Το ερευνητικό έργο Biovalue «Παραγοντικό εργαλείο προσομοίωσης για τη βελτίωση της βιοποικιλότητας στην αγροδιατροφική αλυσίδα από το πιρούνι ως το χωράφι» (Fork-to-farm agent-based simulation tool augmenting BIOdiversity in the agri-food Value chain-Biovalue) που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Horizon2020, ανακηρύχθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως το «Πρόγραμμα του μήνα για το Νοέμβριο 2022», για τη συμβολή που αναμένεται να έχει στην ενίσχυση της αγρο-βιοποικιλότητας.
Το έργο προτείνει την εισαγωγή υποχρησιμοποιούμενων ποικιλιών δημητριακών, οσπρίων και φυλλωδών και φρουτωδών λαχανικών στην ευρωπαϊκή αλυσίδα αξίας αγροδιατροφικών προϊόντων ως μέσο αντιμετώπισης καίριων προβλημάτων που σχετίζονται με την αγρο-βιοποικιλότητα, την επισιτιστική ασφάλεια, τη διατροφή και την κλιματική αλλαγή. Κύριο παραδοτέο του έργου και εργαλείο χάραξης πολιτικών για τη βιοποικιλότητα είναι ένα εργαλείο προσομοίωσης που θα αναλύει την επίδραση διαφόρων συνεπειών, όπως η αυξημένη βιοποικιλότητα, τα σενάρια κλιματικής αλλαγής και η διαθεσιμότητα νερού σε επίπεδο αγροκτήματος, τοπικό, περιφερειακό και ΕΕ.
Στο Biovalue που συντονίζεται από το ΑΠΘ με υπεύθυνο τον ομότιμο καθηγητή του τμήματος Γεωπονίας και επισκέπτη καθηγητή του ΜΑΙΧ, κ. Κ. Μάττα, συμμετέχουν 17 εταίροι μεταξύ αυτών και το ΜΑΙΧ, που προέρχονται από 12 διαφορετικές χώρες, όπως Νορβηγία, Ουγγαρία, Γαλλία, Κύπρος, Ισπανία, Εσθονία, Γερμανία, Τουρκία, Ιταλία, Γεωργία και Σερβία.
Ακολουθήστε το agonaskritis.gr στο Google News και στο facebook και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Την επιβεβλημένη ανάγκη παράτασης της προθεσμίας υποβολής δηλώσεων στο Κτηματολόγιο πέραν της 30ης/11/2024, φέρνει στη Βουλή των…
Συμβουλές προς τους καταναλωτές, κατά τη διάρκεια των φετινών εκπτώσεων της Black Friday και της…
Από το βιβλίο του Γιώργου Χαρβαλιά "Αίμα, λήθη και υποτέλεια - Η άγνωστη ελληνογερμανική ιστορία...":…
του Θάνου Καμήλαλη Η Ελλάδα είναι σταθερά η χώρα με το υψηλότερο κόστος στέγασης σε σχέση…
Το Σάββατο το βράδυ ήμουν στον Σταυρό του Νότου, όπου εμφανίστηκαν οι Σπύρος Γραμμένος και…
Φίλες και φίλοι, σας γράφω σήμερα πίτες γλυκές που έχω φτιάξει και έχουν πάντα επιτυχία.…
This website uses cookies.