Categories: ΤΟΠΙΚΑ

Σκάκι: Συνεχίζεται με αμείωτο ενδιαφέρον το 7ο Διεθνές Τουρνουά στην Παλαιόχωρα

Οι… μάχες στο 7ο Διεθνές Σκακιστικό Τουρνουά Παλαιόχωρας… άναψαν για τα καλά. Η επίσημη ενημέρωση για τους αγώνες:

Με αμείωτο ενδιαφέρον συνεχίζονται οι αγώνες για το 7ο Διεθνές Σκακιστικό Τουρνουά Παλαιόχωρας. Πλησιάζουμε στη μέση του πρωταθλήματος και οι μάχες έχουν ανάψει για τα καλά! Μόνο τέσσερις παίκτες έχουν απομείνει στην κορυφή με το απόλυτο σκορ 4 νίκες σε ισάριθμους αγώνες και αυτοί είναι ο GM Al. Delchev (BUL), o GM Gupta Ab (IND), o GM Werle Jan (NED)  καιοΙΜ An. Mhamal (IND) αλλά μία ματιά στην βαθμολογία αρκεί για να δούμε ότι αυτό δεν εξασφαλίζει τίποτα για την ώρα.

Άλλο ένα γκρουπ 16 παικτών ακολουθεί με μόνο μισό βαθμό διαφορά δείχνοντας έτσι και την μαχητικότητα των αγώνων. Στο γκρουπ αυτό ξεχωρίζουν και τα ονόματα των τριών Ελλήνων παικτών του GM Σπ. Σκέμπρη του GM Σπ. Καπνίση και του Θεοδουλίδη Θεοδ. ο οποίος έχει ένα εξαιρετικό ξεκίνημα σύμφωνα με την ΕΛΟ του.

Στην βαθμολογία γυναικών έχουμε τριπλή ισοβαθμία στην κορυφή με την WGM Djingarova Em. (BUL) και τις Ελληνίδες πρωταθλήτριες Παπαθανασίου Ελ. Και Καφετζή Αγγ. να έχουν από 2,5 βαθμούς.  Αρκετά όμως είναι και τα εντυπωσιακά αποτελέσματα από τους μικρούς Χανιώτες σκακιστές δείχνοντας τις δυνατότητες που προσφέρει ένα τέτοιο τουρνουά. Ενδεικτικά αναφέρουμε τις δύο ισοπαλίες του εννιάχρονου Φυντριλάκη Κυρ. με τον Ιταλό Mateo Z. (2207) και την Γαλλίδα Iasman In. (1954)! Ο Πετράκης Στ. κέρδισε τον Σουηδό Stahlberg Ad. (2015), ο Σπ. Ναούμ ισοπαλία με τον Ινδό Pr. Rao (2455) και ο Τζαγκαράκης Παν. που κέρδισε την Ασβεστοπούλου Ευδ. (1691).

Από τις παράλληλες εκδηλώσεις χθες έγινε η εκδρομή στο Ελαφονήσι ενώ αύριο το βράδυ ακολουθεί το ομαδικό τουρνουά γρήγορου σκακιού.

Οι αγώνες διεξάγονται καθημερινά στις 5:30 μμ. και υπάρχει ζωντανή μετάδοση και live streaming  των κυριοτέρων παρτίδων μέσα από την ιστοσελίδα της Σκακιστικής Ακαδημίας Χανίων  www.chaniachess.gr

Μέγας χορηγός του 7ου Διεθνούς Τουρνουά Παλαιόχωρας είναι η Υδροαιολική ΑΙΓΑΙΟΥ  Α.Ε. ενώ λοιποί χορηγοί είναι :ο ΟΤΕ , η ΑΝΕΚ LINES, το PILOT BEACH RESORT ,το καφεκοπτείο ΑΡΧΟΝΤΑΚΗΣ, η Θ ΣΧΕΤΑΚΗΣ Α.Ε και το Simple City, το Κατάστημα Ηλεκτρικών ειδών Σκορδυλάκης ,τα οπτικά κέντρα OptonetΧατζηαθανασίου, η ΒΙΟΜΕΤΑΛ Μουστεράκης-Λεβεντάκης Ο.Ε.και η S&P Ενεργειακή και το Ζαχαροπλαστείο Καρακατσάνης.

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Συνάντηση Ν. Καλογερή με Υφυπουργό Υποδομών – Τι συζήτησαν

Τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Νίκο Καλογερή επισκέφθηκε ο Υφυπουργός Υποδομών & Μεταφορών κ. Νίκος Ταχιάος…

19 mins ago

Κουτσούμπας για Συμφωνία Πρεσπών: Ήταν απόφαση των ΗΠΑ και άλλων “συμμάχων” μας στο ΝΑΤΟ

«Το ΚΚΕ δεν έχει καμία δέσμευση απέναντι στην ΕΕ και μπορεί να αποκαλύπτει τις οδηγίες,…

19 mins ago

Τι θα ζητήσει ο Μητσοτάκης από την Κομισιόν για τις τιμές των πολυεθνικών

Το 78% των Ελλήνων πολιτών δηλώνει, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Alco, ότι η ακρίβεια είναι το βασικό…

49 mins ago

Ερώτηση «Ελληνικής Λύσης»: «Η Κρήτη και όλο το νότιο Αιγαίο χωρίς δημόσια Παιδοψυχιατρική Κλινική»

Η βουλεύτρια Β’ Πειραιώς του κόμματος της Ελληνικής Λύσης κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας…

51 mins ago

Γερμανία: Ριχνει το TikTok τους 16άρηδες ψηφοφορους στην αγκαλιά της ακροδεξιάς;

Η Γερμανία είναι μία από τις χώρες που έχει μειώσει κατά πολύ το όριο της ηλικίας…

1 hour ago

Γιατί δεν μπορούσε να φωνάξει βοήθεια ο Αλγερινός που για 26 χρόνια ήταν όμηρος δίπλα στο σπίτι του

Της Νίκης Μπακούλη Μεταξύ των διεθνών ειδήσεων που ξεχώρισαν την Παρασκευή είναι η εξεύρεση ενός…

1 hour ago

This website uses cookies.