Categories: ΘΕΣΕΙΣ

Σοβαρά και καθόλου εύθυμα: Τρείς τυφώνες με ορατούς τους δύο

Του Α. Χαρχαλάκη  συγγραφέα – ερευνητή

Θα παραξενεύεστε φίκοι με τον αριθμό αυτών των τυφώνων, γιατί όπως διαβάσατε και είδατε στην ΤV ήταν ένας, που έκανε «χόρτα» τη Ν. Υόρκη και άλλες περιοχές των ΗΠΑ. Μπορεί μερικοί από σας να σκεφτείτε: Που βρήκε ο τρελός τους άλλους δύο, με τον ένα κιόλας να είναι αόρατος; Μήπως τον ψεκάσανε; Αμ δε, που δεν τους βρήκα!! Έχουμε και λέμε λοιπόν:

1)     Ο τυφώνας βέβαια που είδατε και είδα του έδωσαν το γυναικείο όνομα «Σάντυ» και μάλλον επειδή στους τυφώνες δίνουν ονόματα γυναικών, κάποιος μετεωρολόγος… καμένος από γυναίκα το εμπνεύστηκε ! Πώς αλλιώς  να το εξηγήσω; Κι εδώ σε μας, όπως και σ’ όλο τον κόσμο, σίγουρα συμφωνούν πολλοί, που ‘ναι καμένοι από σύζυγο, ερωμένη, συναλλασσόμενη με τους … ντάντους ! Τις οποίες βαφτίζουν και  μ’ ένα σωρό ακόμη ονόματα: σκορδόπιστη, φώκια, πανούκλα κ.α.

2)     Συνειδητοποιείται άραγε, πόσος ντόρος έχει γίνει με το δεύτερο; Τι, δεν το διαπιστώσατε, επειδή δεν προκάλεσε υλικές καταστροφές, μπλάκ άουτ στις εγκαταστάσεις σας, ανθρώπινα θύματα; Περιέργως αυτού του είδους οι τυφώνες είναι …  επιλεκτικοί στις ζημιές και στα ανθρώπινα θύματα που προκαλούν: Ζημιές στο εθνικό μας οικοδόμημα που είναι κακής κατασκευής, φυσικά, με ευθύνη των μελετητών του… Ζημιές στις εγκαταστάσεις σας και στην παροχή ρεύματος δεν κάνει, ο καλός σας – μας «αλλάζει τα φώτα» κυριολεκτικά και μεταφορικά… Ανθρώπινα θύματα έχει … επιλεκτικά δηλ. Αυτούς που και ζωντανοί είναι θύματα, όπως συνταξιούχοι, μισθωτοί, υπάλληλοι, αγρότες, μικρομεσαίοι και τράβα κορδόνι… Όμως μια άλλη κατηγορία ατόμων, είναι τόσο δυνατοί, που κανένας τυφώνας, όσο ισχυρός κι αν είναι δεν μπορεί να τους ρίξει κάτω, για να γελάσουν αυτοί που δεν αντέχουν και πέφτουν!! Κι όχι μόνο αυτό, αλλά προκαλούν κιόλας με την πλεονεξία τους τους τυφώνες του είδους αυτού. Και ο τυφώνας αυτός έχει ελληνικό όνομα, τιμής ένεκεν αν και ξένος! Τον λένε Κριστίν Λαγκάρντ! Τι ελληνικό βρίσκεις, ίσως ρωτήσετε. Απάντηση: Αφού προεδρεύει σ΄ ένα ταμείο το ΔΝΤ, που μας θυμάται τακτικά και μας.. βοηθάει – όπως βοηθούν πολλοί από  σας τους ζητιάνους που κλαψουρίζουν από κάποιο πεζοδρόμιο «ότι έχετε ευχαρίστηση, να συγχωρεθούν τα πεθαμένα σας» – να μη την θεωρήσουμε βέρα ελληνίδα; Μην είμαστε δα κι αχάριστοι! Έτσι επιβιώνουμε, με κάποια άτομα κιόλας να ‘ναι … ξεχειλωμένα, ενώ αυτή θυμίζει μπακαλιάρο Ισλανδίας… Αυτή λοιπόν η καλή κυρία, είχε συντάξει μια Λίστα που τιμής ένεκεν είχε ονομαστεί «Λίστα Λαγκάρντ». Η εν λόγω λίστα, όπως θα ‘χετε πληροφορηθεί, παραδόθηκε σε κάτι άξια ελληνόπουλα, που συμπαθούν απερίγραπτα τους κυρίους που περιείχε η εν λόγω Λίστα. Φοβήθηκαν μήπως έχουμε τυφώνα, και την περνούσαν από χέρι σε χέρι. Μέχρι που  «έβαλε ο διαβολάκος την ουρά του», όπως έλεγε ένα παλιό λαϊκό και άρχισε να λειτουργεί σαν τον ασκό του Αιόλου! Αυτό, πολύ σχετικό με την γένεση των τυφώνων!! Προσπάθησε ο δυστυχής Μπαξεβάνης να διευρύνει τον πόρο του ασκού, αλλά σε στιγμές που γεννιέται ένας τέτοιος τυφώνας δεν επιτρέπονται τόσο τολμηρές πράξεις. Γι’ αυτό άρπα την Μπαξεβάνη!! Θα μου πείτε ίσως: εντάξει, οι δύο τυφώνες που μας είπες, όμως ποιος είναι ο τρίτος, που τον λες αόρατο; Έλα ντέ! Αυτόν πρέπει κι ελπίζουμε πως θα τον βγάλει από τα στήθια του ο Λαός! Που του γίνονται περικοπές σε συντάξεις, μισθούς, τον ρίχνουν στην ανεργία, τον στέλνουν στα «φιλόπτωχα» συσσίτια, τον ετοιμάζουν ως «κρέας των κανονιών» που θα σερβιριστεί στο τραπέζι των δυνατών της εποχής μας! Είναι γεγονός πως είναι φουσκωμένα τα στήθια του, όμως το ερώτημα είναι: έτσι θα μείνουν; Δεν πρέπει να βγάλει την οργή του, και να την κάμει τυφώνα που θα γκρεμίσει «όλα τα φονικά ρηγάτα» που λέει ο ποιητής; Αναμένονται απαντήσεις, παράγινε πια.

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Ηράκλειο: Κυνήγησε με αλυσοπρίονο τον δικαστικό επιμελητή!

Απίστευτο είναι το περιστατικό που καταγράφηκε το πρωί του Σαββάτου (28/9) σε περιοχή του δήμου…

2 hours ago

Τέσσερις συλλήψεις για διακίνηση 78 μεταναστών στη Γαύδο

Συνελήφθησαν τέσσερις διακινητές μετά τη διάσωση 78 μεταναστών νότια της Γαύδου Σε νέο περιστατικό διακίνησης…

2 hours ago

Εφικτή η εκκίνηση πάνω από τα 8 ευρώ για το πρώτο ελαιόλαδο – Θετικά μηνύματα για αύξηση της παραγωγής στην Κρήτη

Σε ό,τι αφορά την επιτραπέζια ελιά, όπως εκτιμάται, μεγάλο ποσοστό πρόκειται να καταλήξει στα ελαιοτριβεία,…

2 hours ago

Άμεσες εκταμιεύσεις για το μεταφορικό ισοδύναμο ζήτησε ο Φραγκίσκος Παρασύρης

Ο Φραγκίσκος Παρασύρης καλεί τους υπουργούς να προχωρήσουν στις απαραίτητες ενέργειες για την άμεση πληρωμή…

2 hours ago

ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα: Την ώρα των βασανιστηρίων φορούσε χειροπέδες, λέει στο in η δικηγόρος της οικογένειας

Εν μέσω αντιδράσεων για τον βασανιστικό θάνατο του Μοχάμεντ Καμράν Ασίκ στο Αστυνομικό Τμήμα του Αγίου Παντελεήμονα στις 21 Σεπτεμβρίου, η έρευνα για…

2 hours ago

Ουραγός η Ελλάδα στην ποιότητα εργασίας – Είμαστε οι πιο αγχωμένοι εργαζόμενοι της Ευρώπης

Μπορεί η κυβέρνηση να καυχιέται για τη μείωση της ανεργίας, υποσχόμενη «πολλές και ποιοτικές θέσεις εργασίας»,…

2 hours ago

This website uses cookies.