Categories: ΤΟΠΙΚΑ

Σκορποχώρι η παράταξη Σκουλάκη – “Κουνάνε μαντήλι” ένας – ένας

Με σημερινή τους ανακοίνωση, σειρά πήραν δύο σύμβουλοι από τη δημοτική ενότητα Θερίσου, οι κύριοι Γιώργος Ξανθουδάκης και Γιώργος Φραγγεδάκης, δηλώνοντας ευθαρσώς ότι θα παραμείνουν μέλη του δημοτικού συμβουλίου αλλά και της παράταξης, μέχρι το τέλος της θητείας, ωστόσο αμέσως μετά θα “χαιρετίσουν”,  εξηγώντας το “γιατί” όχι όμως και το “για πού”.
“Δηλώνουμε χωρίς καμία επιφύλαξη ότι δε θα είμαστε εκ νέου  υποψήφιοι με το ψηφοδέλτιο του κ. Σκουλάκη αν και εφόσον αποφασίσει να διεκδικήσει εκ νέου τον Δήμο Χανίων”, αναφέρουν χαρακτηριστικά στην επιστολή τους, καταγγέλλοντας -μεταξύ άλλων- έλλειψη εσωτερικής δημοκρατίας στη λήψη αποφάσεων.

Δείτε ολόκληρη την επιστολή:

“Ολοκληρώνοντας τρία χρόνια ως αιρετοί στην τοπική αυτοδιοίκηση, προερχόμενοι από την Δημοτική ενότητα Θερίσου αποφασίσαμε να δημοσιοποιήσουμε τις προθέσεις μας σχετικά με τις επερχόμενες εκλογές. Η απόφαση αυτή, αποσκοπεί αποκλειστικά και μόνο, στην αποτροπή από οποιονδήποτε να χρησιμοποιεί τα ονόματά μας ως μέρος της προεκλογικής του στρατηγικής. Δεν αποτελεί μέρος ενός μικροπολιτικού παιχνιδιού και διάθεσης για δημοσιότητα.
Από την πρώτη στιγμή, δουλέψαμε σκληρά με όλους τους υποψηφίους της παράταξής μας, διεκδικώντας να αναλάβουμε την διαχείριση των προβλημάτων του τόπου μας. Το επιτύχαμε γιατί πιστέψαμε σ’ αυτήν την ομαδική προσπάθεια, ενώ μας άγγιξαν κάποια ιδιαίτερα συνθήματα στη μάχη που δώσαμε. Δυστυχώς, η πορεία όπως αποδείχθηκε διαφορετική και ήρθε σε πλήρη σύγκρουση με τις προσδοκίες που είχαν καλλιεργηθεί κατά την προεκλογική περίοδο σε εμάς αλλά και στους συμπολίτες μας.
]διαπιστώσαμε την έλλειψη συλλογικής συνείδησης στη λήψη καίριων αποφάσεων ενώ γίναμε αποδέκτες συμπεριφορών μειωμένης εσωτερικής δημοκρατικής αντίληψης. Αποτέλεσμα αυτών των επιλογών είναι η λιγότερο αξιοκρατική και ως εκ τούτου μειωμένης αποτελεσματικότητας λειτουργία της δημοτικής αρχής. Ταυτόχρονα πιστεύουμε ότι η πορεία κάθε ενός από μας, ιδιαίτερα των νέων, θα πρέπει να διακρίνεται από κάποιες βασικές και αδιαπραγμάτευτες αξίες, όπως η ειλικρίνεια, το ήθος, ο αλληλοσεβασμός και το πραγματικό ανιδιοτελές ενδιαφέρον για το καλό του τόπου, ιδιαίτερα στις περιόδους των μεγίστων δυσκολιών που διανύουμε.
Με βάση τα παραπάνω δηλώνουμε χωρίς καμία επιφύλαξη ότι δε θα είμαστε εκ νέου υποψήφιοι με το ψηφοδέλτιο του κ. Σκουλάκη αν και εφόσον αποφασίσει να διεκδικήσει εκ νέου τον Δήμο Χανίων. Είναι αυτονόητη η θέση μας, ότι το έργο και η προσπάθεια όλων των ανθρώπων με τους οποίους συμπορευτήκαμε, εκλεγμένων και μη, είναι σημαντικό. Διαβεβαιώνουμε ότι θα είμαστε δίπλα στους πολίτες που στήριξαν την Παράταξη και εμάς τους ίδιους, διατηρώντας την αρχική πρόθεση να συμμετέχουμε σε αυτήν μέχρι το τέλος της θητείας. Θα συνεχίσουμε έτσι να καταβάλλουμε τη μέγιστη προσπάθεια να λύνουμε προβλήματα και να εφαρμόζουμε ιδέες, όπως κάναμε μέχρι σήμερα, όντας τα δύο νεότερα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων.”

zarpa.gr

"google ad"

Page: 1 2

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Παρέλαση 28ης Οκτωβρίου: «Χρωστάμε σε όσους ήρθαν, πέρασαν, θα ‘ρθουν, θα περάσουν» – Το μήνυμα του σμηναγού Γιώργου Σωτηρίου

Με τα λόγια του Κωστή Παλαμά, «Χρωστάμε σ’ όσους ήρθαν, πέρασαν, θα ‘ρθουν, θα περάσουν»,…

9 hours ago

Δύο μαθητές τίμησαν την 28η Οκτωβρίου στο μικρό νησί της Γαύδου

Με μια συγκινητική εκδήλωση τιμήθηκε η 28η Οκτωβρίου στη Γαύδο. Παρά το μικρό μέγεθος του…

9 hours ago

Νέα άφιξη μεταναστών στην Κρήτη: 70 άτομα εντοπίστηκαν στην Τρυπητή

Μια νέα ομάδα 70 προσφύγων και μεταναστών εντοπίστηκαν το πρωί της Δευτέρας στην παραλία της…

9 hours ago

Έρχεται ο ατομικός ηλεκτρονικός φάκελος για κάθε φορολογούμενο

Στη δημιουργία ψηφιακού φορολογικού φακέλου για κάθε Έλληνα φορολογούμενο προχωρά η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων όπως αποκαλύπτει το στρατηγικό σχέδιο…

14 hours ago

Κάτοικοι Λενταριανών κινητοποιούνται ενάντια στις κεραίες κινητής τηλεφωνίας

Οι κάτοικοι των Λενταριανών έχουν συστήσει επιτροπή αγώνα με στόχο την απομάκρυνση των κεραιών κινητής…

14 hours ago

Τον πρόδωσε η καρδιά του μέσα στο σπίτι του

Την τελευταία του πνοή άφησε ένας 53χρονος χθες Κυριακή, στο σπίτι του, στο Ηράκλειο. Ο…

14 hours ago

This website uses cookies.