ΤΟΠΙΚΑ

Σπάνε ρεκόρ οι τιμές ενοικίων στα Χανιά αν και Ρέθυμνο και Ηράκλειο έχουν πιο υψηλές τιμές ανά τ.μ.

Αντίστροφη μέτρηση για την ανακοίνωση των βάσεων και ήδη οι φοιτητές και οι γονείς του αναζητούν την κατάλληλη στέγη που θα στεγάσει τα όνειρά τους. Όμως, το «σαφάρι» της αναζήτησης φοιτητικής κατοικίας μόνο εύκολη υπόθεση δεν είναι αφού τα ενοίκια – κατά κοινή ομολογία – είναι απλησίαστα ιδιαίτερα στα μεγάλα αστικά κέντρα.

Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του SPI, του δείκτη τιμών του Spitogatos, σημαντική είναι η αύξηση που καταγράφεται στα ενοίκια των φοιτητικών κατοικιών στις μεγαλύτερες φοιτητουπόλεις της χώρας μας.

Ειδικότερα, αύξηση της τάξης του 10% καταγράφεται στις μέσες ζητούμενες τιμές ενοικίασης φοιτητικών κατοικιών σε όλη την επικράτεια στα τέλη Ιουνίου του 2024 σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2023.

Παράλληλα, μία αύξηση κατά 5% παρατηρήθηκε στην προσφορά φοιτητικών κατοικιών σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά συνολικά σε όλη τη χώρα, με τις διαθέσιμες φοιτητικές κατοικίες φέτος να είναι λιγότερες σε φοιτητουπόλεις όπως η Θεσσαλονίκη, η Λάρισα και η Λέσβος-Μυτιλήνη.

Σημειώνεται πως βασικός παράγοντας επιλογής φοιτητικής κατοικίας παραμένει ο όροφος, η επίπλωση και ο αριθμός των υπνοδωματίων, με βάση πάντα τα πρώτα στοιχεία των αναζητήσεων.

Όμως, δεν είναι μόνο τα μεγάλα αστικά κέντρα όπως η Αθήνα και Θεσσαλονίκη πόλος έλξης για τους φοιτητές.

Συγκεκριμένα, φοιτητικό σπίτι αναζητούν πολλοί υποψήφιοι σε φοιτητουπόλεις στην υπόλοιπη χώρα. Οι χαμηλότερες μέσες ζητούμενες τιμές φοιτητικών σπιτιών καταγράφηκαν στη Λαμία και στο Αγρίνιο, ενώ οι υψηλότερες καταγράφονται σε σημεία έντονου τουριστικού ενδιαφέροντος, όπως η Κέρκυρα και το Ρέθυμνο. Οι μεγαλύτερες αυξήσεις τιμών σημειώθηκαν στη Χαλκίδα και στα Τρίκαλα.

Στα Χανιά η μέση τιμή ανά τ.μ φτάνει τα 9,8 ευρώ, στο Ηράκλειο, 9,9 ευρώ, στο Ρέθυμνο φτάνει τα 11 ευρώ. Εντύπωση πάντως προκαλεί ότι ενώ τα Χανιά έχουν τη χαμηλότερη μέση τιμή ανά τ.μ. έχουν τις ακριβότερες τιμές για ενοικια αφού η μέση τιμή για στούντιο φτάνει τα 400 ευρώ ενώ για διαμέρισμα κάτων των 65 τ.μ. τα 450 ευρώ, τη στιγμή όπου στο Ηράκλειο αντιστοίχως η τιμή για στούντιο βρίσκεται στα 317 ευρώ και για διαμέρισμα στα 350 ευρώ ενώ στο Ρέθυμνο η τιμή για στούντιο βρίσκεται στα 350 ευρώ και για διαμέρισμα στα 438 ευρώ.

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

ΣΥΡΙΖΑ: 99 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής καλούν τον Κασσελάκη να προκηρύξει εκλογές για πρόεδρο

Κείμενο σκληρής κριτικής στον Στέφανο Κασσελάκη καταθέτει η ομάδα των 87 στην Κεντρική Επιτροπή, με το οποίο…

28 mins ago

Κ. Αρβανίτης: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι σοσιαλδημοκρατία, ούτε κεντροαριστερά, δεν είναι προσωπική επιχείρηση και δεν έχει ιδιοκτήτη

«Σε αυτό το αδιέξοδο ίσως βρεθεί μια ομάδα σωτηρίας, ανθρώπων που δε θέλουν να γίνουν…

39 mins ago

Παραολυμπιακοί Αγώνες: Ο Χανιώτης Αντώνης Τσαπατάκης σημαιοφόρος στην Τελετή Λήξης

Ο αργυρός Παραολυμπιονίκης της κολύμβησης Αντώνης Τσαπατάκης θα είναι ο σημαιοφόρος της ελληνικής αποστολής στην…

49 mins ago

Λειτουργεί δανειστική βιβλιοθήκη στο νοσοκομείο Ρεθύμνου

Στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου λειτουργεί δανειστική βιβλιοθήκη εμπλουτισμένη με διαφόρων είδη βιβλίων, προκειμένου οι νοσηλευόμενοι…

3 hours ago

Αντίστροφη μέτρηση για το Οικολογικό Συμπόσιο «ΓΗ: Ένας Βιώσιμος Πλανήτης για όλους – Κάλεσμα για Δράση – Η αλλαγή είναι εφικτή»

Όλα έτοιμα για το Οικολογικό Συμπόσιο «ΓΗ: Ένας Βιώσιμος Πλανήτης για όλους – Κάλεσμα για Δράση – Η αλλαγή…

3 hours ago

Παραολυμπιακοί Αγώνες 2024: Πήρε το χάλκινο στο τζούντο η Δώρα Πασχαλίδου και έγραψε ιστορία

Η Δώρα Πασχαλίδου κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο τζούντο στους Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι 2024…

3 hours ago

This website uses cookies.