Categories: ΤΟΠΙΚΑ

Σε Total-Edison-ΕΛΠΕ η έρευνα για υδρογονάνθρακες στο Ιόνιο και Κρήτη

Υπεγράφη από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνο Σκουρλέτη, η απόφαση για την παραχώρηση των δικαιωμάτων έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων για την θαλάσσια «Περιοχή 2 (Block 2)» στο Ιόνιο.

Με την απόφαση και την οριστικοποίηση της σύμβασης που θα ακολουθήσει ύστερα από διαπραγματεύσεις με την Κοινοπραξία στην οποία συμμετέχουν τα Ελληνικά Πετρέλαια , η γαλλική TOTAL και η ιταλική EDISON ανοίγει ο δρόμος για την υλοποίηση ερευνητικών εργασιών για πρώτη φορά στη θαλάσσια περιοχή του Ιονίου.

Υπενθυμίζεται ότι οι παραχωρήσεις γίνονται στο πλαίσιο του διαγωνισμού που προκηρύχθηκε το 2014 για την παραχώρηση 20 συνολικά θαλάσσιων περιοχών στο Ιόνιο και το νότιο Κρητικό πέλαγος.

Μετά το «οικόπεδο 2» , δυτικά της Κέρκυρας, εκκρεμεί στο πλαίσιο του ίδιου διαγωνισμού η υπογραφή σύμβασης για τα οικόπεδα 1 (ΒΑ της Κέρκυρας) και 10 (στον Κυπαρισσιακό κόλπο) για τα οποία προτιμητέος επενδυτής έχει ανακηρυχθεί η ΕΛΠΕ.

Σε εκκρεμότητα είναι, επίσης, η υπογραφή συμβάσεων για τρεις χερσαίες περιοχές της Δυτικής Ελλάδας1 ‘Αρτα-Πρέβεζα, ΒΔ Πελοπόννησος (ΕΛΠΕ) και Energean (Αιτωλοακαρνανία).

ΑΠΕ-ΜΠΕ

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Φυλαχτό του Ρομπέρτο Μπολάνιο την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου και το Σάββατο 26 Οκτωβρίου στο Ηράκλειο

(Βασισμένο στο βιβλίο: ΦΥΛΑΧΤΟ του Ρομπέρτο Μπολάνιο Copyright© 1999, The Heirs of Roberto Bolaňo All…

2 mins ago

Μαχητική κινητοποίηση της Επιτροπής Ειρήνης για τον όλεθρο στη Μέση Ανατολή – Νέα κινητοποίηση την Τρίτη ενάντια στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΝΑΤΟ

Το ανελέητο σφυροκόπημα από το κράτος-τρομοκράτη του Ισραήλ που σπέρνει τον όλεθρο στους λαούς της…

9 mins ago

Κάλεσμα σε συλλαλητήριο στα Χανιά για τον Μοχάμεντ Καμράν: Να τιμωρηθούν οι δολοφόνοι

Η ΚΕΕΡΦΑ Χανίων καταγγέλλει τον βασανισμό και τη δολοφονία του μετανάστη ντελιβερά Μοχάμεντ Καμράν Ασίκ…

14 mins ago

Χανιά: Σύσκεψη την Παρασκευή με αφορμή την απόλυση εκπαιδευτικών για συνδικαλιστική δράση

Η κυβέρνηση προχωρά σε πρωτοφανείς απολύσεις εκπαιδευτικών, επικαλούμενη συνδικαλιστική δράση. Τρεις εκπαιδευτικοί της ΕΛΜΕ Πειραιά,…

18 mins ago

Η Μπακογιάννη είπε στον Πολάκη: «Τέτοιο χάλι δεν έχει ξανασυμβεί» – «Τον αντρειωμένο μην τον φοβάσαι, θα βρει την άκρη», είπε ο Πολάκης

Χαλαρό διάλογο για την εσωκομματική «θύελλα» του ΣΥΡΙΖΑ είχαν το πρωί της Τετάρτης στην Βουλή η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Παύλος Πολάκης.…

28 mins ago

Ατελείωτη ταλαιπωρία λόγω των έργων στην οδό Κυδωνίας | Φωτός

Η ταλαιπωρία των Χανιωτών τις τελευταίες ημέρες είναι τεράστια λόγω εργασιών τόσο στην οδό Κυδωνίας…

2 hours ago

This website uses cookies.