Γλυκό με σαβαγιάρ σοκολάτα
200 γρ σαβαγιάρ, 300 γρ κουβερτούρα, μία αλσατόπ, τέσσερα ποτήρια γάλα, τέσσερεις κουταλιές ζάχαρη, άνθος αραβοσίτου, 30 αμύγδαλα καβουρδισμένα
Λιώνω την κουβερτούρα, το κορν φλάο σε τρία ποτήρια γάλα. Το ένα ποτήρι γάλα με τη ζάχαρη. Όταν λιώσει η κουβερτούρα ρίχνω το γάλα που έχω διαλύσει το κορν φλάο και το γάλα με τη ζάχαρη. Όταν πήξει η κρέμα την ρίχνω πάνω στα σαβαγιάρ τα οποία τα έχω βρέξει με γάλα και κονιάκ και τα έχω στρώσει στο πυρέξ. Το βάζω στο ψυγείο. Όταν κρυώσει η κρέμα προσθέτω την άλσα τοπ σοκολάτα
Τούρτα σοκολάτα (2)
600 γρ σαβαγιάρ, τριακόσια γρ κουβερτούρα, ένα κουτί σαντιγύ μόρφατ σοκολάτα, τέσσερα αυγά, μια φλυτζάνα αμύγδαλα, λίγο γάλα, λίγο κονιάκ.
Χτυπάμε τα αυγά τα ασπράδια μαρέγκα με δύο κουταλιές ζάχαρη. Διαλύομε τη σοκολάτα σε σιγανή φωτιά με λίγο γάλα. Ανακατεύομε τη μαρέγκα με την σοκολάτα. Χτυπάμε τους κρόκους με έξι κουταλιές ζάχαρη και τους ανακατεύομε στην λεκάνη με τα άλλα υλικά. Μια στρώση σαβαγιάρ βρεγμένα σε γάλα και κονιάκ. Μία στρώση από το μείγμα μία στρώση σαβαγιάρ. Μία στρώση από το μείγμα μία στρώση σαβαγιάρ και από πάνω αλσατόπ σοκολάτα και καβουρντισμένα αμύγδαλα. Ψυγείο
Τούρτα με φρούτα
Παντεσπάνι: Έξι μεγάλα αυγά, ενάμιση φλυτζάνι αλεύρι, ενάμιση φλυτζάνι ζάχαρη, δύο κουταλιές σούπας χυμό πορτοκαλιού και λεμονιού, λίγη όψη λεμονιού
Χτυπάμε τα ασπράδια, βάζομε τη ζάχαρη, μετά τους κρόκους και κτυπάμε το χυμό μέχρι να πήξει. Το ανακατεύομε και βάζομε το αλεύρι και την όψη. Σε βουτυρωμένο ταψί και μέσα σε βουτυρωμένη λαδόκολλα για να βγει εύκολα. 200 βαθμοί περίπου μισή ώρα
Σιρόπι ένα κι ένα και περιχύνομε, μία γκαρνί χτυπημένη στο ψυγείο. Μία στρώση παντεσπάνι, μία σαντιγύ μία φρούτα (ακτινίδια, μπανάνες, κομπόστα ροδάκινο, πορτοκάλι) Μία παντεσπάνι μία σαντιγύ μία φρούτα, ψυγείο
Γλυκό με γάλα εβαπορέ στην κατάψυξη
Στον πάτο της φόρμας ή ταψιού σαβαγιάρ βουτηγμένα σε γάλα και κονιάκ ή λικέρ. Κόβομε μία κομπόστα κομματάκια και το βάζομε από πάνω. Χτυπάμε γάλα εβαπορέ που το έχομε στην κατάψυξη 7-8 ώρες με τρία τέταρτα φλυτζάνια ζάχαρη και ξύσμα λεμονιού μέχρι να γίνει μαρέγκα. Διαλύομε ένα ζελέ ανανά ή λεμόνι σε ένα ποτήρι ζεστό νερό και το αφήνομε να κρυώσει. Αφού κρυώσει το ρίχνομε μέσα στην μαρέγκα και ανακατεύομε. Περιχύνομε τα σαβαγιάρ. Ψυγείο, αμύγδαλα
Παβέ ψυγείου
Τετρακόσια γρ κουβερτούρα, 300 γρ σαβαγιάρ ή μπισκότα σαμπάνιας αν βρείτε πέντε αυγά ένα κουτί σαντιγύ μία φλυτζάνα άχνη 200 γρ αμύγδαλα γάλα ένα ποτήρι, λίγο κονιάκ, ανθόνερο, βανίλια.
Στο χλιαρό γάλα με το κονιάκ βουτάμε ελαφρά τα μπισκότα τα στρώνομε στο μάρμαρο να σουρώσουν και τα τοποθετούμε σε τάπερ. Εν το μεταξύ έχομε καβουρντίσει και καραμελώσει τα αμύγδαλα. Τα κοπανίζομε λίγο και ρίχνομε τα μισά πάνω από τα μπισκότα. Μετά στρώνομε τη σαντιγύ κτυπημένη με τους πέντε κρόκους και την άχνη. Κρατάμε προηγουμένως ένα ποτήρι σαντιγύ σκέτη για την κουβερτούρα και βάζομε το γλυκό στην κατάψυξη. Ξαναστρώνομε τα υπόλοιπα αμύγδαλα και από πάνω την κουβερτούρα λιωμένη σε μπαιν-μαρί που έχομε προσθέσει το ποτήρι τη σαντιγύ και τα πέντε ασπράδια χτυπημένα σε μαρέγκα. Το σκεπάζομε και κατάψυξη. Πρέπει να μείνει πολλές ώρες. Το βγάζομε πέντε λεπτά πριν σερβίρομε
Μπαβαρουάζ (3)
Έξι αυγά, ένα φλυτζάνι ριζάλευρο ένα μεγάλο ποτήρι (όχι του κρασιού) ζάχαρη ένα κουταλάκι μπέικι, λεμόνι, βανίλια
Χτυπάμε χωριστά τους κρόκους και τα ασπράδια με τη ζάχαρη μετά προσθέτομε το μπέικι, το λεμόνι, τη βανίλια και το ρυζάλευρο. Το ψήνομε περίπου 15 λεπτά. Όταν κρυώσει το περιχύνομε με το σιρόπι που το ετοιμάζομε με τέσσερα ποτήρια νερό και δύο ποτήρια ζάχαρη. Μετά βάζομε στο ένα κομμάτι σιρόπι (το έχομε με κλωστή κόψει οριζοντίως πριν σιροπιαστεί) και μετά κρέμα και σκεπάζομε με το άλλο κομμάτι και πάλι σιρόπι και κρέμα. Η κρέμα γίνεται: Τέσσερα ποτήρια γάλα, πέντε (5) κουταλιές κορνφλαο. Αν θέλουμε πάνω από την πρώτη στρώση προσθέτομε διάφορα ψιλοκομμένα φρούτα είτε φρέσκα είτε γλυκό
Κορμός ψυγείου
250 γρ βιτάμ, ένα ποτήρι ζάχαρη άχνη ή κοινή, τρία αυγά ολόκληρα, πεντακόσια γρ. τριμμένα μπισκότα (Παπαδοπούλου) δύο κουταλιές της σούπας κακάο, μισό ποτήρι του κρασιού μπανάνα λικέρ ή ό,τι λικέρ σας αρέσει, ένα φλυτζάνι τσαγιού τριμμένη καρύδα.
Τα χτυπάμε όλα τα υλικά στο μίξερ και στο τέλος όταν χτυπηθούν τα υλικά καλά προσθέτομε τα τριμμένα μπισκότα (θα γίνουν μια πηχτή μάζα) Κατόπιν κλείνομε τον διακόπτη και τα βάζομε σ’ ένα αλουμινόχαρτο τυλίγοντάς το, σε στενό μακρύ σχήμα. Το στρώνομε με μαχαίρι και αφού το τυλίξομε καλά το βάζομε στο ψυγείο 4-5 ώρες Μετά το ξετυλίγομε και το κόβομε
Μους σοκολάτα
Λιώνετε σε μπαιν μαρί 150 γρ σοκολάτα κουβερτούρα και προσθέτετε μισό φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη άχνη, δύο κουταλιές κονιάκ και 3 κουταλιές σούπας γάλα εβαπορέ αδιάλυτο. Χτυπάτε σε μαρέγκα δύο ασπράδια αυγών. Τα προσθέτετε στη σοκολάτα όταν γίνει χλιαρή πρώτα την μαρέγκα και κατόπιν 250 γρ σαντιγύ ενώ ανακατεύετε ελαφρά. Το μοιράζετε σε 6-8 μπωλάκια και το λιγότερο δύο ώρες ψυγείο. Στολίζετε όπως θέλετε. Με ξύσμα σοκολάτας, με μπισκοτάκια με σαντιγύ. Η σαντιγύ γίνεται με δύο φλυτζάνια τσαγιού κρέμα γάλακτος έξι κουταλιές σούπας άχνη λίγη βανίλια και χτυπάμε με το μίξερ. Η σαντιγύ θα ζυγιστεί 250 γρ για την μους.
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, ο «Σύνδεσμος…
Αν δεν σταματήσει η κατάχρηση αντιβιοτικών στην κοινότητα τότε είναι πολύ πιθανό να έρθει μια νέα φονική πανδημία, ενώ…
Σε διπλωματικό συναγερμό βρίσκονται ΝΑΤΟ, ΗΠΑ, Ευρωπαϊκή Ένωση και Τουρκία, μετά την επικίνδυνη κλιμάκωση του…
Το ισραηλινό κράτος-δολοφόνος συνεχίζει τη γενοκτονική του πολιτική σε βάρος του παλαιστινιακού λαού που μέχρι…
Ποια ποινή θα πρέπει να επιβληθεί στον Ντομινίκ Πελικό, τον άνδρα ο οποίος επί περίπου 10…
Είναι γεγονός: Οι νεαροί Millennials (άτομα που γεννήθηκαν μεταξύ 1981 και 1995) και η γενιά…
This website uses cookies.