Categories: ΕΛΛΑΔΑ

Σκουρλέτης: Δεν είναι δεσμευτικό το πόρισμα της Επιτροπής Σοφών – Αστείες οι περιπτώσεις Φλαμπουράρη-Σταθάκη

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος, δήλωσε ότι το περιεχόμενο του πορίσματος της Επιτροπής, λειτουργεί συμβουλευτικά και όχι δεσμευτικά, με την κυβέρνηση να το αξιολογεί, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι θα το υιοθετήσει.

Μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στο Mega, ο κ. Σκουρλέτης, ξεκαθάρισε ότι η Επιτροπή Σοφών δεν ασκεί πολιτική, αναγνώρισε όμως ότι το ασφαλιστικό είναι ένα πρόβλημα που υπάρχει χρόνια και δεν πρόκειται να υπάρξει βιώσιμη λύση αν η ανεργία παραμείνει στο 25-27%. Ο Υπουργός Περιβάλλοντος, τόνισε ότι πρέπει να υπάρξει επανασχεδιασμός με αναδιανεμητικό χαρακτήρα, στη βάση της αλληλεγγύης των γενεών.

Για την πρώτη κατοικία, επανέλαβε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος, ενώ για τα κόκκινα δάνεια σημείωσε ότι είναι ένα σημαντικό θέμα το οποίο εξαρτάται από την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Μειώσεις στη ΔΕΗ – Ισοδύναμο για τον ΑΔΜΗΕ

Όσον αφορά στην ΔΕΗ, εκτίμησε ότι το 2016 θα υπάρξουν μειώσεις στις τιμές, ενώ για τα χρήματα που οφείλουν στην εταιρία οι μεγάλες επιχειρήσεις, είπε ότι γίνεται προσπάθεια νοικοκυρέματος των απαιτήσεων από τους απλήρωτους λογαριασμούς.

Όπως είπε ο κ. Σκουρλέτης, ο ΑΔΜΗΕ ανήκει στην ΔΕΗ και ενδεχόμενη πώλησή του θα την φέρει σε δύσκολη θέση, καθώς η αξία του δεν ξεπερνά το 1 με 1,5 δισ. ευρώ. Τόνισε όμως, ότι προκειμένου να αποφύγει την ιδιωτικοποίησή του, η κυβέρνηση έχει προτείνει ως ισοδύναμο τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου φορέα στη θέση του ΑΔΜΗΕ, ο οποίος θα διαχειρίζεται τα δημόσια δίκτυα. Σημείωσε δε, ότι οι δανειστές φαίνονται να κάνουν αποδεκτή μια τέτοια πρόταση.

Αστείες οι περιπτώσεις Φλαμπουράρη-Σταθάκη

Για την κ. Σαββαϊδου, ο Υπουργός Περιβάλλοντος επιβεβαίωσε ότι της τέθηκε το θέμα της παραίτησης, η οποία είναι και η προτιμότερη κατά τον ίδιο, ώστε να μην υπάρχουν σκιές σε ένα τέτοιο πόστο. Τέλος, χαρακτήρισε τα ζητήματα των κ.κ. Φλαμπουράρη και Σταθάκη ως «αστείες περιπτώσεις», καθώς τα στοιχεία που έχουν δημοσιευτεί, δείχνουν, όπως είπε, ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα μαύρου χρήματος ή φοροαποφυγής, καλώντας την αξιωματική αντιπολίτευση να ζητήσει συγγνώμη.

thepressproject.gr

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Στεγαστική κρίση στην Ευρώπη: Ελληνική πρωτιά – Πάνω από 40% του διαθέσιμου εισοδήματος το κόστος στέγασης

Η ευρωπαϊκή στεγαστική κρίση, η οποία έχει ξεκινήσει εδώ και δεκαετίες, γίνεται αισθητή από την…

1 day ago

Κλείνουν τα σχολεία και αρχίζουν προαγωγικές και πανελλαδικές εξετάσεις

Στις 17 Μαΐου ακούστηκε το τελευταίο κουδούνι στα λύκεια και στις 29 Μαΐου κλείνουν και τα γυμνάσια της επικράτειας,…

1 day ago

Μανιφέστο Κασσελάκη για μετά τις ευρωεκλογές με επίθεση φιλίας προς ΜέΡΑ25 και Πλεύση Ελευθερίας

Τα επόμενα βήματα για την ανασυγκρότηση του προοδευτικού χώρου, με άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ στις δυνάμεις…

1 day ago

«Λαϊκή Συσπείρωση» Κρήτης : Παρεμβάσεις για την Υγεία στο περιφερειακό συμβούλιο στις 15 Μάη

Στο  περιφερειακό συμβούλιο στις 15 Μάη η «Λαϊκή Συσπείρωση» Κρήτης τοποθετήθηκε για τις κινητοποιήσεις των…

1 day ago

Διακομιδή 8χρονου από τη Γαύδο στα Σφακιά

Επιχείρηση για την διακομιδή ενός 8χρονου από την Γαύδο στα Σφακιά στήθηκε χθες όπως έγινε γνωστό, από το Λιμενικό.…

1 day ago

Μεγάλη «αιμορραγία» Κρητικών γιατρών στην Κύπρο!

Το ΕΣΥ καταρρέει, οι γιατροί και το υπόλοιπο προσωπικό νιώθουν μόνοι κι αδύναμοι. Tην ίδια…

1 day ago

This website uses cookies.