Σοκ με υπόθεση παιδεραστίας στο Ρέθυμνο

Της Αγγελικής Καλλέργη

Σοκ έχει προκαλέσει στην κοινωνία του Ρεθύμνου η είδηση ότι συνελήφθη 49χρονος ρεθυμνιώτης εκπαιδευτικός χθες το απόγευμα μέσα στο ίδιο του το σπίτι, έχοντας προχωρήσει σε ασελγείς πράξεις σε δύο ανήλικα αγόρια, ηλικίας 13 και  14 ετών.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι αστυνομικές αρχές εξέταζαν τους τελευταίους δέκα τουλάχιστον μήνες πληροφορίες που ήθελαν τον 49χρονο να έχει τέτοια δράση και έτσι χθες, κατά τη διάρκεια μίας ακόμα παρακολούθησης, ενώ ο άντρας είχε πάει στο σπίτι του με δύο ανήλικα αγόρια, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας, παρουσία Εισαγγελέα, έκριναν ότι ήταν η στιγμή για να κάνουν επί τόπου έρευνα.  Με βάση πάντα τα ίδια στοιχεία, οι αστυνομικοί εισέβαλαν στο σπίτι, σπάζοντας την κεντρική πόρτα, και έπιασαν τα τρία άτομα, τον ρεθυμνιώτη και τα δύο ανήλικα παιδιά, ημίγυμνους.

Ο 49χρονος οδηγήθηκε αμέσως στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου, όπως έγινε και με τα δύο ανήλικα παιδιά, προκειμένου να ληφθούν καταθέσεις για το τι ακριβώς συνέβη. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι αστυνομικοί έχουν στα χέρια τους και οπτικό υλικό, το οποίο εξετάζεται με προσοχή για να διαπιστωθεί ποια είναι η πλήρης δράση του άντρα. Εξετάζεται ακόμα με τι τρόπους προσέγγιζε ο 49χρονος, που δραστηριοποιείται στο χώρο του αθλητισμού, τα ανήλικα παιδιά, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ο ίδιος είχε αναπτύξει έντονη δράση και με άλλα ανήλικα αγόρια.

Στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου από την πρώτη στιγμή υπήρξε έντονη κινητικότητα, ενώ όπως ήταν φυσικό κλήθηκαν και οι γονείς των δύο παιδιών, προκειμένου να ενημερωθούν από τους αστυνομικούς για ό,τι είχε συμβεί. Μάλιστα, οι δύο οικογένειες υποστηρίζονταν ψυχολογικά από την αρχή από ειδικά εκπαιδευμένο αξιωματικό, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τη νέα κατάσταση που προέκυψε για τους ίδιους και τα παιδιά τους.

Σημειώνεται ότι ο 49χρονος είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών.

Το δελτίο Τύπου της Αστυνομίας

Συνελήφθη χθες (01-12-2011) το βράδυ, στο Ρέθυμνο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου, ένας 47χρονος ημεδαπός, εκπαιδευτικός σε σχολείο πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης της πόλης του Ρεθύμνου, που κατηγορείται, σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομικής έρευνας, για κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια.

Η αστυνομική έρευνα και η χθεσινή σύλληψή του, ήταν αποτέλεσμα αξιοποίησης πληροφοριών που έλαβαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου. Σύμφωνα με αυτές, ο 47χρονος, προσέγγιζε τα ανήλικα παιδιά, λόγω της ιδιότητός του, και με επιδέξιους τρόπους και προτροπές κατάφερνε να κάμπτει την αντίστασή τους και να συνευρίσκεται μαζί τους.

Αναλυτικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 47χρονος, εκμεταλλευόμενος την ιδιότητα του εκπαιδευτικού σε σχολείο πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης της περιοχής και του προπονητή καλαθοσφαίρισης, παιδικών – εφηβικών τμημάτων, προσέγγιζε ανήλικους μαθητές, τους μετέφερε σε ερημικά σημεία στις παρυφές της πόλης του Ρεθύμνου και με επιδέξιους τρόπους και προτροπές έκαμπτε την αντίστασή τους, προτρέποντας τα, αρχικά να ασελγούν μεταξύ τους, και κατόπιν – σε αρκετές περιπτώσεις – με τον ίδιο. Οι ασελγείς πράξεις συνέβαιναν, είτε σε σπίτια που διατηρούσε, είτε στο αυτοκίνητό του. Οι συνεννοήσεις μεταξύ του ιδίου και των ανήλικων παιδιών γίνονταν είτε μέσω κινητών τηλεφώνων, είτε μέσω «chat» σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης.

Χθες (01.12.2011) το βράδυ, αφού ισχυροποιήθηκαν τα στοιχεία της αστυνομικής έρευνας, διενεργήθηκε  αιφνιδιαστική έρευνα στο σπίτι του από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρεθύμνου, παρουσία δικαστικού λειτουργού, όπου καταλήφθηκε να προβαίνει σε ασελγείς πράξεις με δύο ανήλικους σε υπνοδωμάτιο του σπιτιού.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας στο σπίτι του 47χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε κεντρική μονάδα ηλεκτρονικού υπολογιστή, ψηφιακοί δίσκοι και περιοδικά με πορνογραφικό υλικό.

Οι συναντήσεις του 47χρονου με ανήλικους, επιβεβαιώθηκαν και από άλλους μαθητές, οι οποίοι, στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, τέθηκαν σε ψυχοκοινωνική υποστήριξη από παιδοψυχολόγους της Ελληνικής Αστυνομίας και παιδοψυχίατρους από τις τοπικές νοσηλευτικές δομές.

Η αστυνομική έρευνα, καθώς και η προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου, υπό την εποπτεία του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου, με τη συμμετοχή παιδοψυχολόγων και παιδοψυχίατρων.

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Προσωρινή φιλοξενία στην Αγυιά για τους μετανάστες που βρέθηκαν στη Γαύδο

Σε χώρο φιλοξενίας στην Αγυιά Χανίων μεταφέρθηκαν και φιλοξενούνται οι 22 Σουδανοί μετανάστες που εντοπίστηκαν…

1 hour ago

Από το Σπολέτο της Ιταλίας στα Χανιά για… εκπαίδευση!

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ένα ακόμα ευρωπαϊκό έργο “PON code: 10.6.6B-FSEPON-UM-2024-3, CUP: J34D24000320007” από το…

1 hour ago

Αθώος λόγω αμφιβολιών ο Γ. Παπαντωνίου

Aθώος λόγω αμφιβολιών κρίθηκε ο Γιάννος Παπαντωνίου για ξέπλυμα μαύρου χρήματος για τα εξοπλιστικά των…

1 hour ago

Χανιά: Ομόφωνα ένοχος και στο Εφετείο ο οδηγός που οδηγούσε μεθυσμένος και σκότωσε 45χρονη

Σε 6 έτη φυλάκισης καταδικάστηκε από το Εφετείο, όπως και στην πρωτόδικη απόφαση, ο 50χρονος…

1 hour ago

Οι θιασώτες της κρυπτοοικονομίας ονειρεύονται τη δημιουργία «δικτυακών χωρών» που θα αντικαταστήσουν τα έθνη – κράτη

Υπάρχουν πολλοί που ανησυχούν για τις πολιτικές αναταράξεις που μπορεί να προκύψουν από τις αμερικάνικες προεδρικές…

1 hour ago

Στις 30 Σεπτεμβρίου οι εκλογές των εμπόρων της Κρήτης – Δείτε τα ονόματα των υποψηφίων

Στις 30 Σεπτεμβρίου θα γίνουν οι εκλογές της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης, για την ανάδειξη νέου…

1 hour ago

This website uses cookies.