Categories: ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Σημαντικές επιτυχίες του ΤΑΛΩΣ ANEK LINES στα 23α Καζαντζάκεια

Με 11 Χρυσά, 9  Αργυρά και 8 Χάλκινα μετάλλια στις αποσκευές της επέστρεψε η αποστολή του ΤΑΛΩ από το Ηράκλειο όπου συμμετείχε με αρκετούς  αθλητές στα 23α Καζαντζάκεια που διοργάνωσε ο ΠΟΗ Κάστρο σε συνεργασία με τον ΔΟΠΑΦΜΑΗ, την Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας και την τοπική αυτοδιοίκηση της περιοχής από 26 έως 28 Απριλίου. Ο συναγωνισμός ήταν εντονότατος και υψηλού επιπέδου αφού η διοργάνωση είχε οριστεί ως το 2ο Κύπελλο Ελλάδας Ποδηλασίας Δρόμου και συμμετείχαν ποδηλατικά σωματεία από όλη την χώρα.

Συγκεκριμένα στον  1ο αγώνα αντοχής 111 χλμ την Παρασκευή 26/4 ο Μιχάλης Κορτσιδάκης ήταν 11ος , ο Δημήτρης Ροβάκης 23ος, ο Σταμάτης Πανιεράκης 31ος , ο Θεοχάρης Λεδάκης 32ος, ο Ιωάννης Νούσιος 46ος, ο Χρήστος Σταματάκης 47ος και  ο Σταύρος Σταματάκης 48ος.

Το πρωί του Σαββάτου 27/4 στον αγώνα Ατομικής Χρονομέτρησης που διεξήχθη σε ανηφορική διαδρομή στην περιοχή του Αρόλιθου στην Παλαιά Εθνική Οδό προς Ρέθυμνο, στην κατηγορία των Παίδων ο Γιάννης  Πανηγυράκης με μικρή διαφορά  από τον πρώτο νικητή κατέλαβε την 2η  θέση και το αργυρό μετάλλιο με τον Δημήτρη Καλλιβρετάκη να ακολουθεί 3ος κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο. Στον ίδιο αγώνα των Παίδων ο Γιάννης Κουβαριτάκης ήταν 5ος, ο Κωνσταντίνος Κανουπάκης  8ος, ο Φοίβος Νερατζάκης  9ος και  ο Μανόλης Χατζηαγγελάκης 10ος , ενώ στην κατηγορία Ανδρών-Εφήβων ο Μιχάλης Κορτσιδάκης κατετάγη 8ος, ο Γιάννης Κακαβελάκης 13ος , ο Δημήτρης Ροβάκης 23ος, ο Θεοχάρης Λεδάκης 32ος, ο Σταμάτης Πανιεράκης 35ος, ο Ιωάννης Νούσιος 44ος,ο Σταύρος Σταματάκης 47ος και ο Χρήστος Σταματάκης  49ος . Στην κατηγορία Μάστερ Α την νίκη και το χρυσό μετάλλιο  πήρε ο Χριστόφορος Ψαράκης ενώ  4ος ήταν ο Δημήτρης Λυμπέρης, στους Μάστερ Β ο Παύλος Λυδάκης αναδείχτηκε 1ος νικητής με 3ο τον Δημήτρη Μαρκογιαννάκη και στην κατηγορία των Μάστερ Γ την 1η θέση πήρε ο Χρήστος Ανεσιάδης.

Την ίδια ημέρα, στον  2ο αγώνα αντοχής που έγινε σε μια όμορφη αλλά και αρκετά  δύσκολη διαδρομή στην ενδοχώρα του Νομού Ηρακλείου οι αθλητές του ΤΑΛΩ κατέκτησαν την 1η θέση και το χρυσό μετάλλιο στις 4 από τις 5 κατηγορίες. Ο Δημήτρης Καλλιβρετάκης στους Παίδες, ο Χρήστος Πελακανάκης στους Μάστερ Α, ο Παύλος Λυδάκης στους Μάστερ Β και ο Χρήστος Ανεσιάδης στους Μάστερ Γ. Στους Παίδες ο Πανηγυράκης κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο, με τους Κανουπάκη και  Χατζηαγγελάκη να τερματίζουν λίγο πιο πίσω στην παρθενική τους συμμετοχή σε ένα τόσο απαιτητικό αγώνα. Στην κατηγορία των Μάστερ Α ο Χριστόφορος Ψαράκης ήταν 2ος και ο Λυμπέρης 3ος, στους Μάστερ Β ό Μαρκογιαννάκης 5ος.  Ο Γιάννης Κακαβελάκης κατετάγη 12ος στην κοινή κατηγορία Ανδρών/Εφήβων (2ος μεταξύ των εφήβων αθλητών), ο Μιχάλης Κορτσιδάκης 13ος, ο Δημήτρης Ροβάκης 29ος και ο Θεοχάρης Λεδάκης 35ος.

Το πρωί της Κυριακής 28/4 στον τελευταίο αγώνα του τριημέρου διεξήχθη το Σιρκουΐ στην παραλιακή της πόλης του Ηρακλείου με την συμμετοχή και μικρών αθλητών από όλη την Κρήτη. Στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου κατακτώντας χρυσά μετάλλια ανέβηκαν από τον ΤΑΛΩ:  η Ειρήνη Κουρμούλη στην κατηγορία των Πανκορασίδων, ο Γιάννης Πανηγυράκης στους Παίδες, ο Βαγγέλης Κουτρουμπάς στους Μάστερ Α και ο Δημήτρης Μαρκογιαννάκης στους Μάστερ Β.

Στον αγώνα των παίδων η νίκη κρίθηκε κυριολεκτικά πάνω στο νήμα αφού δύο αθλητές του ΤΑΛΩ μαζί με ένα ακόμη αθλητή του ΑΟ ΚΥΔΩΝ έφτασαν μαζί στην γραμμή τερματισμού και χρειάστηκε η βοήθεια της κάμερας για να αναδειχθεί τελικά νικητής ο Γιάννης Πανηγυράκης με 2ο  τον Δημήτρη Καλλιβρετάκη.  Ακολούθησαν στην 4η θέση ο Κουβαριτάκης, στην 8η ο Νερατζάκης, ενώ ο Κανουπάκης ήταν 11ος και ο Χατζηαγγελάκης 12ος .  Στα Μίνι Μικρά ο Κώστας Λιοδάκης ήταν 2ος και η Σοφία Λιοδάκη 1η στα Μίνι μεγάλα κορίστσια, ο Μιχάλης Καστρινάκης  ήταν 3ος στους Παμπαίδες  και η Ειρήνη Παπαδαντώνάκη 4η στις Πανκορασίδες.

Στον αγώνα των Ανδρών/Εφήβων μετά από ένα συναρπαστικό αγώνα οι αθλητές του ΤΑΛΩ συνεργαζόμενοι άψογα οδήγησαν τον Δημήτρη Χαϊδεμενάκη στο τελικό σπριντ όπου έχασε πάνω στην νήμα την νίκη από τον Χάρη Καστραντά του ΠΟΗ Κάστρο καταλαμβάνοντας τελικά την 2η θέση και το αργυρό μετάλλιο, ακολουθούμενος από τον Γιάννη Κακαβελάκη και Χρήστο Σταματάκη στην 3η και 4η θέση αντίστοιχα. Στον αγώνα των Μάστερ που είχαν κοινή εκκίνηση με τους Παίδες, 1ος νικητής στους Μάστερ Α ήταν ο Βαγγέλης Κουτρουμπάς, 2ος ο Ψαράκης, 3ος ο Πελεκανάκης, 4ος ο Λυμπέρης. Στους Μάστερ Β 1ος ο Μαρκογιαννάκης και 2ος ο Λυδάκης ενώ στους Μάστερ Γ ο Χρήστος Ανεσιάδης ήταν 2ος και ο Ηλίας Λιοδάκης 3ος.

O ΤΑΛΩΣ ευχαριστεί θερμά τους όλους τους αθλητές που συμμετείχαν τον χρυσό χορηγό ΑΝΕΚ LINES, τους χορηγούς IDEAL bikes, ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΙΟ, MINOA PALACE resort and spa, Μικρό Καφενείο, Κατάστημα ΚΑΚΑΟΥΝΑΚΗΣ και καφέ ΦΟΙΝΙΚΑΣ.

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Στα Χανιά ο Κώστας Λαπαβίτσας στις 23 Μαΐου

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΜέΡΑ25 Κώστας Λαπαβίτσας θα βρεί στα Χανιά την Πέμπτη 23 Μαΐου.…

10 hours ago

Το γνώθι σ’ αυτόν ή Κρητών «έπαινοι» (αρέσει δεν αρέσει…) – Από αρχαιοτάτων χρόνων σφαζόμασταν μεταξύ μας

Του Μιχάλη Κατσανεβάκη * ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ Οι αρχαίοι  ιστορικοί για την Κρήτη γράφουν: «… γης από…

10 hours ago

Δεκαετίες μετά την δημιουργία επιτροπής για το Μνημειακό Συγκρότημα για τη Μάχη της Κρήτης, τίποτα δεν έχει γίνει

Του Νίκου Αγγελάκη 83 χρόνια πέρασαν από την Μάχη της Κρήτης τη συγκλονιστική και ανεπανάληπτη…

10 hours ago

Οι κορυφαίοι του στίβου την Κυριακή στα «Βενιζέλεια»

Με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον αναμένονται και φέτος οι διεθνείς αγώνες στίβου «Βενιζέλεια» που θα φιλοξενηθούν…

10 hours ago

Αντ. Ροκάκης προς Υφυπουργό Εργασίας: Σημαντικές οι προκλήσεις της επιχειρηματικότητας των Χανίων

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χανίων στη σύσκεψη εργασίας έθεσε στον Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης…

10 hours ago

Κρήτη: Ελεύθερος ο 21χρονος φαντάρος για τον υποτιθέμενο βιασμό

Αξέχαστη θα μείνει για τον 21χρονο Ηρακλειώτη η τραυματική εμπειρία που έζησε μετά την καταγγελία…

11 hours ago

This website uses cookies.