστική Επιτροπή αποφάσισε την πραγματοποίηση 24ωρης γενικής απεργίας την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου και συλλαλητήριο στις 11 το πρωί στο Πεδίον του Άρεως.

Η απεργία αυτή, επισημαίνει η ΓΣΕΕ, είναι μία αγωνιστική απάντηση στην συνεχιζόμενη αντεργατική πολιτική των εφεδρειών/απολύσεων, της περικοπής και ανατροπής των ασφαλιστικών δικαιωμάτων και των ΒΑΕ, καθώς και των νέων φορολογικών βαρών κατά των εργαζομένων.

Η ΓΣΕΕ τονίζει ότι θα συνεχίσει τον αγώνα «με στόχο την αλλαγή της αδιέξοδης και καταστροφικής πολιτικής, η οποία το μόνο που καταφέρνει είναι να εντείνει την ύφεση, να αυξάνει δραματικά την ανεργία, το χρέος, τα ελλείμματα, τις κοινωνικές ανισότητες και τη φτώχεια».

Από την πλευρά της η ΑΔΕΔΥ τονίζει ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι αντιδρούν στη «μνημονιακή» πολιτική και στο νέο «μνημονιακό» προϋπολογισμό, ο οποίος έρχεται να επισφραγίσει τα αντεργατικά μέτρα του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος και του Πολυνόμου, επιτείνοντας ταυτόχρονα τη φορο-λεηλασία σε βάρος των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των φτωχών και μεσαίων στρωμάτων.

in.gr

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Κυριακή για το τραγικό δυστύχημα στον ΒΟΑΚ στο ύψος του Γαλατά

Το Σωματείο Επισιτισμού Ν. Χανίων καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου στον κόμβο…

30 mins ago

Νέο αίτημα Μαλανδράκη για δημιουργία Λιμενικού Σταθμού στο λιμάνι Κολυμπαρίου

Ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Γιάννης Μαλανδράκης, επανέρχεται με νεότερο έγγραφο του, που απέστειλε στον Υπουργό…

32 mins ago

Γνωριμία με τον Κρητικό Λαβύρινθο

Προβολή και συζήτηση αφιερωμένη στον κρητικό Λαβύρινθο, μυθολογικό και πραγματικό, θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Τετάρτη…

40 mins ago

Κρήτη: 19 χρόνια κάθειρξη στον παππού που «έβλεπε» σεξουαλικά τα τέσσερα εγγόνια του – Το έριξε στο αλκόολ

Ακόμα και τα ίδια του τα εγγόνια, τέσσερα στον αριθμό, «έβλεπε» σεξουαλικά ηλικιωμένος, ο οποίος…

42 mins ago

Σοβαρές κατηγορίες για μεθοδεύσεις στην επιτροπή του Ιστορικού Μουσείου Αρμένων

Ο Γιώργος Λιμαντζάκης, μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Ιστορικού Μουσείου Αρμένων, έχει καταγγείλει μια σειρά…

45 mins ago

Πολίτες του Πλατανιά ζητούν την ολοκλήρωση του έργου υπογειοποίησης του ηλεκτρικού δικτύου

Με ανοικτή επιστολή προς τον Δήμο Πλατανιά, κάτοικοι και σύλλογοι της περιοχής εκφράζουν την ανησυχία…

48 mins ago

This website uses cookies.