Categories: ΕΛΛΑΔΑ

Σκουριές- Εργαζόμενοι της Ελληνικός Χρυσός σε συνεργασία με την αστυνομία επιτίθενται σε κατοίκους | Φωτός

Κείμενο: alterthess.gr / Φωτός: seleo.gr

Πρωτοφανή επίθεση από μεταλλωρύχους και δυνάμεων της αστυνομίας δέχονται κάτοικοι της Χαλκιδικής που αντιδρούν στην εξόρυξη χρυσού. Συγκεκριμένα, οι κάτοικοι που έχουν προγραμματίσει σήμερα πορεία στις Σκουριές έχουν έρθει αντιμέτωποι με εργαζομένους της Ελληνικός Χρυσός στο Χοντρό Δέντρο οι οποίοι τους επιτίθενται με πέτρες, με αποτέλεσμα να έχουν τραυματιστεί ήδη 4 άτομα.

“Απαράδεκτη” χαρακτηρίζουν τη στάση της αστυνομίας οι κάτοικοι, καταγγέλοντας πως όχι μόνο επιτρέπουν στους μεταλλωρύχους να επιτίθενται στους κατοίκους αλλά και πως σε συνεργασία με τους εργαζομένους της Ελληνικός Χρυσός, δυνάμεις της αστυνομίας χτυπούν τους κατοίκους και τους επιτίθενται με δακρυγόνα.

Μιλώντας στο «Κόκκινο», η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Ιγγλέζη τόνισε:

«Αυτό που συνέβη είναι πρωτοφανές! Τα ΜΑΤ, όχι μόνο επέτρεψαν στους μεταλλωρύχους, που είχαν προφανείς άγριες διαθέσεις, να φθάσουν στο σημείο της συγκέντρωσης των κατοίκων, αλλά συνασπίστηκαν μαζί τους!

Η αστυνομία επιτέθηκε εναντίον των κατοίκων μαζί με τους μεταλλωρύχους της Eldorado Gold. Καταγγέλλω τους υπεύθυνους της Αστυνομίας, Μανωλά και Μαντουβάκη, για αυτό. Αυτή η απαράδεκτη κατάσταση δεν  στρέφεται μόνο εναντίον των κατοίκων της Χαλκιδικής και του κινήματος εναντίον της ολέθριας εξόρυξης. Εκθέτει την ίδια την κυβέρνηση.

Ποιος ελέγχει την αστυνομία; Η κυβέρνηση ή η Eldorado Gold; Ο κόσμος εδώ είναι απογοητευμένος. Δεν περίμενε ότι θα του ρίχνουν χημικά, όταν διαδηλώνει, και επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ».

Σύμφωνα με μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων, η Αστυνομία απέκοψε εντελώς τους κατοίκους που είχαν ήδη συγκεντρωθεί από όσους κατέφθαναν για να διαδηλώσουν. Υπό το βλέμμα των αστυνομικών δυνάμεων, «αγανακτισμένοι» μεταλλωρύχοι πετροβολούσαν τα ΙΧ οχήματα κατοίκων!

Και στο facebook μέσω της σελίδας του “ΣΥΡΙΖΑ Αξιοπρέπεια-Αλληλεγγύη- Ανατροπή” εκφράζεται η αγανάκτηση μελών: “εργαζόμενοι μαζί με αστυνομικούς χτυπάνε κατοίκους και διαδηλωτές στις Σκουρίες. Ο Υπουργός του τίποτα δίνει καμιά συνέντευξη σήμερα;”.

Και μετά ξανά: “Ο Πανούσης είναι Υπουργός της ελληνικής κυβέρνησης ή της Eldorado Gold;”

11:40: Οι μεταλλωρύχοι επιτίθενται με την προστασία της αστυνομίας εναντίον των κατοίκων. Οι εργαζόμενοι της Ελληνικός Χρυσός, πίσω από τις αστυνομικές δυνάμεις, πετούν πέτρες εναντίον των κατοίκων προσπαθώντας να τους απομακρύνουν από το σημείο.

11:35: Συνεχείς επιθέσεις των μεταλλωρύχων εναντίον των κατοίκων. Τους επιτίθενται από διάφορες πλευρές. Η αστυνομία σε ρόλο security της εταιρίας προστατεύει τους μεταλλωρύχους. Για πρωτοφανή επίθεση κάνουν λόγο οι κάτικοι

11:24: Απανωτές επιθέσεις των δυνάμεων της αστυνομίας με δακρυγόνα εναντίον των κατοίκων. Πίσω από την αστυνομία και οι μεταλλωρύχοι πετούν πέτρες και καδρόνια εναντίον των κατοίκων.

11:10: Οι κάτοικοι βρίσκονται εγκλωβισμένοι και από τις δύο πλευρές από εργαζομένους της Ελληνικός Χρυσός με την αστυνομία να στέκεται απαθής. Μάλιστα, πριν λίγα λεπτά μεταλλωρύχοι επιτέθηκαν ανεμπόδιστα με πέτρες στα αμάξια των κατοίκων.

10:37: Νέα επίθεση της αστυνομίας με δακρυγόνα εναντίον των κατοίκων και της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνας Ιγγλέζη.

10:23: Μεταλλωρύχοι σε μία ξαφνική επίθεση έριξαν πέτρες και ξύλα στους κατοίκους και χτυπήσανε άσχημα κάποιους από τους αυτούς- πληροφορίες κάνουν λόγο για 4 τραυματίες. Παράλληλα, οι κάτοικοι καταγγέλλουν ως απαράδεκτη την στάση της αστυνομίας. Όπως αναφέρουν, οι αστυνομικές δυνάμεις όχι απλά δεν έκαναν απολύτως τίποτα για να τους σταματήσουν, αλλά χτυπούσαν κι εκείνοι τους κατοίκους.

10:02: Η ένταση έχει εκτονωθεί και στο σημείο παραμένουν από τη μία πλευρά κάτοικοι και από την άλλη μεταλλωρύχοι με την αστυνομία να στέκεται ανάμεσά τους. Να σημειωθεί πως σε όλη τη γύρω περιοχή υπάρχουν αστυνομικές δυνάμεις.

09:47: Από νωρίς το πρωί κάτοικοι που αντιτίθενται στις εξορύξεις χρυσού πλησιάσαν στο Χοντρό Δέντρο προκειμένου να διασφαλίσουν την πρόσβασή τους στο βουνό. Μετά από λίγη ώρα εμφανίστηκαν εργαζόμενοι της Ελληνικός Χρυσός οι οποίοι εμποδίστηκαν από την αστυνομία να προσεγγίσουν το σημείο. Παρ’ όλα αυτά μία ομάδα εξ αυτών ανέβηκε στο λόφο στο Χοντρό Δέντρο και αρχισε να πατάει πέτρες προς τους κατοίκους.

 

 

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Στεγαστική κρίση στην Ευρώπη: Ελληνική πρωτιά – Πάνω από 40% του διαθέσιμου εισοδήματος το κόστος στέγασης

Η ευρωπαϊκή στεγαστική κρίση, η οποία έχει ξεκινήσει εδώ και δεκαετίες, γίνεται αισθητή από την…

7 mins ago

Κλείνουν τα σχολεία και αρχίζουν προαγωγικές και πανελλαδικές εξετάσεις

Στις 17 Μαΐου ακούστηκε το τελευταίο κουδούνι στα λύκεια και στις 29 Μαΐου κλείνουν και τα γυμνάσια της επικράτειας,…

19 mins ago

Μανιφέστο Κασσελάκη για μετά τις ευρωεκλογές με επίθεση φιλίας προς ΜέΡΑ25 και Πλεύση Ελευθερίας

Τα επόμενα βήματα για την ανασυγκρότηση του προοδευτικού χώρου, με άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ στις δυνάμεις…

23 mins ago

«Λαϊκή Συσπείρωση» Κρήτης : Παρεμβάσεις για την Υγεία στο περιφερειακό συμβούλιο στις 15 Μάη

Στο  περιφερειακό συμβούλιο στις 15 Μάη η «Λαϊκή Συσπείρωση» Κρήτης τοποθετήθηκε για τις κινητοποιήσεις των…

24 mins ago

Διακομιδή 8χρονου από τη Γαύδο στα Σφακιά

Επιχείρηση για την διακομιδή ενός 8χρονου από την Γαύδο στα Σφακιά στήθηκε χθες όπως έγινε γνωστό, από το Λιμενικό.…

25 mins ago

Μεγάλη «αιμορραγία» Κρητικών γιατρών στην Κύπρο!

Το ΕΣΥ καταρρέει, οι γιατροί και το υπόλοιπο προσωπικό νιώθουν μόνοι κι αδύναμοι. Tην ίδια…

28 mins ago

This website uses cookies.